Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: [pozostale] Jaka antena do CB?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    No dobra, to jak jest z tym ML-145. Dlaczego różne firmy to robią?

I jeszcze jedno - to "coś" u nasady (cewka + nie wiem co jeszcze) też jest na tyle prosta że nie ma lepszych i gorszych?
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Tak poza tym mówisz że sieję po całej 40 to nie jest tak do kńca prawdą.Jak masz pożądny odbiornik czyli selektywny to max +/-2 kanały i to zależy w jakiej odległości są 2 stacje.Poza tymnie sieje moc tylko modulacja skrośna (tak pozatym cie kogo ty chcesz doinformować mnie? krótkofalowiec od 10 lat :what: na CB 18 lat) co do anten szerokopasowych na dachach to inna bajka.Teraz mam kablówkę i prawie nigdzie się nie zakłuca ;)
    Pozdrawiam 73

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    No dobra, to jak jest z tym ML-145. Dlaczego różne firmy to robią?

I jeszcze jedno - to "coś" u nasady (cewka + nie wiem co jeszcze) też jest na tyle prosta że nie ma lepszych i gorszych?
    Cewka to zwinięty drut zlutowany z batem i gorącą żyłą co daje cała antenę, wiec jakościowo na pewno bardzo zbliżone.

Cytat Zamieszczone przez Mirek
    Tak poza tym mówisz że sieję po całej 40 to nie jest tak do kńca prawdą.Jak masz pożądny odbiornik czyli selektywny to max +/-2 kanały i to zależy w jakiej odległości są 2 stacje.Poza tymnie sieje moc tylko modulacja skrośna (tak pozatym cie kogo ty chcesz doinformować mnie? krótkofalowiec od 10 lat :what: na CB 18 lat) co do anten szerokopasowych na dachach to inna bajka.Teraz mam kablówkę i prawie nigdzie się nie zakłuca ;)
    Pozdrawiam 73
    Nie wiem w którym miejscu widzisz bym doinformowywał Ciebie, ale jak widzę że wywalasz radio do śmieci bo szumi :x i jeszcze jedno, co ma szum radia do osiągów?- lepiej nie komentować. Pojechałeś mnie w pierwszym poście więc tylko odpowiadam. Jak pisałem wyżej - czym zmierzyłeś swoje 1000W ? Nawet w googlach zbyt wiele nie ma na temat dopału 1000W i jeszcze powiedz że w AM ;D mierniki są do 1000W, ale w SSB. Wracając jeszcze do przygasania światła o którym pisałem, zsumuj sobie pobór i jako elektromechanik sam sobie odpowiedz. Twoje wieloletnie doświadczenie - każdy powie że nic nie zastąpi dobrej anteny najlepiej kierunkowej nawet Twoje 1000W nie da rady 4W + dobra kierunkowa antenka ;) ale pewnie ja z poparciem forum elektroda.pl znowu sie mylimy :P Chętnie zobaczę z innymi z forum Twój choćby schemat dopału 1000W, skoro to tak rzadko spotykany temat, może powinieneś to opublikować. :)

Sorry kolego Michał5000 że zaśmiecam Twój temat, ale nie lubię zostawiać czegoś czego nie skończyłem.

Pozdrawiam
    "Old School Style"

Uprawnienia umieszczania postów