Od jakiego¶ czasu co¶ skrzypi mi z ty³u w aucie. Z pocz±tku my¶la³em ¿e odg³osy dochodz± z baga¿nika lub z tylnej pó³ki. Przejrza³em wszystko i niestety nie znalaz³em niczego co mog³oby skrzypieæ. Jako ¿e swoj± 7er je¿d¿ê tylko ja, nie mia³em nigdy okazji pos³uchaæ jej z zewn±trz do momentu kiedy to moja ¯ona nie zachcia³a wjechaæ sama na podwórko (nie ma prawka i ka¿dy kontakt sam na sam z 7er sprawia Jej wielk± rado¶æ :) ) No wiêc gdy wje¿d¿a³a a ja sta³em z boku us³ysza³em dopiero jak bardzo s³ychaæ te skrzypienie. Dochodzi z tylnego prawego ko³a i s³ychaæ je przy najmniejszym poruszeniu auta. By³em na kanale i ch³opaki powiedzieli mi ¿e wyrobi³y siê jakie¶ tuleje jakiego¶ dr±¿ka. Niestety powiedzieli ¿e nigdzie w sklepach tych tulei nie ma i mi nie wymieni±. A ja nie mogê ju¿ tego skrzypienia znie¶æ i postanowi³em poszukaæ tego na w³asn± rêkê w necie. Problem w tym ¿e nie wiem jak fachowo te tuleje siê nazywaj±. Szuka³em na http://www.realoem.com/bmw/ ale nie mogê znale¼æ :/ Ma kto¶ jakie¶ pomys³y co to za tuleje mog± byæ? Jak co¶ mogê zrobiæ zdjêcie bo pamiêtam wizualnie które to by³y....

Odpowiedz z cytatem