No dobra, to jak jest z tym ML-145. Dlaczego różne firmy to robią?
I jeszcze jedno - to "coś" u nasady (cewka + nie wiem co jeszcze) też jest na tyle prosta że nie ma lepszych i gorszych?
No dobra, to jak jest z tym ML-145. Dlaczego różne firmy to robią?
I jeszcze jedno - to "coś" u nasady (cewka + nie wiem co jeszcze) też jest na tyle prosta że nie ma lepszych i gorszych?
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Tak poza tym mówisz że sieję po całej 40 to nie jest tak do kńca prawdą.Jak masz pożądny odbiornik czyli selektywny to max +/-2 kanały i to zależy w jakiej odległości są 2 stacje.Poza tymnie sieje moc tylko modulacja skrośna (tak pozatym cie kogo ty chcesz doinformować mnie? krótkofalowiec od 10 lat :what: na CB 18 lat) co do anten szerokopasowych na dachach to inna bajka.Teraz mam kablówkę i prawie nigdzie się nie zakłuca ;)
Pozdrawiam 73
Cewka to zwinięty drut zlutowany z batem i gorącą żyłą co daje cała antenę, wiec jakościowo na pewno bardzo zbliżone.Zamieszczone przez michal_5000
Nie wiem w którym miejscu widzisz bym doinformowywał Ciebie, ale jak widzę że wywalasz radio do śmieci bo szumi :x i jeszcze jedno, co ma szum radia do osiągów?- lepiej nie komentować. Pojechałeś mnie w pierwszym poście więc tylko odpowiadam. Jak pisałem wyżej - czym zmierzyłeś swoje 1000W ? Nawet w googlach zbyt wiele nie ma na temat dopału 1000W i jeszcze powiedz że w AM ;D mierniki są do 1000W, ale w SSB. Wracając jeszcze do przygasania światła o którym pisałem, zsumuj sobie pobór i jako elektromechanik sam sobie odpowiedz. Twoje wieloletnie doświadczenie - każdy powie że nic nie zastąpi dobrej anteny najlepiej kierunkowej nawet Twoje 1000W nie da rady 4W + dobra kierunkowa antenka ;) ale pewnie ja z poparciem forum elektroda.pl znowu sie mylimy :P Chętnie zobaczę z innymi z forum Twój choćby schemat dopału 1000W, skoro to tak rzadko spotykany temat, może powinieneś to opublikować. :)Zamieszczone przez Mirek
Sorry kolego Michał5000 że zaśmiecam Twój temat, ale nie lubię zostawiać czegoś czego nie skończyłem.
Pozdrawiam
"Old School Style"