Czyli patrząc na moją kostkę tak jak ja trzymam
1,2,3,4,5,6,7,8
9,10,11,12,13,14,15 <---- tak idą piny?
I tak jak tam kolega karze mam pozamieniać?
Czyli patrząc na moją kostkę tak jak ja trzymam
1,2,3,4,5,6,7,8
9,10,11,12,13,14,15 <---- tak idą piny?
I tak jak tam kolega karze mam pozamieniać?
Zamieszczone przez LUKASZWBO
tak.. dokłądnie... piny zaczynają numeracje od tych żółto brązowych a kończą na czerwonym i brązowym grubszym od reszty.
jak odwrócisz kostkę to tam są ponumerowane piny... malutkie cyferki są .. ale są..
więc sie nie pomylisz..
siedzą dość mozno w kostce.. ja do ich demontażu używałem specjalnego śrubokręta,
dwa słuszne wybory w życiu to R6 i V12
BLOG MOJE AUTO
MOJE AUTO komentarze- te pozytywne jak i negatywne mile widziane.
moze wiecie jakie sa wymiary glosnikow ? (przod tyl)
I z przodu i z tyłu seryjne głośniki(woofery) mają 13cm średnicy.
Głośniki w półce mają bodajże 16cm(jutro postaram się sprawdzić jak będę u kumpla)
Tweetery z przodu mają 13mm kopułkę, a średniaki 28mm jak dobrze pamiętam.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
yyy...
cursor zrobie jutro zdjecie drzwi i pokaze ci ktore bo tak jak mi piszesz to niewiem o co chodzi
Głośniki niskotonowe w drzwiach(w tych czarnych puszkach) mają 13cm średnicy.cursor zrobie jutro zdjecie drzwi i pokaze ci ktore bo tak jak mi piszesz to niewiem o co chodzi
W bogatszych systemach w kratce na górze boczka masz głośnik średnio i wysokotonowy. Uboższe mają tylko wysokotonowy.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Jak już pisałem, te głośniki mają 13cm średnicy.i zastanawiam sie na Jbl i kumpel mi polecil firme Herc ? co o tym myslicie ?
16cm nie zmieścisz bez konkretnej rzeźby.
Co do marek, to jak hertz'a to co najmniej serię ESK. DSK to szajs, który gra gorzej niż seria.
W przypadku JBL'a to dopiero seria power coś sobą prezentuje. GT i GTO to chiński szmelc.
Problemem jest to, że seryjne pudełka mają raptem 2l pojemności i ciężko będzie znaleźć cokolwiek, co zagra basem.
Kolejna kwestia, że bez lepszego wzmacniacza też nie ma sensu cokolwiek robić w tym temacie, bo zysk będzie niewielki. Problem w tym, że w przypadku DSP jest trudniej dołożyć wzmacniacz.
U szajboosa(duża navi, bez DSP) dołożyliśmy zewnętrzny wzmacniacz 4 kanałowy, do tego z przodu zmienione zostały głośniki.
W puszcze z tyłu wycięliśmy dziury, żeby głośnik mógł grać w drzwi(żeby komora dla głośnika się powiększyła) i jest zauważalnie lepiej. Szału nie robi, do telepotania nogawek trochę za mało mocy głośniki dostają, ale i tak lepiej to brzmi niż seria.
Henry Ford
ok wielkie dzieki
Puszkę to zamiast "dziurawić" lepiej byłoby powiększyć - jak jest zamknięta to czyściej oddaje. Pojemność zastępczą stosunkowo łatwo się liczy, odbicia niedużo trudniej.Zamieszczone przez cursor
Jakby ładnie dostroić odbicie, to można by się pokusić o bassreflex. Wtedy to nie tylko nogawkami zatrzepocze, ale włosy na nogach wsztorc podniesie ;D
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton