tak jak w temacie otwieram centralnym i nic...slychac jak chodzi w bagazniku ale klapa sie nieotwiera...pomocy??
tak jak w temacie otwieram centralnym i nic...slychac jak chodzi w bagazniku ale klapa sie nieotwiera...pomocy??
Plany: zawias -40/-40 + 18"...
Kluczykiem próbowałeś? Tzn przekręcasz kluczyk w zamku w klapie i klape do góry.
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
kluczykiem na maxa w lewą i powinno otworzyć,klapa po przekręceniu kluczyka w prawo ma blokadę i nie otworzysz z centralnegoZamieszczone przez Damias
niewiem dlaczego ale kluczyka w zamku od klapy niemoge przekręcic...choc mam dwa kluczyki i pasuja do innych zamków włącznie z schowkiem w środku...niewiem czy poprzedni właściciel zmieniał zamek czy co
a jak masz ustawioną wkładką w zamku ,jak pionowo to powinno otwierać centralką,przy położeniu poziomym masz zamknięte (blokada)kluczykiem
Eureka...:):) Ale czy tak do końca??>>> Jak by tego było mało z racji ze dzis poniedziałek juz od rana miałem niemiłe niespodzianki o mojej 7er...z klapa zamknieta jeżdziłem od wczoraj a dzis rano zawiodł mnie centralny...poprostu zawiesił sie a, że mam centralke na pilota wraz z alarmem to niemogłem otworzyc z kluczyka bo by wył...ale jakos po 10 minutach sie odblokował sam ale to nic w porównaniu z tym ze miałem mało powietrza w tylnym kole i jadąc na stacje najechałem na kanał i całe powietrze z koła fryyyt i uciekło...mowie, zabiore sie za zmiane ale co....zablokowany bagaznik i tu zonk a wszystko w bagazniku wiec dzwonie do kumpla aby podjechał z racji ze ma 5er e34 to miał wszystko co mi potrzebne ale jak przyjechał uświadomiłem sobie ze na darmo bo mam złodziejki na kołach a przejściówka w bagażniku i du.a zimna...chciałem napompować ale nie udało sie wiec po 40 minutach walki w dwoje z bagaznikiem udało sie go otworzyc, udało sie zmienic koło ale za to gdy dojechałem do domu...zawiesił sie szyberdach i tak stoi bo niemożna go zamknac...ale wiem ze mozna to zrobić ręcznie więc lece bo zanosi sie na deszczyk...dzięki za wszystkie porady powodzonka...
"Nie lubie poniedziałku"...jak najbardziej na miejscu
Witam , mozliwe ze modul komfortu pada, mialem te same objawy u siebie, klapa, szyby central itd..Pozdro
ralfi 730i LAKIERY MIPA WARSZAWA
Spróbuj wszystkie styki bezpieczników przemyć jakimś WD40 albo czymś podobnym co dobrze czyści takie rzeczy. Ja też miałem problem z zamkiem i szybami a po przepsikaniu tego wd40 jak ręką odjął. Na razie pół roku minęło i ani razu (odpukać w niemalowane) problem nie wystąpił. Za to mam inny zdecydowanie poważniejszy problem ale o tym w osobnym wątku.
Proszę nie szaleć z WD 40.Do tego celu służy czysty spirytus lub Kontakt w spreyu S61.Wd 40 ma inne zastosowania a nie do elektryki :D
Dokładnie jak Mirek pisze! WD40 do rzadnej elektryki/elektroniki.... do tego jest odpowiednik pod nazwą ISOL ... lub wspomniany spirytus jeśli komuś gdzieś jakimś sposobem zalega na półce :P
usługi i bezpieczeństwo IT
BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
Honda VT 1100 chopper
Schematy E32 (czytelna lista plików)