Poka¿ wyniki od 1 do 3 z 3

W±tek: [mechanika] Rozrusznik-Problem przez Zlotem :(

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz

[mechanika] Rozrusznik-Problem przez Zlotem :(

Witam
    Mam pytanie i liczê na szybkie odp.Otó¿ jak wyje¿d¿a³em w nd chwilê wcze¶niej je¼dzi³em e32 i jak wprowadza³em do gara¿u zawiesi³ mi sie rozrusznik.Tzn jak wprowadza³em auto i przekrêci³em zap³on dziwnie zacz±³ krêciæ wiêc zaniepokojony zrezygnowa³em z uruchomienia silnika.Druga próba- zero reakcji.Odbi³em do pozycji zero i za trzecim razem zapali³a normalnie.Teraz pytanie czy wytrzyma ta usterka jeszcze weekend.Nie zd±¿ê jej usun±æ poniewa¿ jadê w czw wieczorem po auto a rano ok 7 muszê ju¿ wyjechaæ.Czy mia³ kto¶ z tym do czynienia?Ile to mo¿e jeszcze wytrzymaæ? W innym przypadku nie bêdê móg³ pojawiæ siê na zlocie albo przyjechaæ E39 a to mi siê nie u¶miecha ;(

Pozdrawiam £ukasz

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Sk±d
    z fabryki
    Odpowied¼ laika: Je¶li to szczotki w rozruszniku to mocno kijem *pykn±æ* z góry i zagada. Je¶li to takie co¶ tam w ¶rodku, to lepiej wymieniæ nim wylecisz w trasê bo pó¼niej to ju¿ tylko na pych.
    us³ugi i bezpieczeñstwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    jak Ci siê szczotki star³y to siê wiesza (dobrze podchodz± na wymianê szczotki z maluszka - s± do¶æ du¿e i mo¿na je fajnie podszlifowaæ niemal do ka¿dego auta).

Ja mia³em w poprzednim aucie numer ¿e mi siê rozrusznik zwiesza³, bylko bendiks stuka³. Olewa³em to przez jakie¶ pó³ roku i auto sprzeda³em. Numer mia³em ¿e albo auto z pierwszego max. w 3sek ³apa³o, albo siê bawi³em nawet z 10 minut - nie mam pojêcia co u mnie by³o.

Ale swoj± drog± nie jestem z tego dumny, a ka¿d± usterkê wartoza wczasu za³atwiæ by nie stworzy³a problemu.
    Niestety je¶li chcesz to zdiagnozowaæ zrobiæ to musisz (niewa¿ne od usterki) wymontowaæ rozrusznik i go rozebraæ - co prowadzi do naprawiania.
    Jak masz to przed zlotem zrobiæ (serwisy Ci krzykn±³ na 2 dni robota), to mo¿e by jak±¶ u¿ywkê sprawn± na szybkiego skroiæ...
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •