Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 187

Wątek: Jaki kupic telefon komorkowy?????

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Panowie, bardzo chwiałbym żeby nie było tu wojny iOS na Android, więc proszę o wyważone komentarze. Ponadto ADASIO wskazał o czym chce dyskutować i nie są to produkty Apple oparte o iOS.

Ja od ok. roku używam Huawei Mate S, czyli 5,5" i też jestem zadowolony. Za równo z zalet jak i mankamentów mogę wymienić te same, które wyżej wymienił WM10589. Ze śliskością poradziłem sobie kupując porządny silikon IMAK, który tak samo jak w innych telefonach, po pół roku żółknie i trzeba wymieniać na nowy, ale na Aliexpress kosztuje raptem 12 PLN, więc dramatu nie ma.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Irek z tym mate masz jakieś kłopoty? zawieszenia, zacięcia systemu, przegrzewanie, kłopoty z aplikacjami itd?
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    Irek z tym mate masz jakieś kłopoty? zawieszenia, zacięcia systemu, przegrzewanie, kłopoty z aplikacjami itd?
    No niestety jak to w Androidzie, sporadyczne ścięcia się przydarzają, ale np. na SGS5 było z tym o wiele gorzej, więc moim zdaniem są to pomijalne kwestie na tym urządzeniu. Poza tym Huawei dba o aktualizacje softu i mimo, że telefon ma już modelowo prawie 2 lata to mam Andka 6.0. Przegrzewania nie zauważyłem, ale też nie gram na jakiś grach, które rozpalają procesor. Kłopotów z aplikacjami nie zauważyłem. Jedna rzecz w Huawei, która mnie wkurza to brak możliwości integracji kontaktów z FB z kontaktami w tel, więc jak ktoś dzwoni to jego zdjęcie z FB mi się nie wyświetla :/
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 01-02-2017 o 13:06

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Ja od prawie roku mam brata HUAWEI czyli HONOR X5 5,5 cala.

Jestem mega zadowolony.

Metalowa obudowa / LTE / slot na dwie karty SIM i osobny na pamięć.

Czujnik linii papilarnych itd.

Od czasu do czasu można dostać ten model za ok. 120 Euro.

Myślę ze można także spokojnie kupić Xiaomi lub BQ Aquaris.

Przy zakupie DUAL SIM trzeba zwrócić uwagę żeby był osobny slot na kartę pamięci.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Od kilku miesięcy mam Xiaomi Redmi 3s i jest ok. Przesiadłem się z wysłużonego Samsunga Galaxy Core 2. W Xiaomi bateria długo trzyma. Telefon jest responsywny. Nie przycina się. Też ma dwa sloty na kartę, ale jeden jest albo microSD albo microSIM. Częste aktualizacje, ale tu lepiej czytać co dana aktualizacja wnosi, bo układ interfejsu i funkcje potrafią się zmieniać.

Plusem Xiaomi jest oficjalny polski dystrybutor z gwarancją na 24 miesiące. Bez konieczności kupowania na AliExpressie. Ja swój telefon miałem po 2 dniach od zamówienia :) Minusów jako takich nie stwierdzam. Przyzwyczajony do Samsunga musiałem pewnych rzeczy się na nowo nauczyć, ale to jest kwestia indywidualna :)

BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Sebek Zobacz posta
    JPrzy zakupie DUAL SIM trzeba zwrócić uwagę żeby był osobny slot na kartę pamięci.
    Cytat Zamieszczone przez damned1 Zobacz posta
    OTeż ma dwa sloty na kartę, ale jeden jest albo microSD albo microSIM
    Rozróżniamy DualSIM aktywne (drugi SIM jest dedykowanym gniazdem) albo DualSIM pasywne (w telefonie są 2 gniazda, z których jedno jest zawsze SIM, a drugie może być albo jako SIM nr 2 albo microSD).

Zaawansowany Użytkownik Awatar bladyatl
    BMW
    e38 740i 99r

To może ja napiszę pare słow o Xiaomi Redmi Note 3 Pro (740zł) które użwam od pół roku. Nie chciałem od razu kupować topowego "chińczyka" więc kupiłem Redmi.
    I pewnie dobrze zrobiłem bo mam porównanie z Samsung Galaxy S7 (topowy model samsunga - ekran 5 cali - sluchawka służbowa)
    Redmi - ekran 5,5 cala wiec wszytko dobrze widac
    jest bardzo szybki, nie zacina sie ani nie zawiesza
    mam kilka gierek i aplikacji -wszystkie smigaja
    uzywam go do polaczenia z bluetooth z elm327 do diagnostyki - nigdy nie bylo problemu - raz ustawione dziala caly czas.
    bardzo fajne motywy - moze wygladac jak Iphone, ikonki itp jak i np Samsung
    domyslna apka do sterowania telewizorami, klimatyzacja, audio (podczerwien) - dziala wysmienicie - nie szukam pilota jak mam tel pod reka
    bateria trzyma 1,5 - dnia przy normlanym korzystaniu.
    Dostajemy telefon z mozna powiedziec gołym androidem.
    No i ma slot na dwie kart sim i 32GB pamieci

Jeden minus jaki widze to aparat - zdjecia takie sobie robi.
    Za ta cenę nie ma lepszej słuchawki.

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Ja mało korzystam z GPS, danych pakietowych, WiFi. Rozmawiam też raczej mało. Większość to SMSy i doraźne znalezienie czegoś w necie. Bieżący wykres baterii wygląda tak:

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Cytat Zamieszczone przez prezE32s Zobacz posta
    Ja korzystam z Iphona od wielu lat, pierwszym był 3GS i co dwa lata zmiana na aktualny model, więc miałem każdą generację. Obecnie mam 7 zwykłą. Dla mnie zaletą jest przedewszystkim jakość wykonania tych telefonów, nic nie trzeszczy nie piszczy, następnym plusem jest stabilność i szybkość systemu operacyjnego. Na kilka lat użytkowania syruacji gdzie telefon się zawiesił czy trzeba było go resetować było może z 5... chcę zrobić fotkę, wyciągan telefon z kieszeni i ją robię, nie muszę czekać aż aparat się "załaduje itp itd", kolejny plus to zdjęcia, Iphone 6 robił super fotki, ale w 7 jest już miazga, dodatkowo filmy w 4K i inne bajery.
    i na czym oglądasz te filmy 4K?
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Na niczym, bo rzadko coś nagrywam ;)

Uprawnienia umieszczania postów