Dobrze , więc czekam :)Zamieszczone przez Bezi
Pozdrawiam
Dobrze , więc czekam :)Zamieszczone przez Bezi
Pozdrawiam
Ok a wiec zebralem sie ... :P
Od zakupu we wrzesniu 2008 zrobilem okolo 30.000 tys km w tym 20t km na gazie...
Auto w jezdzie miejskiej po WROCLAWIU W KORKACH *CZASAMI I 10 KM W GODZINE JADE A W ZIMIE JECHALEM TE 10KM PRZEZ 2H) TO SPALANIE WYNOSI 20L pB/22L lpg
w trasie okolo 500set kilometrowej \Wroclaw-krakow-rzeszow benzyna 14l gaz 16,4l(to sa srednie z komputera a gaz po obliczaniu na stacjach)
na gazie bez problemu jedzie na A4 250km/h i nie mam teraz absolutnie zadnych z tym gazem problemow(BRC Sequent plus ESGI plus Valteci czerwone i miedz 8mm
Robilemw aucie tarcze plus klocki przod i tyl,olej 3x wymienialem na MOBIL 1 10W40 plus filterki
Teraz mi huczy lozysko tyl wiec do wymiany koszt lozyska z oslona okolo 380zl w ASO
Tydzien temu jadac po Wrocku autko zgasli i juz nie zapalilo...laweta i do warsztatu
po ogledzinach do wymiany...pompa paliwa plus filtr paliwa plus jakis czujnik w slupku pasazera od poduszek i pompy paliwa co tez sie przepalil..caly kosz z robocizna i kasowaniem bledow 1000zl(polecam p.czarka z u;icy przedmiejskiej we wrocku(
co do innych spraw zwiazanych z autem...
napewno raz na jakis czas pojawiaja sie bledy typu poduszki,abs pasy gdzie kasowac trzeba bo na idrivir i na zegarach irytujaco sie swieca
aha opony na tyl wymienilem na pirelli p zerro rosso
po odpieciu aku na dluzszy czas posypaly mi sie jakies sterownki i mialem klopot ale p.czarek zaradzil...podpiecie kompa programowanie i 100zl mniej(aso 2300)
wrazenia z jazdy naprawde fajne,silnik wystarczajacy bez problemow z moca ,chociaz pewnei bym w przyszlosci kupil 745i a co :hah: :hah:
jakby co to pytac ;D ;D
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
pytanie moze z innej beczki
czy kola zimowe r16 standardowe felgi ( te pelne i ochydne )od bmw i uzywane w e38 beda pasowaly do e65
czy to zupelnie inna bajka jest??
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Problemy dość spore z elektroniką (świecące się poduszki, itp) mają głównie auta z początku produkcji. Lift elektroniki wszedł w marcu 2003 roku i auta produkowane po tej dacie (rozpoznawalne łatwo po nawigacji - te po marcu 2003 mają navi DVD) mają mniej problemów (sam od roku z elektroniką nie mam większych problemów, tfu tfu ;) ). W poprzedniej 745i, z początku 2002 roku (produkcja), nie mogłem się od choinki na desce uwolnić. Dlatego warto zwrócić uwagę na datę produkcji auta przy zakupie.
Nasze silniki (735i, 745i) gaz znoszą bardzo dobrze, sam nawet mysle nad czymś takim, ale na razie nie chce męczyć silnika instalacjami gazowymi. W kazdym razie da sie, większych problemow nie ma, bo to jednostka wolnossaca.
Spalanie wydaje mi sie masz wysokie, ale zwróciłem uwagę wcześniej już na to, że 735i palą przy codiennym użytkowaniu ciut więcej, niż 745i. Podejrzewam, że to kwestia momentu obrotowego (mniej mocy) - codziennie jeżdząc autem normalnie, użytkowy zakres obrotów to 1200-2000, do 3000 przy potrzebie mocniejszego ruszania ze świateł czy dynamicznej jeździe. Wystarcza w zupelności w 95% przypadków. Mam juz drugie 745i, oba używane łącznie jeden po drugim przez około 3 lata i średnie spalanie oscyluje u mnie w okolicach 12.5-13.5l na 100km. 15-16 widzialem tylko przy na prawdę ostrej jeździe (ale 745i to nie M5, wiec nie zdarza mi się ona za często) lub tez gdy dowozilem i odbierałem żone codziennie do/z pracy, trasa 6-8 km w obie strony, zimny silnik, wiec troche spalało.
Jakkolwiek, polecam wybrać 745i, chociaż wiem że za 735i przemawia przede wszystkim niższa cena zakupu. 4.4 benz to w wersji przedliftowej E65 najlepsza jednostka z możiwych, moim zdaniem oczywiście. Sam myślałem ostatnio o 760i, ale dałem sobie spokój z takimi pomysłami po rozmowie z kilkoma użytkownikami tych aut jak rowniez u źródeł z Dingolfingu ;) Same problemy.
Wolnossące V8 to w silnik raczej nie do zdarcia i bardzo trzeba się namęczyć, żeby go uszkodzić czy mieć większe problemy.
Nie jestem pewien ale chyba całkiem inna bajka ponieważ wydaje mi się że 17" to najmniejszy rozmiar felgi do E65 jaki wogóle wejdzie. Do tego ET też się trochę różni.Zamieszczone przez ADASIO
Witam,
w programie felg e65 nie bylo zimowych 16tek.
Tak jak juz powiedzial TIGER - min. rozmiar zimowy do e65 to 17.
Ogolnie felgi z e38 pasuja do e65 i na odwrot tez - lecz roznia sie wysokoscia opon.
Przykladowo rozmiar opony do felgi 19 przod dla e38 to 255 / 40 / 19 a do e65 255 / 45 / 19.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Zodiac ale zauwaz z eja pisalem ze 10km jade przez godzine czasami w korku a wiec stop&go stad to spalanie
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
naprawdę zalewasz go półsyntetykiem??? jaki zaleca producent do tego silnika??? przypadkiem nie 5W30 lub 40?Zamieszczone przez Bezi
W mojej 745i byl do tej pory nalewany w ASO 0W30.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Też leje 0W30, wczesniej w historii pisze ze lali 0W40 (ale nie wiem co to za olej, tyle ze castrol).