Strona 6 z 19 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 187

Wątek: Jaki kupic telefon komorkowy?????

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    ANDROID - system wspierany i rozwijany przez Google, więc ma ogromny potencjał rozwoju. Najnowszą obecnie wersją jest 2.2 choć niedługo powinien być już 2.3 a jeszcze w tym roku 3.0. Nazwy sa tylko nazwami i zamiast mówić 2.2 mówi się np. Android Froyo, a zamiastast 1.6 - Donut. Dzięki rozwojowi platformy "Android Market", w której dostępne są aplikacje na Androida (zarówno płatne jak i bezpłatne) oraz temu, że twórcy udostępnili kod źródłowy, wydaje mi się, że jest to system operacyjny który w najbliższym czasie zdominuje rynek telefonów dotykowych.

BADA - nie wiem nic szczególnego na jej temat poza tym, że jest to chyba odmiana Androida opracowana przez Samsunga i chyba tylko na tych telefonach wykorzystywana.

iOS - System dobry, ale co z tego skoro samo urządzenie jest do kitu. Jedyną zaletą jest AppStore z mnóstwem aplikacji. Android w tej konkurencji goni iOS. No i możesz bardziej podobać się dziewczynom ;) "Chłopcom" niestety też ;D

BB - Nie korzystałem, nie wiem.

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    BADA- co to jest?
    Ty nie mądruj się :D :D :D - w Szajsungu mam BADA :)
    Pić trzeba ! Jeść można !

Początkujący Użytkownik Awatar Maniek e38
    BMW
    e38 735i
    Witaj, bawiłem się telefonami ze wszystkimi systemami i to moje spostrzeżenia:

1. Windows Mobile 6>
    - zawiechy, jeśli jedziesz na włączonym GPS i ktoś zadzwoni to potrafi się tak zwiesić, że tylko reset, wolny
    + to windows, masa aplikacji, prosta obsługa
    2. Symbian 3>
    - mało rozwojowy, przejadł się już trochę
    + nie zawiesza się raczej, miałem 4 nokie na symbianie i były ok, dość szybki, prosta obsługa
    3. Android jakie różnice są od 1.6 do 2.2 mają także inne nazwy jak: Froyo, Donut, Eclair o co chodzi?!? To coś jak Linux na PC???
    - nie znalazłem wad tego systemu póki co, na 1.6 zwiesił się tylko raz, po przejściu na 2.2 to minęło
    + bawię się LG 540 i jest naprawdę bardzo szybki, po upgrade do 2.2 śmiga jak burza, zero zwiech, obsługa intuicyjna i bardzo prosta, mnogość aplikacji, Galaxy S jest poprostu piękny i równie szybki.
    4. Bada - system Samsunga i tylko na jego telefonach śmiga póki co
    - system zamknięty, mało aplikacji na dzień dzisiejszy
    + szybki i stabilny, oparty na linuxie, prosta obsługa
    5. Apple OS
    - Iphone 2gs mi się wieszał i sam przełączał aplikacje, nie wiem jak jest z Iphone 4 ale podobno jest już lepiej
    + design, dobry wyświetlacz, wielozadaniowość
    6 Black Berry OS
    - mało atrakcyjny design ( kwestia gustu )
    + bezpieczny system, świetny wyświetlacz, genialna obsługa - prostrza niż w nokii, prestiżowy telefon, stabilny, do internetu rewela

Obecnie mam 2 telefony, służbową Nokię e51 bo długo trzyma baterię i swoją Omnie HD bo pięknie kręci filmy.
    Następny będzie Blackberry lub 9000S.
    Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    Przeglądając ten temat znowu zacząłem się bawić telefonem :D i teraz tak

na moim HTC Rhodium, czyli HTC Touch Pro 2, oryginalnie jest Windows Mobajl.

No i że zabawę czas zacząć ;) na początek uruchomiłem Androida! A co!
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=711692
    Moje osobiste spostrzeżenia

Chyba chodzi szybciej niż winda
    Lekkie przycięcia przy odpalaniu aplikacji
    Nie działa GSM (??)
    Po polskiemu
    Nie działa kamera
    Muza gra
    Animacje bardzo płynne
    Kontakty z SIM-nie da się, albo nie umiem ich zgrać
    raz się zawiesił
    klawiatura działa ale się nie podświetla (??!)
    no i wiadomo, niektóre aplikacje nie działają

Prowadzę dalsze testy aby odpalić GSM, bo po co mi telefon bez telefonu :) Muzy nie słucham, bo nie mam słuchawek (żal), jak zadziała GPS, WI-FI i GSM to narazie przesiadam się na adroida i zobaczymy co będzie.

Ogólnie polecam jak ktoś ma fona pod którego zrobili Androida ;d
    Ostatnio edytowane przez lionix ; 19-01-2011 o 08:18

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Dzisiaj miałem w ręku HTC HD2 kurde ale telewizor :D masakryczne gabaryty ale mnie urzekł od razu, jestem chorobliwym gadżeciarzem więc ślepia mi się zaświeciły mocno. Pograłem trochę w NFS na żyroskopie :) genialne! Moje X1 przy tym wygląda jak przy X1 nokia 3210 :D :D :D
    Niezłe zabawki teraz wychodzą, jeszcze tylko 5 miesięcy i będę mógł znowu zaserwować sobie coś grubego, mam na szczęście ten komfort, że cena za telefon na abo mnie kompletnie nie blokuje :triniti:

System Windows Mobile 6.5 Professional, procesor Snapdragon™ 1GHz oraz pamięci ROM:512MB i RAM: 448M
    Wygląda na to, że nowy system ma swój byt, ten procek i ramy wystarczają już mu w zupełności aby działać błyskawicznie i pewnie.

A tu coś na poparcie mojego doświadczenia:
    http://www.youtube.com/watch?v=9Ak8t...ayer_embedded#!

Krótko, telefon trafia w mój gust i mnie na prawdę urzekł.
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 19-01-2011 o 21:49
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar voshon
    BMW
    e65 745i 2003
    Jeśli chodzi o Iphone`a to obecnie bawię się 3GS-em z Ery, wcześniej używałem "zjailbreakowanego" 2G. Generalnie podoba mi się ten produkt, bardzo przypasował mi ekran dotykowy - teraz nie wyobrażam sobie telefonu z klasyczną klawiaturą. Używam go głównie do dzwonienia oraz netu (3G daje radę), od czasu do czasu odpalę sobie jakąś dziwną aplikację z AppStore. Jak dla mnie po tym okresie użytkowania Iphone, ma jedną bardzo poważną wadę - nie ma Flash-a! Jest to wkurzające, jeśli ktoś często korzysta z netu.
    Z zakupem teraz Iphone 4 bym poczekał, latem premiera Iphone 5 - być może Jobs pójdzie po rozum do głowy i oprócz furmanki dodatkowych wodotrysków dołączy do niego obsługę Flash-a.

Natomiast widziałem u kumpla w akcji HTC Hero z Androidem i bardzo mi się spodobały możliwości tego OS - jako, że też jestem gadżeciarzem to od pewnego czasu chętnie widziałbym u siebie duecik w postaci Ipka i któregoś HTC-ka na Androidzie ;)
    Locha pali:

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Obecnie najlepszy mozliwy system to android symbian to kupa windows ma sporo funkci ale android jest od niego już obecnie proszty i właściwie lepszy.

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    Obecnie najlepszy mozliwy system to android symbian to kupa windows ma sporo funkci ale android jest od niego już obecnie proszty i właściwie lepszy.
    nie rozumiem dlaczego uważasz,że Symbian to kupa???????????

Mam nokie N95 8GB już 3 lata i jestem mega zadowolony-aplikacji na symbiana fullll i wszystko za darmo.Jest to mój ulubiony telefon jaki posiadałem.
    Zaraz powiesz,ze nie używałem innych telefonów...jestem starszym konsultantem Orange i z nowymi telefonami to pracuje na co dzień ;)
    Jako 2 telefon używam HTC HD2,kozak telefon ale bateria to mi 1 dnia nie wytrzymuje :D
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez MCGUMA Zobacz posta
    nie rozumiem dlaczego uważasz,że Symbian to kupa ?
    Jeśli ktoś używa telefonu tylko do dzwonienia i pisania smsów i czasem pstryknięcia fotki to Nokia na Symbianie w zupełności mu wystarczy. Jeśli jednak oczekujesz czegoś więcej pobaw sie Androidem ;) Każdy kto używał telefonów z tymi systemami powinien mieć łatwy wybór. Ja byłem wierny Nokii przez 10 lat a Symbianowi w sumie od kiedy powstał. Jednak teraz poczytałem, pobawiłem się i uznałem, że Android jest rakietą, której Symbian nigdy nie dogoni i szkoda tracić dla niego czas.

~ wysłane poprzez Tapatalk

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    ja kiedys mialem n95 na symbianie to gowno jakich mało, teraz ma moj tata i nie narzeka, ale on to tylko dzwoni i smsy ;d

Uprawnienia umieszczania postów