A co myślicie o takim tłumiku: http://allegro.pl/showItem2.php?item=6180902583 i do tego zamiast środkowego x-pipe w e32 M60.
A co myślicie o takim tłumiku: http://allegro.pl/showItem2.php?item=6180902583 i do tego zamiast środkowego x-pipe w e32 M60.
Proex unikać jak ognia! Przymierzałem się kiedyś do robienia wydechu u nich i to była kpina. U nich wszystko jest "uniwersalne" - czyli do niczego. Jakość marna. Temat rzeka na wielu forach o bmw, chyba nawet na syndykacie. Do e36 można zaryzykować bo robią masówkę i już się pewnie nauczyli bo wielu chłopaków kupiło, ale do serii 7 to radze trzymać się z daleka.
Nie dajcie sie nabrać na hasła, że tłumiki są projektowane pod konkretną pojemność silnika, oraz dopasowany jest dźwięk na życzenie.
Ostatnio edytowane przez bmw ; 19-05-2016 o 15:22
Witam , a moze ma ktos takie zestawienie w e32 4.0 v8 brak katalizatorow, x-pipe i koncowy kwadraciak od 750 jak to bedzie chodzic? bo mysle taki wydech zrobic u siebie.
Ja mam u siebie takie cos, tylko ze końcowy oryginalny od 740. Powiem tak, na wolnych obrotach jest ciut głośniej, a przy przyspieszaniu słychać ze jest inaczej, spróbuje nagrać filmik jak to brzmi.
to nagraj,jestem ciekaw
Przeczytałem cały temat, wysłuchałem nagrania...
U mnie wygląda to tak.
Cały układ seryjny, katalizatory są.
Jakiś czas temu byłem zmuszony wymienić na nowe rury miedzy środkowym a końcowym wydechem- rozpadały się w rękach.
Końcowy jest w dobrym stanie, bez problemu udało się wspawać do niego rury ale ze środkowym nie było już tak kolorowo.
Pojeździłem trochę na tym ale środkowy za chwilę się rozsypie przy spawach.
Plan jest taki aby wyciąć tylko środkowy i wstawić x-pipe.
Nie zależy mi na tym aby auto ryczało czy bulgotało, żona i mała córka mogły by być niezadowolone.
Jednak delikatna zmiana dźwięku by mi nie przeszkadzała.
Ważne aby nie brzęczało i nie wyło w czasie jazdy.
Czy zastąpienie tylko środkowego na x-pipe i reszta seria to dobry pomysł?
Nie chciał bym też aby ta zmiana wpłynęła negatywnie na moment i moc.
Może ma ktoś jakiś filmik jakiego zestawienia?