-
Zaawansowany Użytkownik
[mechanika] Sprężyny tylnie do e32 730
Witam
Padły mi tylnie spreżyny, tył siedzi za nisko przy niewielkim obciążeniu. Nie interesuje mnie zbytnie obnizanie zawieszenia, chcialbym aby były to sprezyny podobne do oryginalnych(kto robi oryginalne sprezyny do bmw?). Szukajac w internecie spotykam tylko "sportowe" sprezyny. Co i gdzie kupic? Na allegro widzialem Monroe(170 zl), jakos nie mam przekonania. W lokalnym sklepie polecaja Kayabe(240 l), a Stones1- Kraemer&Freund(148 zl). No i oczywiscie oryginalne sprezyny 485 zl. Oryginał troche za drogi, a do tych firm mam pewne obawy. Auta nie mam zamiaru sprzedawac i chce cos pozadnego.
Co robic? Moze sa jakies inne lepsze firmy? Co polecacie?
Pozdrawiam Stos
-
Doświadczony Użytkownik
Zadzwoń 062 7302294 .Z tego co pamiętam dorabiają sprężyny chyba do wszystkiego. :D
-
Doświadczony Użytkownik
Możesz zregenerować stare,znalazłem firmę w Twojej okolicy,napewno będzie najtaniej.Ile będziesz chciał tyle ci rozciągną:
http://szczegoly.pkt.pl/kusek_wlodzi...abb2ab5f0.html
-
Zaawansowany Użytkownik
Wolalbym wlasnie nowe, wiadomo regeneracja to regeneracja, nigdy nie beda jak nowe. Jestem w stanie przeznaczyc na nie 600 zl. Po regeneracji nie wiadomo jak dlugo wytrzymaja i jak bezpieczne beda takie sprezyny
Pozdrawiam
-
-
Zaawansowany Użytkownik
też tak miałem, kupiłem nowe sprężyny, niestety nie wiem jakiej firmy bo załatwiał je zaprzyjaźniony mechanik i przyszły w siatce "decathlon"
ale zaskutkowały glebą na oko -30. prowadziła sie świetnie ale bałem sie co bedzie jak wsiadą 3 osoby na tył i jeszcze pełen bagażnik.. + butla lpg.. dałem do rozciagniecia, przez 2 godziny jazdy była x7, ale juz klapło o jest jakies +20 względem orginału. juz nie zachaczam o krawężnik pod blokiem :)
co więcej - kowal który je rozciagał, powiedzial że jak klapną do końca, to żeby przyjechać, on mi dorobi orginalnej długości spreżyny tylko dużo twardsze. akurat do jakiejś 730 dorabiał. wyglądały... solidnie. nie widziłem po założeniu ich, ale mi sie podobały.
-
Zaawansowany Użytkownik
Padlo na oryginalne 384 zl:) Zobaczymy czy warto
Uprawnienia umieszczania postów