dobra,dobra...ja to wiem :P
Odniosłem się jedynie do posta którego zamieścił hatecraft
:D
dobra,dobra...ja to wiem :P
Odniosłem się jedynie do posta którego zamieścił hatecraft
:D
No i trafił się Samsung Note, pierwsze wrażenia...taki trochę większy SII po liftingu :D
Odkopuje troszke temat, bo znudziły mi się Samsungi, Nokie no i Jabłka :) i zastanawiam się nad zakupem któregoś z tygrysów wschodnioazjatykich
Rozważam zakup :
1 HUAWEI model mate 9
2 XIAOMI MI MIX
tak wiem, są ogromne, nie poręczne, śliskie no i nie są applami :)
ale ja je właśnie dlatego chce, że takie są :) lubie tel o dużych monitorach, ze slotem na 2 karty no i fajnym wyglądem
pytanie bardziej moje dotyczy awaryjności, użytkowania, może ktoś ma takie modele na co dzień - jaka ocena jakie minusy i plusy?
Cenowo oba modele to kosmos bo za xiaomi trzeba dać w granicach 4 tys zł a za Huaweia 3 ale jak patrze na oklepane samsungi z problemami w dodatku ( note 7 a i coraz głośniej o problemach z galaxy s7) to to samo co u nas seria F01 :) a znów apple mnie słabi że kojarzy mi się z pannami co wala sweet focie i szpanują s7 plus
A taki xiaomi jest wielkościowo taki prawie sam jak apple 7plus a ekran ma masakrycznie duży ale troszkę boję się chińszczyzny.
Co sądzicie?
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Ja mam od 1,5 roku Huawei Mate7 (ekran 6 cali) i jest ok. Nic się nie wiesza, wszystko działa tak jak powinno. Jedyny minus w moim modelu to śliska obudowa i aparata przy słabym świetle robi nienajlepszej jakości zdjęcia. Na duży plus bateria, w porównaniu z poprzednim telefonem bez problemu wytrzymuje mi 2 x dłużej (3 dni).
Adasio miałeś kiedykolwiek Apple? Jakbyś miał to raczej nie wracałbyś do Androida ��często zmieniałem telefony, wszystkie były na Androidzie, tak samo myślałem o Apple jak ty ze system zamknięty, sweet focie itp ale zmieniłem zdanie po półrocznym użytkowaniu 6s plus, jak najbardziej polecam
Miałem krótką (roczną przygode z 5s) ale szczerze dla mnie szału nie było i wg mnie jest sens wtedy gdy masz imacka ipada itd czyli cały system
A z ciekawości co cię przekonało? do jabłka?
Od wielu lat używam równolegle dwóch telefonów
- coś z Androidem (miałem Samsungi, HTC)
- iphone
jeżeli chodzi o jakość pracy i stabilność to Android przy jabłku jest strasznym syfem. Z każdym telefonem na Androidzie miałem jakieś problemy. Jabłko po prostu działa i tyle.
Ja korzystam z Iphona od wielu lat, pierwszym był 3GS i co dwa lata zmiana na aktualny model, więc miałem każdą generację. Obecnie mam 7 zwykłą. Dla mnie zaletą jest przedewszystkim jakość wykonania tych telefonów, nic nie trzeszczy nie piszczy, następnym plusem jest stabilność i szybkość systemu operacyjnego. Na kilka lat użytkowania syruacji gdzie telefon się zawiesił czy trzeba było go resetować było może z 5... chcę zrobić fotkę, wyciągan telefon z kieszeni i ją robię, nie muszę czekać aż aparat się "załaduje itp itd", kolejny plus to zdjęcia, Iphone 6 robił super fotki, ale w 7 jest już miazga, dodatkowo filmy w 4K i inne bajery.
No i piszecie mi o applu :(
Tyle że do najlepszego appla :
1 nie wsadze 2 kart
2 nie zgram muzy bloototh w momencie
3 nie połącze się tym że blootothem z innym tel
4 co kolwiek będe chciał zrobić na tel czy z tel na kompa musze mieć oprogramowanie itd
piszecie o fotkach i filmach - no ok ale przecież te tel o które pytałem też je robią, może nie tak świetne jak jabłko ale też je robią
Poza tym no z całym szacunkiem do 7plus ale jest on taki sam jak Xiaomi a ekran ma sporo mniejszy a wg mnie to ma znaczenie.
Napiszcie może czy ktoś ma modele o jakie pytam bo zalety jabłka znam a mimo wszystko jakoś mnie nei przekonują bo ma sporo minusów któe mnie osobiście przeszkadzaja
Zamknięty system, nie potrzebuje antywirusa, nigdy mi się nie zawiesił w przeciwieństwie do innych flagowych model (ostatnim był S6 edge) bateria mimo mniejszej pojemności starcza na dłużej, używam FaceTime do wideorozmów ze znajomymi którzy użytkują iphony, moja Monika od czasu kiedy ma 5s nie chce żadnego androida
Adasio czy weźmiesz mate 9 czy xiaomi bedziesz zadowolony, to Tobie ma się podobać
Ostatnio edytowane przez dealer25 ; 01-02-2017 o 12:59