..............
..............
Ostatnio edytowane przez Neuf ; 16-01-2011 o 10:30
No to fajursko :) Rz±dówki bêd± teraz po mie¶cie je¿dziæ 50 na h ;D ;D ;D
Gra muzyka
W Jelonce postawili kilka fotoradarów i miejscowi znale¼li dwa sposoby :
1. Tablice z przodu nieczytelne - zmazuj± farbê z czarnych liter i tablica staje siê ma³o czytelna nawet dla oka
2. Sprzodu inna tablica a ty³ oryginalna - sam widzia³em.
W niedzielê w nocy wraca³em do domu i na wysoko¶ci Bolkowa s³ysza³em rozmowê dwóch ludków jak jeden pyta drugiego czy nie boi siê fotoradarów - na to pierwszy - nie bo mam z przodu inne tablice :razz:![]()
Nó¿ mi siê w kieszeni otworzy³ ! Ale by³em ju¿ tak zmêczony, ¿e nie chcia³o mi siê zareagowaæ, a faktycznie zapier....lali niesamowicie
..:: 7er forever ::..
..:: RC Jelenia Góra ::..
Jeszcze zostaje naklejka na szybie ;)Zamieszczone przez buracky
na naklejki tez znalezli sposob :) widzialem juz takich asow ze specjalnie wstawiali sobie gazetke reklamowa, tak by przyslaniala naklejke na szybie :)
jesli chodzi o tablice, tez widzialem niezlych wizardow :) przyklejali sobie na "super glue" lisc przy czesci tablicy.. tak by byla ona nieczytelna :)))
pomyslowosc w tej dziedzinie nie zna granic :)
jak dla mnie taka kontrola z satelity to nie taki straszny pomys³, mo¿na by to wykorzystaæ do likwidacji korków, szybkiego tworzenia objazdów przy wypadkach, itp.
Dok³adnie i tu siê buraki zdziwi± :D ju¿ s³ysza³em o takich talentach co siê bawili z fotoradarami i zapomnieli o naklejce :DZamieszczone przez tristeza
A z tego co wyczyta³em to nie karz± mandatami tylko informuj± o przekroczeniach prêdko¶ci, po za tym system mo¿na zawsze od³±czyæ ;)Zamieszczone przez wolowy
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
Jak projekt bêdzie na ukoñczeniu to zanim wejdzie w ¿ycie pewnie ju¿ na alegro pojawi± us³ugi unieszkodliwienia tego wynalazku ;D
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
heh mnie siê to zdarzy³o pierwszy raz - jecha³em do Bia³egostoku przyklei³em li¶cia na tablicê tak aby zas³ania³ jedn± z liter a za wycieraczkê w miejscu gdzie mam naklejkê w³o¿y³em ulotkê z ³adni± pani±. Zrobi³em to bo mia³em przygodê jak jecha³em do Wroc³awia sta³ fotoradar wcze¶niej ¿adnego oznakowania poza obszarem zabudowanym zero ograniczenia na szafie mia³em ko³o 90 i b³ys³o mi w ga³y ¿e przez pare chwil nic nie widzia³em (jecha³em w nocy). Po tej akcji siê zje¿y³em st±d moja profilaktyka na to ustroñstwo bo 16 pkt na karku a powtórka egzaminu boli. W razie kontroli mog± mnie cmokn±æ li¶æ zawsze mo¿e siê przykleiæ w czasie jazdy a ulotkê mi na parkingu wsadzili. Nawet jak by siê urzepili i trzeba by by³o zap³aciæ to punktów niet i mandat ni¿szy. Minê³o ju¿ prawie 3 miesi±ce od wyjazdu do Wrocka i ¿adnej powiastki nie dosta³em tak¿e liczê ¿e siê rozejdzie po ko¶ciach.
Hehe ;D
Widzê kombinacje siê planuj±, ale pewne rzeczy sam znam od dawna, a i ze 2 mie¶. temu na interii o tym siê pisa³o.
Sam kiedy¶ (jak jeszcze nie by³y obowi±zkowe naklejki za szybê) sobie przed wyjazdem w trasê pochlapa³em b³otem zderzak i rejesttacjê (w lipcu, jak od 2 tyg. deszczu nie by³o), ale nim wsiad³em do auta to mi to tato wyczy¶ci³ - dobrze ¿e zauwa¿y³em ;D .
A swoja droga to s± ró¿ne metody - klej± sobie li¶cia, bardzo popularne jest zaczepianie torebki foliowej takiej na zakupy, jaka¶ ulotka na mokro przy³o¿ona.
A za wycieraczkê oczywi¶cie ulotki, bo nawet na stacji paliw przy tankowaniu mog± wsadziæ.
Ja tam tego nie testujê, bo i za za¶lepion± tablice jest 2pkt. i 100pln (a sam ju¿ mam 14, a nie 19 :) ).
jak mia³em jeszcze renówkê, to w zimie nie my³em auta (w ¶rodku b³ysk, szyby czy¶ciuteñkie, a blacharka ...tragedia), bo tablice te¿ by³y usyfione jak karoseria, ¿e nie da³o siê z 20-25m zczytaæ numerów.
No i przy tankowaniu na BP na alei 29 Listopada jak poszed³em do kasy policyyyyjant mi umy³ tablicê.....wiêc i auto te¿ ju¿ sam wymy³em przy jednej wizycie.
Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...