Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: [ elektryka] 750i Brak prądu, zamek, nie można wejść do wozu

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    z tym podłączeniem pod jakies światło to powinno działac . A mase chyba dasz rade znaleźć miernikiem, jak bedzie jakis tam przepływ prądu to znaczy ze masa a na plus to nie powinno nic pokazac ( chyba heheh ). a od spodu podpiąć sie pod alternator czy cuś nie idzie ??

Początkujący Użytkownik
    BMW
    '92 E32 M70
    Od spodu jeszcze nie probowalem, szczerze mowiac. Przegladalem wlasnie ceny szyb na allegro. 50-70pln do tego wozu, drugie tyle za wstawienie, wiec chyba zdecyduje sie zdrowo przypier**** czyms ciezkim, jesli do jutrzejszego wieczora nic sie nie uda wykrzesac.

To ja dołożę swoje 3 grosze

Pisałem juz wcześniej o tym już jak w E32 otwiera się auto

1. Wejście przez drzwi pasażera:
    - NAJPIERW podnosimy klamkę, a później kluczem o 90 stopni

2. Klapa nie ma rygla i normalnie daje się otworzyć. Prąd można podłączyć pod oświetlenie bagażnika. POdłączenie pod oświetlenia tablicy nic nie da, ponieważ nie ma bezpośredniego połączenia lampki z akku. LM stoi na drodze ;)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Początkujący Użytkownik
    BMW
    '92 E32 M70
    Przez oswietlenie bagaznika.... wymagaloby, jak nazwa wskazuje, dostanie sie do tegoz bagaznika, jak sadze, co jest wlasnie celem. Tam to juz nie z oswietlenia skorzystalbym, ale z akumulatora :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    hmm z bagaznika masz jeszcze kawalek do aku :) no chyba ze masz jakiegos nie za duzego osobnika co by sie przecisnął przez dziurę za karnigtonem :D

a kierunek nie wyda zeby sie pod niego wpiąć ??

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735
    Witam.
    Kolego Zydu, kolega Sylwek7 podał Ci dobry i sprawdzony sposób( no chyba że nie dasz też rady otworzyc bagażnika, ale wiele razy spotykałem sie z problemem wyładowanego aku i bagażnik da się otworzyć mimo braku prądu!!!)

1.Otwierasz bagażnik
    2.W bagażniku pod tylną półką masz lampke oświetlenia bagażnika - Wyciągasz lampke podważając ją śrubolem..
    3. Odpinasz od niej kabelki - przeważnie jest biało-czerwony i biało-czarny(albo brązowy.. nie pamiętam...)
    4. Potrzebujesz drugi dobry aku i podłączasz się jakimiś kabelkami DO KABLI OD TEJ LAMPKI
    Nie trudno sie domyśleć ze ten biało czerwony to + ten drugi to MINUS.
    Jak juz bedziesz miał prąd w aucie to wtedy albo zamkiem otwierasz normalnie alb z pilota centralnym...
    Powodzenia ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    '92 E32 M70
    Misie kolorowe :)
    Ja mam w bagazniku akumulator, po prawej stronie, wiec nie bede bawil sie w rozbieranie swiatelek.
    Problem jednak polega na tym, ze nie moge sie dostac, nawet do bagaznika.

Dzis juz bylem o krok od zbicia szyby i zaladowania tego czegos na lawete.

Czy sa jakies nietypowe rozwiazania konstrukcyjne czy metody "podejscia", rozne dla 750i i dla innych, nizszych numerow ;) z serii e32? Czy to moze powodowac ten rozdzwiek miedzy podanymi przez forumowiczow sprawdzonymi rozwiazaniami, ktore w wypadku mojej trumienki nie sprawdzaja sie jednak?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Ansset
    Misie kolorowe :)
    Ja mam w bagazniku akumulator, po prawej stronie, wiec nie bede bawil sie w rozbieranie swiatelek.
    Problem jednak polega na tym, ze nie moge sie dostac, nawet do bagaznika.

Dzis juz bylem o krok od zbicia szyby i zaladowania tego czegos na lawete.

Czy sa jakies nietypowe rozwiazania konstrukcyjne czy metody "podejscia", rozne dla 750i i dla innych, nizszych numerow ;) z serii e32? Czy to moze powodowac ten rozdzwiek miedzy podanymi przez forumowiczow sprawdzonymi rozwiazaniami, ktore w wypadku mojej trumienki nie sprawdzaja sie jednak?
    no to ja bym przytargał jakis taki podnośnik podniósł przód zdjął osłone i ogarnął czy da rade się gdzies podpiąć... fakt 5.0 to ciasno tam będzie ...

Cytat Zamieszczone przez Ansset
    ...Tam to juz nie z oswietlenia skorzystalbym, ale z akumulatora :)
    To gratuluję pomysłu, bo akumulator jest pod kanapą

bagażnik otwiera się zupełnie normalnie z klucza - chyba że i tu jest cos uszkodzone :what:
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Początkujący Użytkownik
    BMW
    '92 E32 M70
    Sylwku, akumulator mam 20 cm od dupska wozu. W prawym tylnym rogu samochodu. Nie wiem, czy bylaby to awaria czy cos innego, ale fakt faktem, do bagaznika samym kluczem dostac sie nie moge.
    Jeden kluczyk juz poszedl sie kochac w czasie wielokrotnych prob.

Uprawnienia umieszczania postów