Też mam jameksy tylko w e32. Tragedia![]()
Już wolałbym oryginalne sprężyny poobcinać o jeden zwój, żeby auto niżej stało, ale żeby komfort w dalszym ciągu pozostał, bo teraz jeździ się jak taczką :?
Też mam jameksy tylko w e32. Tragedia![]()
Już wolałbym oryginalne sprężyny poobcinać o jeden zwój, żeby auto niżej stało, ale żeby komfort w dalszym ciągu pozostał, bo teraz jeździ się jak taczką :?
walił ci amortyzator.... bo pewnie Ori miałeś.Zamieszczone przez bitek-bitek
Ja nie wiem wszyscy tak psioczą na jamexy.. to może mi się poprostu trafiły super sztuki :D
dwa słuszne wybory w życiu to R6 i V12
BLOG MOJE AUTO
MOJE AUTO komentarze- te pozytywne jak i negatywne mile widziane.
Tak to już jest z chińszczyzną. Czasem trafi się na dobry sprzęt.
Szczególnie dobrze zauważam to w sprzęcie audio.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Ogólnie nic do nich nie mam, pasowały bez problemu, samochód tak jak chciałem się obniżył i zdecydowanie mu z tym do twarzy :) ale komfort jest na poziomie malucha z pięcioma rosłymi osobami na pokładzie :P
To fakt auto obniżyło się ładnie, ale ja nie mogłem zrozumieć dlaczego ostatni zwój tych sprężyn ( górny ) ma górną średnicę większą niż oryginalna sprężyna lub inne zamienniki, zadzwoniłem do gościa który to sprzedaję ten zaczął mierzyć średnicę innych kompletów i okazało się że jest tak samo większa ta średnica. I to właśnie dlatego te sprężyny pukają bo są luźne u góry nie siedzą dobrze w łożysku i tym talerzu metalowym który jest u góry amora. http://www.realoem.com/bmw/showparts...46&hg=31&fg=10
Element 9.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
[quote="dzikigrzyb"]walił ci amortyzator.... bo pewnie Ori miałeś.Zamieszczone przez bitek-bitek
Widzisz mam amorki Bilstein B6 więc cholernie twarde, a auto teraz jest na sprężynach Einbacha i nie ma tego problemu co z Jamexem. Jamex po prostu nie pasuje.
Czasem wystarczy się tylko dobrze zastanowić.
Jak zawias który nowy kosztuje tyle co markowa używka może być dobry?
Wyprodukowanie zawiasu to nie tylko nawinięcie drutu w sprężynę i zahartowanie, to także liczne badania, które do tanich nie należą.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
bitek z tego cie wiem to Eibach robi zabiweszenie dla Alpiny więc będzie to samo.
Co do złego dopasowania sprężyny do poduchy to też to samo słyszałem Ap dla przykładu przychodzą idealnie.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Hmm mówisz że Alpina będzie to samo co Einbach??Zamieszczone przez coboss
Poważnie tak czytałem i tak słyszałem, że Alpinka lata na zawieszeniu Eibach nie Einbach
----------------------------------EDIT-------------------------------
Znalazłem nawet potwierdzenie ;)
http://www.alpine.com.pl/media-cente...rs/eibach.html
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!