Strona 9 z 19 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 187

Wątek: Jaki kupic telefon komorkowy?????

Zaawansowany Użytkownik Awatar siwymetal
    BMW
    E65 745i 2001
    Aktualizować można na życzenie w domu pod Wi Fi a 500MB wystarcza do przeglądania stron,trzeba na pewno wyłączyć aktualizowanie pogody co godzinę i pozostaje kwestia poczty jak dużo piszesz,odbierasz.
    Ja jak sobie pozwalam na totalnie wszystko to 2GB,a przy rozsądnym używaniu 500-800MB.
    "Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    moje 2 grosze :)
    Od roku używam Galaxy SII i iPhone 4 ( przez chwilę miałem Ace. za często się wieszał) .
    Obydwa telefony bardzo dobre, jednak gdybym miał pozbyć się któregoś to bez wahania Samsunga:)
    Dlaczego? Grafika Galaxy zbyt krzykliwa, no i wieszanie się :/ Nie tak często jak Ace ale zdarza się.
    Jeśli ktoś pisze dużo smsów to panel w Apple działa bardziej precyzyjnie, mimo że jest mniejszy.
    Opisywane problemy z zasięgiem jak dla mnie bardzo przesadzone. No i wykonanie, gołym okiem widać różnicę:)
    Największy plus to odsprzedaż iPhone, jeśli bierzesz na abonament i dość wysoki, to masz pewność że odsprzedasz go na pewno i to z zyskiem :)
    Po 1,5 roku użytkowania swojego odsprzedałem z 500 zł zyskiem :) Z Samsungiem to NIEMOŻLIWE. Jakimś minusem jest iTunes jednak nie aż tak uciążliwe jak niektórzy wskazują. Nie znam nikogo kto przeszedłby z Apple na Samsunga. Raz kupisz i nie zmienisz :) Podobnie jak Greg38 zastanawiałem się nad Note ...dla mnie za duży...już bardziej jako tablet niż telefon :)

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Roobs...z tym uzytkowaniem SII od roku to przesadziłeś...co najwyzej pół :D :D( no chyba że chinole odsprzedali Ci wersję testową )
    Ja sie przesiadłem z iphona 3GS na HTC a teraz na Samsunga SII..i powiem krótko...nigdy wiecej Appla..
    Żona ma Iphona 4S a ja SII ..... jedyny plus na 4S to jakość wykonania, wyświetlacze jakośc popdobna..natomiast komfort użytkowania, aplikacje i sama funkcjonalnośc to tylko Android!!!
    SII tylko raz mi się zawiesił i tyle.
    Adasio bierz SII a napewno bedziesz zadowolony.
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Wieszanie się nie jest problemem, który można przypisać do konkretnego telefonu. Winę za to ponosi system operacyjny, ale przede wszystkim... użytkownik. iOS nie wiesza się, bo twórcy aplikacji dostęp do kodu źródłowego mogą otrzymać po uiszczeniu opłaty. Kod źródłowy na Androida jest bezpłatny i ogólnodostępny. Na androida jest więc więcej kiepskich aplikacji, które powodują zawieszanie systemu i właśnie dlatego winę ponosi używtkownik, bo: a) nie myśli czy ta appka jest mu potrzebna tylko ją instaluje, b) nie czyta komentarzy innych userów. Mój DHD w ciągu prawie roku użytkowania zawiesił się 2 razy. W porównaniu np. z telefonami Nokii to praktycznie zero :D.

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    O Wave II (ma mój kolega):

+/- bateria trzyma 4-5 dni, jeśli się dużo nie gada - nie wiem czy to dużo czy mało.

+ monitor jest dobry, ale w Wave 1 i 3 (wchodzi niebawem do oferty) jest sporo lepszy

- niektóre egzemplarze resetują się z niewiadomego powodu (być może aktualizacja Bada OS by pomogła)

O pozostałych nic nie wiem.
    Ja mam Wave 1 - podoba mi się wygląd, ma rewelacyjny wyświetlacz, całkiem niezły aparat foto, a także lubię należeć do mniejszości (Bada OS).
    Wave 3 pewnie kupię jak tylko się okaże, że jest lepszy od Wave 1 i 2.
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Własnie nad vave III też się zastanawiam - a z tą baterią mnie zaskoczyłeś - bo ja dużo nie gadam i na necie też wole na komputerze niż na tel więc dla mnie idealnie by było

poogladam i poczytam o modelach które mnie interesują a "WAM dziękuje za sugestie no i prosze o jeszcze" :)
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

BMW
    E65 740D, E71- X6
    Bezi, w grudniu przedłużałem umowę na iPhone 4 natomiast na następną kolejną na SII, było tak dawno temu że nie pamiętam dokładnie, zwłaszcza że mam 12 abonamentów:/ Można się ciut pomylić:P Natomiast wystarczy aby mieć zdanie na temat telefonu, jego obsługi czy jakości wykonania :)
    Galaxy SII fajny fonik ( jak Passat) ale iPhone 4 to dla porównania seria 5 :D
    Jedyny + dla Samsunga to że lepiej leży w dłoni.
    Ja wybrałem najlepsze rozwiązanie...mam jeden i drugi :)

Gdyby ktoś chciał nabyć to mam w szufladzie nieużywanego SII :)

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Po pół rocznym stażu z iphonem 4 mam pewność, że przez następne pół nie będę zmieniał telefonu :]

Jakość wykonania, wyświetlacz + banalna obsługa !

Itunes- denerwuje przez tydzień- jest to minus tego tel przez pierwszy tydzień- potem zaczyna to działać jak przerzucanie plików na nokie :]

ps jak się komuś 4ka zawiesi to stawiam piwo :564:
    Ostatnio edytowane przez sennapowieka ; 05-12-2011 o 11:58
    Pewność na każdym kilometrze ...

Początkujący Użytkownik Awatar Wiśnia_7
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Własnie nad vave III też się zastanawiam - a z tą baterią mnie zaskoczyłeś - bo ja dużo nie gadam i na necie też wole na komputerze niż na tel więc dla mnie idealnie by było

poogladam i poczytam o modelach które mnie interesują a "WAM dziękuje za sugestie no i prosze o jeszcze"
    temat jak rzeka jaki model wybrać :)
    z racji tego, że dużo zajmuję się obecnie programowaniem aplikacji użytkowych właśnie na smartfony z Androidem oraz produkty Apple to mogę coś na ten temat powiedzieć.
    Sprawa "wieszania" się telefonów to kwestia tylko i wyłącznie softu zainstalowanego. Twierdzenie, że iPhone się nie wiesza a SGSII tak jest adekwatne do takiego "S klasa jest szybsza od Siódemki" ... :)
    Wystarczy flash jakiegoś niesprawdzonego softu na iP4 i telefon raz będzie wstawał a raz nie.
    Tutaj sprawa jest tego typu, że Apple przez całą kadencję iP4 wypuszcza 2-3 softy a dla porównania dla SGS I jak dobrze idzie to 3 romy pojawiają się w 2 miesiące :) Dlatego siłą rzeczy częściej idzie trafić jakieś bug'i na telefonach z Androidem. Co nie zmienia faktu, że po instalacji odpowiedniego romu Android'a ciężko jest zawiesić.
    W ogóle to ważną rzeczą jest eksploatacja Androida. Przy tym rodzaju firmware trzeba się nauczyć jego eksploatacji od zaplecza. Odpowiednio trzeba skonfigurować cache i życie programów w tle, multiasking, zarządanie RAMem. No i oczywiście mieć świadomość co się instaluje i jakie zmiany dana apk'a wprowadza w konfiguracji telefonu.
    Jeśli lubisz bawić się w modyfikowanie telefonów to lepsze zaplecze to rozwoju dostarczy Ci Android. Masa dostępnych customów. Telefon można dostosować do swoich indywidualnych potrzeb i nie mówię tu instalacji jakiś theme'ów bo to banały.
    Jeśli chcesz zapomnieć o jakichkolwiek modach to wybierz iPhone 4S. Nie zwykłą czwórkę, tylko S bo ona już posiada dwu rdzeniowy procesor także wydajność dzień do nocy z pierwszą odsłoną iP4. Wydajność zwykłej czwórki jest niższa niż SGS pierwszej generacji - aspekt czysto liczbowy.

Ja używam aktualnie 3 modeli: Samsung Galaxy S, Galaxy SII oraz iPhone 4S.
    Każdy z tych telefonów jest "fajny" jednak zależy co potrzebujesz i co oczekujesz.
    Mi bliższe jest środowisko Linuxowe i na ten typ oprogramowania więcej programów piszę więc częściej sięgam po Samsungi z Androidem.

Swojego czasu miałem okazję zobaczyć dość ciekawy crash test SGS II i iP4.
    Telefony zrzuciliśmy z wysokości metra na ziemi (beton) no i niestety szklany iPhone tego nie przeżył. W dodatku uszkodzona została płyta główna a na Galaxy tylko obicia obudowy i telefon do dziś służy jako tester do nowego softu.

Jeśli lubisz jabłko i nie będziesz się bawić w customizację to nie wahaj się i sięgnij po jakiś produkt Jobbs'a.
    Jak masz w sobie coś z developera to tylko Android.
    Ostatnio edytowane przez Wiśnia_7 ; 05-12-2011 o 12:57
    MB W140 S320 >> MB W220 S500 >> BMW 745i E65

BMW
    E65 740D, E71- X6
    "ten" crash test obleciał wszystkie portale...był Wasz ?:D
    Poważnie mówiąc po co rzucać telefonem ;) Ponoć służą do rozmowy :P
    Jeśli umowę podpisuje osoba fizyczna to warto dokupić opcję ubezpieczenia która gwarantuje naprawę lub wymianę nawet po upadku czy kradzieży :)
    Taką opcje ma T-mobile.
    Czy adekwatne? 10 na 12 moich telefonów to Samsungi. Nie grzebane, taki jak z fabryki i z każdym coś już było. Uznałem że taki ich urok i nie spinam się nad tym :) Do zwykłego użytkowania miedzy 4 a 4s nie zauważam różnicy. Więc pozostaje PYTANIE ...jak do rzucania to nie polecam iPhone :P

Uprawnienia umieszczania postów