Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: [tuning] BOSCH Xenon Xenony HID H7 H1 6000k 8000k

Zaawansowany Użytkownik

Re: ret

Cytat Zamieszczone przez tiron
    Panowie nie zawsze to co ory jest najlepsze-już niejednokrotnie przekonałem się o tym w różnych dziedzinach.Często jest tak,że płacimy za nazwę firmy i to,że ma znaczek zastrzeżony a jakość jej produktu daje wiele do życzenia i bywa,że jest slabszy jakościowo od wiele tańszego zamiennika-podróbki.
    Tiron powiem Ci, że dziwne jest dla mnie to co mówisz... :| masz auto poziomowanie świateł? Ja wiem, że przy włączeniu xenonu jest efekt poziomowania przez zmienną ogniskowość żarnika bodajże... Mijając się z autem, które ma "dostawiany" xenon bez auto poziomowania zostajesz po prostu oślepiony... A takiemu właścicielowi auta skopałbym tyłek... Bo to naprawdę irytuje... A jeśli chodzi o to że mówisz że podróbki są lepsze od oryginałów, to na początek naszej dyskusji pokaż mi homologację dopuszczający ten produkt do ruchu drogowego...nie biorąc pod uwagę że jakieś śmieszne symbole wystawił "Pan Czesiek" z Pacanowa na swojej aukcji... Xenon nie dość że jest funkcjonalny i jest inna jazda w nocy, posiadając to na wyposażeniu auta, ale poza tym fajnie wygląda i podejrzewam że 75% kupujących te xenony robi to ze względu na wygląd. Nie oszukujmy się lampy muszą być przystosowane do xenonu. A co to za frajda wsadzić xenon do Mercedesa 124,190, Hondy Civic 5 Gen, 6 Gen, bo i takie przypadki widuje w Warszawie :D Jak mają nie przystosowane lampy i widzą może troszkę lepiej niż przy zastosowaniu normalnych żarówek ale "świci panie na niebiesko" :D:D:D no takie jest moje zdanie...Pozdro!

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Pod xenon musi być soczewka bo inaczej jak mówi aldik światło jest rozproszone, co do tego że te chińskie świecą jaśniej to powiem tak że oczywiście bo każdy palnik z czasem się wypala i trzeba wymienić kpl. jak się kupi dobry kpl. to na pewno nic go nie przebije. No i na koniec zostaje sprawa poziomowania bez tego trochę oślepiają niestety jadących z przeciwka...
    Dreams from Dreams - 7er...

Vip Vip Awatar tiron
    BMW
    E38 750IA ACS INDIVIDUAL, E31 850CSI pakiet,manual :)

Cytat Zamieszczone przez graber
    Panowie nie zawsze to co ory jest najlepsze-już niejednokrotnie przekonałem się o tym w różnych dziedzinach.Często jest tak,że płacimy za nazwę firmy i to,że ma znaczek zastrzeżony a jakość jej produktu daje wiele do życzenia i bywa,że jest slabszy jakościowo od wiele tańszego zamiennika-podróbki.
    Tiron powiem Ci, że dziwne jest dla mnie to co mówisz... :| masz auto poziomowanie świateł? Ja wiem, że przy włączeniu xenonu jest efekt poziomowania przez zmienną ogniskowość żarnika bodajże... Mijając się z autem, które ma "dostawiany" xenon bez auto poziomowania zostajesz po prostu oślepiony... A takiemu właścicielowi auta skopałbym tyłek... Bo to naprawdę irytuje... A jeśli chodzi o to że mówisz że podróbki są lepsze od oryginałów, to na początek naszej dyskusji pokaż mi homologację dopuszczający ten produkt do ruchu drogowego...nie biorąc pod uwagę że jakieś śmieszne symbole wystawił "Pan Czesiek" z Pacanowa na swojej aukcji... Xenon nie dość że jest funkcjonalny i jest inna jazda w nocy, posiadając to na wyposażeniu auta, ale poza tym fajnie wygląda i podejrzewam że 75% kupujących te xenony robi to ze względu na wygląd. Nie oszukujmy się lampy muszą być przystosowane do xenonu. A co to za frajda wsadzić xenon do Mercedesa 124,190, Hondy Civic 5 Gen, 6 Gen, bo i takie przypadki widuje w Warszawie :D Jak mają nie przystosowane lampy i widzą może troszkę lepiej niż przy zastosowaniu normalnych żarówek ale "świci panie na niebiesko" :D:D:D no takie jest moje zdanie...Pozdro!
    Graber ja nie powiedziałem ,że zamienniki są lepsze,ale że często bywa tak,że oryginalne części wypadają słabiej ( nie napisałem że zawsze) :)

Gdyby nie to,że mam soczewke to jasne,że nie załażyłbym xenonków.
    Przez jakiś czas miałem 100w h1 i też "coś" widziałem na drodze.....
    pozdro
    740 e38 NA CZĘŚCI...czas na zmiany :D

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA

pozdro
    to akurat nie jest najszczesliwsze wyjscie bo przynajmniej w E32 odbłysnik sie wypala...

ok w takim razie dalej:

sa przetwornice analogowe i cyfrowe te tansze to analogowe podobno i emituja zakłucenia na CB a podobno nawet na radio FM! a to juz fajne nie było by! ponadto komunikat o przepalonych zarówkach na BC tez sie pojawia na tych tanszych.. ktos sie z tym spotkał ominał to?

pzdr

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i

Cytat Zamieszczone przez MiBhell
    pozdro
    to akurat nie jest najszczesliwsze wyjscie bo przynajmniej w E32 odbłysnik sie wypala...

ok w takim razie dalej:

sa przetwornice analogowe i cyfrowe te tansze to analogowe podobno i emituja zakłucenia na CB a podobno nawet na radio FM! a to juz fajne nie było by! ponadto komunikat o przepalonych zarówkach na BC tez sie pojawia na tych tanszych.. ktos sie z tym spotkał ominał to?

pzdr
    Ja wsadziłem do e34 takie tanie zamienniki (dałem chyba 350 zeta w tamtym roku...) i nic się nie dzieje, żaden komunikat żadne zakłócenia... wszystko działa normalnie. Zasiliłem je z tych kabli co oryginalnie są pod żarówkę, dokupiłem na szrocie tylko te tylne dekle od lampy (bo trzeba tam wycinać otwory) żeby mieć oryginały w zapasie i wszystko śmiga bezproblemowo... ;)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列

Ja wiem, że przy włączeniu xenonu jest efekt poziomowania przez zmienną ogniskowość żarnika bodajże...
    a cóż to? :shock: O "ogniskowości" w życiu nie słyszałem, a żarnik to ten drucik który w żarówce pod wpływem temperatury się żarzy (=czyli świeci). W lampie wyładowczej jednak nie ma żarników, więc proponuję kolego podszkolić nieco wiedzę przed wypisywaniem... dziwnych rzeczy. :)

A jeśli chodzi o to że mówisz że podróbki są lepsze od oryginałów, to na początek naszej dyskusji pokaż mi homologację dopuszczający ten produkt do ruchu drogowego...
    No tak, to najważniejsze że urzędas przyklepał stempelek ;D. W Europie mają "E" w kółeczku, a w USA D.O.T. - dlatego europejskie auta przestają świecić po przetransportowaniu za Ocean i vice versa...

Cieszę się w sumie, że krowy w UE mają teraz paszporty - jak pomyślę że kiedyś jadłem wołowinę bez-paszportową... :razz: Cud że żyję!
    (...)ale poza tym fajnie wygląda i podejrzewam że 75% kupujących te xenony robi to ze względu na wygląd. (...) A co to za frajda wsadzić xenon do Mercedesa 124,190, Hondy Civic 5 Gen, 6 Gen, bo i takie przypadki widuje w Warszawie :D
    Sam sobie wyjaśniłeś co to za frajda: bo fajnie wygląda :>

PS. A jak to jest w Mercedesie W210 - jest xenon a nie ma soczewki.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA, e30 344i, 126p
    Powiem wam szczerze ze ja juz w 4 samochodach zakladalem xeny te podrobki. 6000 to wedlug mnie najlepsza barwa. U ojca w galancie wlozylem ze 3 lata temu i nic sie nie dzieje. Reflektor bez soczewki, swici pieknie, nie oslepia. Wrzucalem tez do e30 i e34 i nigdy nie mialem przypadku by mi ktos powiedzial, mignal ze oslepiam. Wydaje mi sie ze wszystko kwestia ustwienia.Teraz zakaladalem wujaszkowi w vectrze i tez jest miodzio!

Vip Vip Awatar MiBhell
    BMW
    ex. E32 735iA

Cytat Zamieszczone przez Pablo_gl

Ja wsadziłem do e34 takie tanie zamienniki (dałem chyba 350 zeta w tamtym roku...) i nic się nie dzieje, żaden komunikat żadne zakłócenia... wszystko działa normalnie. Zasiliłem je z tych kabli co oryginalnie są pod żarówkę, dokupiłem na szrocie tylko te tylne dekle od lampy (bo trzeba tam wycinać otwory) żeby mieć oryginały w zapasie i wszystko śmiga bezproblemowo... ;)
    a miał bys jakiegos linka do tych co kupiłes? miałes CB wE34? na radiu zakłucen nie było? BC pełny? :D

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    BC pełny radyjko CB było i wszycho grało... Poszukam jak znajdę jeszcze tego sprzedawcę wyślę ci na PW, żeby tu reklamy nie robić heheh... ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    żadne
    Ja to wczoraj zakupiłem i narazie czekam na przesyłke... Jak przyślą to będe coś działal i zrobie foty jak to wyglądało przed i po montażu. A jak sie okaże lipa to sprzedam. ;)

Uprawnienia umieszczania postów