Baki są zamienne tylko trzeba wymieniać razem z opaskami mocującymi, reszta jest taka sama :) Aczkolwiek po założeniu baku w innym rozmiarze niż był oryginalnie należy wziąć poprawke na wskazania poziomu paliwa. Po założeniu baku 85 do auta w ktorym byl 95 na zegarach będzie informacja o 7-8 litrach paliwa a zbiornik będzie pusty. Podejrzewam, że w przypadku założenia 95 w miejsce 85 będzie na odwrót - wg BC bak będzie pusty a w rzeczywistości będzie tam jeszcze kilka litrów PB.

Z tego co mi wiadomo:
Benzynowe E38 oprócz 750i mają bak 85litrów
E38 z NIVO mają 95 litrów (dłuższe opaski mocujące)
Pozostaje pytanie czy wszystkie 750i mają nivo, z tego co słyszałem tak i z tego co wynika z realoem.com wszystkie 750i mają zbiornik 95litrów

U mnie do wymiany baku trzeba było wyjąć układ wydechowy oraz wał napędowy. Przez to całe zamieszanie z różnymi pojemnościami wymiana trwała ponad tydzień i kosztowała więcej niż powinna, ale była to kwota rzędu 300-400 zł :P

Po zamontowaniu "świeżego" baku warto pamiętać o wymianie filtra węglowego odpowiadającego za odpowietrzanie baku lub o przewierceniu korku wlewu paliwa :D polecam drugą opcje - można zaoszczedzic w ten sposob ok 300 zl