Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Fałszywe powietrze 740 i pilnie pomocy !

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    Dzisiaj czekamy na elektrozaworu które przyjdą jutro, wymienie je puki jest dojście skor jest rozebrana góra silnika.

A decyzja padła że nie zdejmujemy głowic ! Składamy wszystko do kupy i zobaczymy czy będzie cud ? i bedzie dobrze ...

Dam znac jak sie uporam

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    Panowie ! Wszystko poskładane i uszczelnione i niestety... Bez zmian :(Psikaliśmy Samostartem Generalnie y, pianką do sprawdzania szczelności . NIC ! Silniczek krokowy tez na chwile dałem inny i też dupa ., Ale był lekko zapieczony i trzeba było wymyć.

Mechanik mówi że chce rozebrać raz jeszcze tylko PO CO się go pytam skoro debatował i nic nie znalazł :( Kolejny tydz mam być bez auta ???

Bo poza tym porobiłem kilka dupereli i lata się miło ;) a pod czas jazdy nie czuje tego fałszywego powietrza. Na wolnych... chodzi dziwnie :(
    Od sondy może też takie coś się dziać ?
    Od przepływki ? Ale to powinien wykazać komp jesli nawet a nie wykazuje !

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    nie koniecznie komp musi walić błędem uszkodzonej np przepływki czy sondy. Trza obserwować life data, czyli parametry pracy poszczególnych elementów podczas pracy silnika. Owszem przepływka czy sonda może dawać podobne efekty. Wężyki podciśnienia dobrze oglądałeś? Są wszystkie całe? Ssanie powietrza skąd dochodzi? Przepustnica czysta? Jeśłi nie to umyć. Masz zwykłą przepusnicę czy elektroniczną? Jeśłi elektroniczna to proponuję zrobić adaptacje i ogólnie resecik jeśli nie robiłeś, czyli zdejmij klemy i odczekaj z 20 min.

Uprawnienia umieszczania postów