Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Moslay autorem konca F1

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d

Moslay autorem konca F1

Prosil sie i sie do prosil. Dzisiiaj 8 glownych zespolow F1 podjelo decyzje iz konczy swoj udzial w F1 w tym roku. Od przyszlego roku zespoly FERRARI, BROWN GP, MCLAREN, BMW SAUBER, TOYOTA, RED BULL, TORO ROSSO i RENAULT wystartuja w nowej stworzonej przez te teamy serii ktorej nieoficjalna nazwa brzmi GP ONE.
    Mnie osobiscie sie to podoba ze wkoncu z tego pieknego sportu wymazano takich ludzi jak Moslay i Eclestone :)
    Od przyszlego sezonu nowa seria bedzie znow elitarna a wyscigu technologii nie bedzie konca.

F1 oczywiscie nie zniknie!
    Oprocz Wiliamsa i Force India sa przeciez 3 nowe zespoly i kolejne 10 czeka w kolejce.
    Jak by na to nie patrzec Mosley po czesci tez wygral bo chcial formuly takiej jak byla na poczatku czyli w latach '60 ;D
    Warto bedzie poogladac bo bedzie w niej sporo nowych prywatnych zespolow i mlodych talentow ale chyba nikt nie watpi w to ze i tak nowe F1 bedzie banalne przy najnowoczesniejszej i najszybszej serii GP ONE w ktorej beda jezdzic najwieksze teamy i najwieksze gwiazdy tego sportu.
    GOOD LOCK
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38, 750iA
    Można na to patrzeć z różnych stron. Wielkie drużyny mimo pieniędzy i genialnych kierowców w tym sezonie sobie nie radzą. Miejmy nadzieję, że wszystkie te zmiany dadzą nam kibicom tylko więcej wrażeń.

PS Cobos - good lock to tak mniej więcej znaczy dobrego zamka/zamknięcia ;) może Good Luck?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    nie radzą sobie bo zmiany w przepisach co roku to każdy moze zwariować... a w F1 ostatnimi laty bez przerwy jakieś głupie zmiany regulaminu.

moim zdaniem taka F1 straci na elitarności i tyle... głupota wyścigów pod słońce z prędkościami koło 300km/h to już tegoroczna przeginka... mam nadzieję tylko, że F ONE będzie mniej trudnodostępna do oglądania... teraz mam polsat sport i nie ma problemu ale wielu posiada inne satelity itp i mają z tym problemy...

Pozdrawiam.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Sa z tylu bo sa debilne zasady. Winny jest przepis zabraniajacy testowania w trakcie sezonu! Nawet kozystanie z tuneli aero jest niewiarygodnie ograniczone. Co za tym idzie jak komus nie poszlo tak jak BMW to nie ma nawet szans na to aby sprawdzic nowe rozwiazania. Po prostu te nowe elementy aerodynamiczne jakie konstruuja zabieraja ze soba zupelnie w ciemno na same wyscigi i zamiast przeprowadzac podstawowy program treningowy w tedy dopiero moga tak na prawde przetestowac nowe czesci w praktyce. TO WSZYSTKO JEST CHORE!!!

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    Cytat Zamieszczone przez Flashpointman
    mam nadzieję tylko, że F ONE będzie mniej trudnodostępna do oglądania... teraz mam polsat sport i nie ma problemu ale wielu posiada inne satelity itp i mają z tym problemy...

Pozdrawiam.
    Przecież na tzw. otwartym Polsacie transmitowane sa wyścigi, więc jaki problem? Poza tym Polsat, kupując prawa do transmitowania F1 zrobił genialną rzecz! Rozpowszechniali F1, jeszcze zanim Kubica wkroczył do tego elitarnego światka. Budował, jakby zaplecze, dla tego człowieka, bo wiedzieli, że jest ktoś taki jak Kubica i, że ma ogromny talent. Żadna inna stacja tv w Polsce na to nie wpadła.
    Zresztą kiedyś czytałem wywiad z Robertem, w którym DZIĘKOWAŁ Polsatowi za to, że tak wcześnie zaczął transmitować F1.

Bardzo dobrze, że FOTA postanowiła wykichać się na FIA ze zdziadziałymi Mosleyem i Eclestonem na czele. Dziadki sobie myślały, że są alfą i omegą i że mogą dyktować dowolne warunki. A po co? Aby zarobić więcej kasy. F1 od zawsze była komercyjna (chociaż, czy w latach 50- i 60-tych była?...), ale to co ostatnio zaczęli wyprawiać to juz przechodziło moje pojęcie. Przecież ten pomysł o tak radykalnym ograniczeniu budżetu to jakiś absurd (obecnie zepoły wydają ok 400 mln USD za sezon, a FIA od przyszłego sezonu rząda ograniczenia w przyszłym roku do 100 mln USD, a za 2 lata do 45 mln USD). Wiązałoby się to z całkowitą restrukturyzacją największych zespołów. Część ośrodków zostałaby zamknięta, ludzie pozwalniani z pracy, zespół trzeba by było kompletnie na nowo organizować. I pytanie: jak największe zespoły miałyby się na to zgodzić? To wiązałoby się z dużym ryzykiem, bo po co zmieniać radykalnie coś, co dobrze funkcjonuje tylko dlatego, że dziadki z FIA mają taki wymysł? Poza tym: z jednej strony szczytna idea (niby chcieli dać szansę mniejszym zepsołom takim jak Force India), a z drugiej dziadki zgarnęliby jeszcze większą kasę. A dlaczego jeszcze większą? Bo przecież im więcej zespołów, tym więcej "haraczu' za możliwość uczestniczenia w F1 mogliby zbierać. Ponadto mieliby pretekst do podniesienia ceny za prawa do transmisji, bo powiedzieliby "Teraz jest wiele zespołów, rywalizacja w wyścigach jest coraz ostrzejsza, F1 budzi coraz większe zainteresowanie - więc płaćcie!".

A z innej strony - to może być tylko takie straszenie... Zobaczymy. Najbliższe dni będą kluczowe. Tym bardziej, że na Silverstone wybiera się Mosley.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ja też nie wyobrażam sobie funkcjonowania teamu za 45Mo $ skoro minimalny wkład jaki mają teamy to jest 400Mo $ dla porównania w 2008 roku kontrakt Alonso dla Renault opiewał na kwotę 45Mo Euro za sezon ;D a takie Ferrari, MCL czy BMW taką sumę dało by jako premię za zdobycie mistrzostwa ;D PARANOJA
    Mosley to człowiek który prześcigał się od lat w debilnych pomysłach i przez wiele lat ludzie się z niego śmiali ale od 2 sezonów jego genialnie niedorzeczne pomysły zaczęły wchodzić w życie jeden po drugim co doprowadziło do zniszczenia tego pięknego sportu ;(

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    A skąd ta wiadomość , że od przyszłego roku?
    Ja słyszałem o roku 2012.
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    Cytat Zamieszczone przez EVAN
    A skąd ta wiadomość , że od przyszłego roku?
    Ja słyszałem o roku 2012.
    Dobrze słyszałeś.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    O czym Wy gadacie? Ferrari ma kontrakt do 2012. Jak nowa seria ma powstać w 2012 skoro już nie ma mowy o ściganiu się w 2010? Przypomnę 8 teamów nie podpisało umowy tylko wywaliło je do śmieci. Wojna jest o to, że Ferrari jest związane kontraktem do 2012 i Red Bull a zarazem Toro Rosso ma też jakiś dziwny kontrakt z F1 ale nie tak skomplikowany i długo terminowy jak Ferrari. I tylko to było powodem, że Toro Rosso, Red Bull i Ferrari były już zamieszczone na oficjalnej liście startujących teamów na rok 2010 przez FIA, same zespoły w żadnym wypadku nie mają zamiaru startować i zapowiedziały odejście.

A poza tym Brawn już oficjalnie mówił w weekend, że w tym tygodniu już FOTA rusza pełną parą z tworzeniem nowej serii.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    O czym Wy gadacie? Ferrari ma kontrakt do 2012. Jak nowa seria ma powstać w 2012 skoro już nie ma mowy o ściganiu się w 2010? Przypomnę 8 teamów nie podpisało umowy tylko wywaliło je do śmieci. Wojna jest o to, że Ferrari jest związane kontraktem do 2012 i Red Bull a zarazem Toro Rosso ma też jakiś dziwny kontrakt z F1 ale nie tak skomplikowany i długo terminowy jak Ferrari. I tylko to było powodem, że Toro Rosso, Red Bull i Ferrari były już zamieszczone na oficjalnej liście startujących teamów na rok 2010 przez FIA, same zespoły w żadnym wypadku nie mają zamiaru startować i zapowiedziały odejście.

A poza tym Brawn już oficjalnie mówił w weekend, że w tym tygodniu już FOTA rusza pełną parą z tworzeniem nowej serii.
    Wierzysz, że w 9 miesięcy da się tą nową serię zorganizować? :D

Uprawnienia umieszczania postów