Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Badanie techniczne niekonieczne potrzebne do odszkodowania

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE

Badanie techniczne niekonieczne potrzebne do odszkodowania

Pić trzeba ! Jeść można !

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730 D E38
    Zgadzam się ze stwierdzeniem - Jakie znaczenie ma stan techniczny pojazdu (brak polisy ubezpieczeniowej), gdy doszło do kradzieży. W dziwnym kraju żyjemy 8/
    Only E38

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Bo to Polska właśnie...

Tu prawie każdy myśli by tylko kogoś wydymać i kopnąć w du..
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Bo to Polska właśnie...

Tu prawie każdy myśli by tylko kogoś wydymać i kopnąć w du..
    Noo własni eehh :( Najgorsze, że każdy na każdego własnie w ten sposób patrzy, ale jak sie dziwić jak przykład idzie z samej góry...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Towarzystwa uważają, że taki zapis dyscyplinuje kierowców do dbania o dobry stan techniczny samochodu. Zwracają uwagę, że klienci, akceptując warunki ubezpieczenia, godzą się na sankcje.
    Buhahaha..... hehhh......
    1. Dziękuję za troskę... jednak skoro tak jest to po cóż z drugiej strony trąbi się o przeglądach na lewo... jakoś mi się to kupy nie trzyma, ale nic to dziwnego, bo to przecież pokrętne tłumaczenia są.
    2. Ja nie akceptuję! Nie akceptuję wielu warunków tych "Umów" (jednostronnych) i wiele razy starałem się wykłócić, tyle że wówczas nie podpisują Umowy i karzą iść do innej firmy - a tam to samo.

Z czym się niejednokrotnie nie zgadzam?
    1. aby ubezpieczyć auto trzeba mieć ważny przegląd - co już na logikę jest dla mnie zbędne - przegląd służy celem dopuszczenia do ruchu a jego brak nie wyklucza że ktoś przypiży mi na parkingu.
    2. Miałem prawo jazdy 8 lat (od 17.roku życia) i nie miało to wpływu na magiczny wiek 25.lat kiedy autko chciałem ubezpieczyć miesiąc przed swoimi urodzinami - zwyżka za nieukończone 25.lat ..... heh.... litości - 8 lat bezszkodowej jazdy i etat zawodowego kierowcy przez X lat/czasu nie miały znaczenia...
    3. Pojemność i wiek mojego auta. Co te dwa czynniki mają wspólnego z ewentualnymi szkodami jakie wyrządzę gościowi? Bo mam większy zderzak to bardziej go wgniotę? A jeśli on przywali we mnie, to wówczas jak znajdą się pieniążki na moją szkodę? Podstawa tej opłaty powinna być stała! A te parametry nie powinny mieć na nią wpływu!

Nadmienię że moje autko, kolejno MB W123 300 z 1978, E32 735 z 1987, E34 520 z 1990 i obecne E32 750 z 1991 są/były w znacznie lepszym stanie niż nie jedno autko 7-10.letnie o pojemności 1.6 !!!!!! Pozostałe moje pojazdy kwalifikowały się pod wzorzec przeciwny :)
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Uprawnienia umieszczania postów