Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 17

W±tek: Co zamiast zmieniarki?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar grze¶73
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    e38 728
    Sk±d
    Warszawa/Ursynów

Co zamiast zmieniarki?

Witam! Mam pytanie do znawców audio. Czy mo¿na zamiast zmieniarki zamontowaæ np. jaki¶ czytnik kart SD lub inny no¶nik audio. Moja zmieniarka nie czyta p³yt (ju¿ czy¶ci³em laser zgodnie z zaleceniami z forum - nie pomog³o) i tak sobie wykombinowa³em ¿e mo¿e co¶ innego w zamian wsadziæ? Nie chcia³bym wyrzucaæ oryginalnego odtwarzacza kasetowego tylko w baga¿niku co¶ dodaæ zamiast zmieniarki. Co Wy na to?
    Grzesiek.

Interfejs Dension i pod³±czasz iPoda. Masz sterowanie z kierownicy i tytu³y nagrañ na wy¶wietlaczu/monitorze. Jedyna wada to koszt interfejsu (oko³o 600 z³).

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar KAMELEONV
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    F01 730d Mpakiet
    Sk±d
    Nak³o n/n , Irlandia
    Sylwekk je¿eli kolega ma 7 er przed liftem to bedzie ciezko z DENSION,przerabia³em ten temat bo te¿ chcia³em kupic zreszta po lifcie tez mo¿e byc problem,obdzwoni³em trochce miejsc gdzie tym handluj± do e39 jeszcze by cos by³o ale do e38 to raczej nie tak mi powiedzieli,ja sobiscie mam teraz w aucie transmiter po ipoda z funkcj± ³adowania,szuka³em tez dobrego transmitera w sumie próbowa³em ze 3 i z tego 4-ego jestem zadowolony chiciaz dzwiek nie jest tak idealny ja z cd ale jest oki, ale da³em tak¿e nie ma³e pieniadze bo 80 euro,na allegro dostaniesz nawet za 15 z³ ale tak jak muwie nie wiadomo jak to bedzie gra³o mo¿e przez to ze w naszych autach jest trochce elektroniki i zak³ucenia jakies sa.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar grze¶73
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    e38 728
    Sk±d
    Warszawa/Ursynów
    Bez navi - rocznik 98 przed liftem

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    F01 730d Mpakiet
    Sk±d
    Nak³o n/n , Irlandia
    Wyadaje mi sie ¿e Dension nie podejdzie,chocia¿ lepiej sie upewnij bo ja sie oto stara³em pó³ roku temu i do e38 przed liftem by³o ciê¿ko

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    VW :]
    Sk±d
    £dz
    http://www.dension.pl/

tutaj mo¿na sprawdziæ s± wersje pod navi 16:9 wiêc po lifcie te¿ -

Tu sklepik:
    http://sklep.artdesign.com.pl/index.php?cPath=130_131

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    F01 730d Mpakiet
    Sk±d
    Nak³o n/n , Irlandia
    Sprawdzi³em i niby nawet jest po navi 4:3,tak¿e trzeba zadzwonic i sie upewnic,ja w³asnie do nich dzwoni³em pó³ roku temu i jak powiedzia³em ¿e mam przed liftem i navi 4:3 to odrazu mi powiedzieli ¿e nie maj±.

Pierwsze navi (MK1) nie obs³ugiwa³y szyny Ibus, o ile siê nie mylê.... St±d problem z pod³±czeniem Densiona. Ale w pó¼niejszych modelach nie powinno byæ problemu...

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    F01 730d Mpakiet
    Sk±d
    Nak³o n/n , Irlandia
    Noto w moim przypadku Dension napewno nie podejdzie,je¿eli juz to chyba jedynie ten adapter pod inna zmieniarke z tego drugiego linku co kolega poda³,tylko czy wtedy bedzie sterowanie z kiery?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    e65 730d 2004
    Sk±d
    Toruñ
    w Toruniu jest kole¶ co zak³ada te interfejsy do ipoda.
    Ja zak³ada³em u niego gdzie¶ rok temu, mam navi 4:3 MKII i nie by³o problemu.
    Pamiêtam ¿e pyta³ mnie czy mam navi czy nie i jak± ¿eby dobraæ odpowiedni interfejs. Cena z za³o¿eniem ok. 450-500z³ (rok temu). Ja jestem bardzo zadowolony.
    Ja by kto¶ chcia³ zobaczyæ jak to u mnie wygl±da to proszê o kontakt i mo¿emy siê spotkaæ na terenie Torunia.
    Ogólnie zajmuje siê nag³osniem samochodów i monta¿em ró¿nych bajerów z tym zwi±zanych tu link do jego aukcji allegro:
    http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3529130

p.s. sterowanie z kierownicy i inne dzia³aj± jak w tym z dension'a, ipod 80gb jest obok zmieniarki w baga¿niku, ogl±dam go tylko ¿eby muzyke zgraæ.
    Pozdrawiam serdecznie,

By³y:
    e34 525 tds '95 chip na 172 KM
    e32 740i '93
    Kawasaki ZX 12R z PCIII 200 KM

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •