Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 187

Wątek: Jaki kupic telefon komorkowy?????

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Adasio, niech na te pytania odpowie Ci teraz ktoś kto użytkuje iPhone'a...

Cytat Zamieszczone przez jarek88 Zobacz posta
    właśnie odebrałem galaxy ace przełożyłem karte popostrykałem może z 2 min i rzuciłem na stół jak narazie xxx mnie nowoczesność
    Jarek, to naturalne. Jestem w stanie założyć się, że 95% ludzi po przesiadce ze zwykłego telefonu na taki przez pierwszy tydzień przechodzi głęboki kryzys. A potem jest już tylko lepiej ;-) Dżuda niech się też wypowie jak było.

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    A ten cały Itunes to co trzeba zainstalowac z płytki na kompie i co potem?? przerzuca tak jak przy bluetooth ?? czy jeszcze jakies komplikacje są?
    Wgrywasz jeden program i koniec. Przerzucasz, wklejasz, kopiujesz i przenosisz ... dodatkowo dostęp do sklepu i miliony darmowych aplikacji, które "zwykłemu śmiertelnikowi" nie są potrzebne.

Ja osobiście nie potrzebuje od kogoś zgrywać plików... bo po co ? i co ktoś może mieć czego ja nie wgram sobie przy użyciu laptopa i netu ?

ale nie da się rozumiem załóżmy z mojego Iphona na nokie n8 tak? czy z kolegi samsunga na mojego Iphona - dobrze rozumuje?
    Jest program, który umożliwia przerzucanie plików pomiędzy innymi technologiami jak htc, nokia czy samsung- znajdę info to wkleje.

Kolejna sprawa :]

Każdy aparat, minikomputer, smartfon czy poprostu telefon z tych omawianych tutaj ma w sobie to coś ... sam Adasio musisz go odnaleźć- chyba, że dla Ciebie telefon to tylko telefon
    Ostatnio edytowane przez sennapowieka ; 05-12-2011 o 16:17
    Pewność na każdym kilometrze ...

Zaawansowany Użytkownik Awatar siwymetal
    BMW
    E65 745i 2001
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Po 1. umiem czytać i nie chodzi mi o to że jest to jakiś problem,
    Przepraszam,jeśli poczułeś się urażony,ale zupełnie nie o to mi chodziło,nawet nie odnosiłem się do tej konkretne wypowiedzi,chciałem tylko obalić mit o tej strasznej komplikacji jaką jest Itunes,choć tak naprawdę nie jest,ale trzeba przyznać,że jest nieco uciążliwy,jeśli chcemy wymieniać pliki.Nie uważam się też za fanatycznego wyznawcę Appla,ale bardzo pasują mi ich sprzęty,choć używam także innych,wcale nie gorszych urządzeń.

P.S.:Straszna ilość adrenaliny ostatnio wydziela się na forum.
    "Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    iTunes ściągasz ze strony nie z płytki, jak zachodzi potrzeba możesz połączyć się na każdym kompie. Osobiście nie trzymam albumów w telefonie...zaledwie kilka zdjęć więc problem ten mnie nie dotyczy. Problemy z zasięgiem to pierdoły, bardziej zależne to jest od sieci niż telefonu.
    Nic innego jak pójść do sklepu i pobawić się ...jedynie z iPhonem jest ograniczony dostęp ...tylko iSpocie lub u operatorów bo mają je wystawione na prezentacji :)
    Gdybyś był z Wrocławia umożliwiłbym ci obydwa.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Siwymetal - luzik, no offence, żadnej adrenaliny. Jakby była dostałbyś już ode mnie PW :hah:

Cytat Zamieszczone przez sennapowieka Zobacz posta
    Ja osobiście nie potrzebuje od kogoś zgrywać plików... bo po co ? i co ktoś może mieć czego ja nie wgram sobie przy użyciu laptopa i netu ?
    2 pytania:
    1. Zrobiłeś zdjęcie telefonem i chcesz komuś je wysłać na inny telefon. Użytkownik Androida włącza BT i wysyła. A użytkownik iPhona jak to robi? :D (EDIT: Mam na myśli oryginalny, niezmniejszony format)
    2. Użytkownik iPhona odbiera wizytówki czy musi za każdym razem wygłosić formułkę: "tylko wiesz... wyślij mi ten numer sms'em, bo ja mam iPhona..."? ;D

Każdy swoją d..ę chwali oczywiście, dlatego Ty chwalisz iOS a ja Andka ;-)
    Osobiście nie bawiłem się jeszcze 4S, ale szczerze przyznać muszę, że jestem pod wrażeniem jakości filmów i zdjęć, które gdzieś w sieci wynalazłem.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 05-12-2011 o 17:09

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Były by jaja jak bym blackberry (jak którys z WAS ma doświadczenia z dotykowymi to zapraszam do dyskusji, bo zwykłego blackiego mam obecnie firmowego )
    wybrał :p a tu takie porównania miedzy Iphone a resztą
    Cieszy mnie merytoryczność dyskusji a nie forumowe ulubione bicie piany

Powiedzcie jeszcze jakie gierki na poszczególnych tel polecacie i jak one śmigają?? jak z zawieszaniem szybkością reakcji itd
    co do ergonomii i wytrzymałości - wiem że samsung Vave jest w metalowej obudowie,Iphon szkło i chyba metal ,samsungi podejrzewam plastiki - jak to sie wszystko trzyma,
    nie skrzypi, nie odpada? jak leży w dłoniach?

na co zwracać uwage przy zakupie - jakie ma mieć aplikacje itd aczego unikać?
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    1.
    Jest do tego specjalny program. Shareblue czy coś takiego. Nie używałem, ale na potrzeby tego tematu znajdę go.

Ja osobiście wysyłam zdjęcia w sieć, ale rozumiem, że to jest minus apple- blokują sporo rzeczy i utrudniają życie.

Coś co Wy, użytkownicy androida macie w standardzie, my musimy obchodzić jakimś programem.

2.
    Nigdy nie wysyłałem wizytówek ani ich nie odbierałem, nawet na nokii :]

jakie gierki
    co do ergonomii i wytrzymałości
    samsungi podejrzewam plastiki
    na co zwracać uwage przy zakupie - jakie ma mieć aplikacje itd aczego unikać
    http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/ :] obiektywnie
    Ostatnio edytowane przez sennapowieka ; 05-12-2011 o 17:17
    Pewność na każdym kilometrze ...

BMW
    E65 745i 2001
    Siwymetal - luzik, no offence, żadnej adrenaliny. Jakby była dostałbyś już ode mnie PW
    Myślę,że mam spory dystans do siebie i wszystkie dziwne wypowiedzi traktuję jako żart czy ironię,więc wróćmy do meritum,i Android i IOS mają wiele zalet ale także wiele wad i ograniczeń,więc wybór nie będzie łatwy i nie obędzie się bez osobistego testowania,nie widzę innej możliwości trafnego wyboru za pierwszym razem.
    http://www.gsmmaniak.pl/70497/blackb...rch-9860-test/ świetny test i recenzja blackberry,polecam lekturę.

EDIT

Bardzo Cie proszę o używanie znaków interpunkcyjnych oraz o przestrzeganie zasad ortograficznych
    Ostatnio edytowane przez sennapowieka ; 05-12-2011 o 17:33

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    Android Rulezz. Nie jestem kreatywny ale Szajsung z kilkaset razy spadl mi na ziemie i kurde chodzi bez usterki i zadrapania nie ma a tylna pokrywka na wymiane to 40pln a na display mam folie ochronna, ponad 100 razy go flashowalem i nie uwalilem a i 1,3 Ghz hula sobie moj galaxy s. Porsche naprawia (Bezi potwierdzi) :D Robi to co musi, fotografuje, gra muze, telefonuje, wysyla sms, zabija nude w robocie, odtwarza filmy, zarabia i oszczedza dla mnie, diagnozuje auta, wymienia pliki z innymi, gada z windowsem bez pyskowania, robi SU w sekundy, nie szpieguje jak iphone. Dobrze jeszcze nie robi :D

;D

Ostatnio edytowane przez Greg38 ; 05-12-2011 o 17:48
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

BMW
    E65 745i 2001
    No to moderatorem nie zostanę.:(
    Obecnie używam Sensation i dla mnie jest optymalny telefon,można sobie wgrywać ROM-y dostosowane do swoich potrzeb,idealny wyświetlacz do przeglądania internetu,szybki,precyzyjny,elegancki,solidnie wykonany,Android daje szerokie możliwości personalizacji,aparat daje rady ale szału nie ma,grafika całkiem do rzeczy ale Galaxy SII wygrywa,czasami są problemy ze zgodnością rozdzielczości,pewnie leży w dłoni,Gorilla glass na wyświetlaczu,bateria bez rewelacji,ładowanie codziennie,obsługa kart SD do 32GB.Iphona mam też ale bardziej jako telefon rezerwowy,do robienia zdjęć,jako odtwarzacz muzyczny i tym podobne.

Obiektywne porównanie nie istnieje.

Uprawnienia umieszczania postów