Panowie, żadnych doda6ttkowych lampek, to nie choinka, żeby coś jeszcze wieszać. Ja też czegoś takiego nie uznaję. Powtórzę po raz ostatni: e38 z modułem LCM2 lub nowszym daje możliwość uruchomienia świateł dziennych w oparciu o światła drogowe (zmniejszona o 80% moc żarówek). Takie światła działają w US. Takich świateł można też używać w Europie. Do niedawna w naszym prawie było napisane, że światła do jazdy dziennej muszą działać równolegle z tylnymi lampami postojowymi, ale zapis ten został uchylony, zatem nasze prawo (rozporządzenie ministra) jest już zgodne z prawem europejskim i możemy śmiało przestawiać nasze moduły do takiego działania, bez obaw o konsekwencje ze strony stróżów prawa.

O zaletach nie ma się co rozpisywać. Dla mnie najważniejsze, że nie muszę teraz o światłach myśleć. Następna sprawa, ksenon będzie działał w nocy lub w złą pogodę. Lampa jako taka będzie się mniej grzała. O poborze prądu nie ma co pisać, bo to jest ułamkowa sprawa w porównaniu z resztą odbiorników w naszych autach.

Oczywiście każdy zrobi jak uważa. Chciałem tylko zasygnalizować pewne, idące we właściwą stronę zmiany.