WitkaZamieszczone przez sylwekk
Rok temu czyszczenie kości koszt około 200-250 PLN (89r.)
wymiana kondensatorków coś około 25-30 (lepiej rozebrać licznik i dać samą płytkę)
WitkaZamieszczone przez sylwekk
Rok temu czyszczenie kości koszt około 200-250 PLN (89r.)
wymiana kondensatorków coś około 25-30 (lepiej rozebrać licznik i dać samą płytkę)
w sumie mam ten sam problem :(
nie wiem jak i czy w ogóle jest możliwe złożenie dwóch zegarów w jeden?!
obecny zegar w 735i ('87/'88) zdycha, a po zamianie na zegar z 1991 (z 525iA) wyskakują głupoty.
najprościej byłoby kostkę z nowszego zegara zakodować pod 735..... no ale jak to zrobić??
zamiany kości zrobić też nie potrafię, bo starsza kość jest większa i ma więcej pinów
pzdr!
Warunkiem jest że składasz to z dwóch zegarów tego samego typu (jak je rozróżnić jest wypisane w tym wątku wcześniej).
Wtedy możliwe jest przekładanie kości, co oznacza że przy podmianie zachowany zostanie właściwy przebieg i reszta danych które są w niej zapisane.
Rozwiązaniem jest więc znalezienie sprawnych zegarów do wersji R6 '87/'88, co pewnie się uda, ale jest ich coraz mniej.
Czarne e32 w benzynie!
w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak szukanie tych zegarów, o których piszesz.
dzięki za podpowiedź.
pzdr!
W E34 zdarzyło mi się wpisywać klucze kodowe za pomocą SSS(progman). Klucz kodowy znajduje się pod pokrywą z bezpieczników bądź tą ze sterownikami. Problem był taki, że zegary całkiem się wysypały i nie wskazywały przebiegu oraz inspekcji(error tylko). Po wklepaniu klucza kodowego zegary ruszyły bez problemu.
Można by spróbować podobnie i w tym przypadku
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
a dałoby radę sczytać dane z kostki z 735 i nagrać je na kostkę od 525?
pzdr!
Ja natomiast mam problem z gasnącym podświetleniem zegarów, żarówki nowe i zaraz po założeniu do samochodu zegarów wszystko pięknie święci, trochę pojeżdżę i zaś gaśnie podświetlenie teraz świeci mi tylko środkowa żarówka. Po kolejnej wymianie zarówek sytuacja się powtarza.