Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: [mechanika] zbiornik paliwa

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    mam pytanie odnosnie tego klejenia baku, moge to zakleic najpierw jakas specjalna plastelina poczekac az wyschnie, nastepnie dac kitu do latania bakow, odczekac znowu az wyschnie i na sam koniec nalozyc zywicy???:D
    i jak z tym wierceniem malej dziurki?? dostane jakas wskazowke?:)

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    mnie też kapało paliwo,tylko z tym że zbiornik prędzej był lutowany i gdzieś jeszcze przeciekał.Kleiłem kitem trzymało,tylko po zatankowaniu do pełna to odpadło!!!Próbowałem żywicą no i trzyma do dzisiaj.Podstawa dobrze przeszlifować papierem ściernym i dobrze odtłuścić,kleić na pustym zbiorniku,albo pochylić samochód tak aby paliwo nie ściekało na świeży materiał,odczekać do wyschnięcia no i wio ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 M62B44 1996r.
    Przepraszam że odkopuje tak stary temat...

mam problem bo niemam pojęcia skąd cieknie mi benzyna jak auto jest pochylone na lewo to z lewej i na odwrót
    zaglądam pod spód auta widać tylko po bokach mokre... a gdyby tak wyjąć bak cały obłożyć 2-3 Warstwami włókna szklanego i zabezpieczyć żywicą epoksydową ?

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez rastaomlet Zobacz posta
    Przepraszam że odkopuje tak stary temat...

mam problem bo niemam pojęcia skąd cieknie mi benzyna jak auto jest pochylone na lewo to z lewej i na odwrót
    zaglądam pod spód auta widać tylko po bokach mokre... a gdyby tak wyjąć bak cały obłożyć 2-3 Warstwami włókna szklanego i zabezpieczyć żywicą epoksydową ?
    hehe odkopujesz,ale dlatego wątek jest otwarty,żeby można było zadawać pytania i na nie odpowiadać ;)
    jeżeli zdejmiesz zbiornik,to będziesz widział dokładnie skąd masz wyciek.Dlaczego chcesz okładać cały zbiornik matą i żywicą :D przed nałożeniem maty w miejscu wycieku,musisz dokładnie oczyścić zbiornik z środka konserwującego,zakleić i znowu zakonserwować.Ja tak robiłem i pomogło :)

Chce Ci się skrobać cały zbiornik? ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735 V8
    kolega wiem kto ma taki zbiornik orinal z 735 caly za dobre pieniadze jak cos to dzwon 505-355-500

Vip Vip Awatar Mariusz735i
    BMW
    E38 740iA, było E32 735i
    Tematu ciąg dalszy :) A czy można, pytam tak z ciekawości, rozłączyć lewą komorę zbiornika? Tak by wlewać tylko paliwo do prawej części? Wczoraj zauważyłem że mam mokrą lewą komorę i tak mi na szybko coś takiego wpadło do głowy. Aha, i jeszcze jedno. Przed wczoraj nalałem parę litrów paliwa z kanistra i niestety lejąc zamknęła mi się klapka, ta w środku we wlewie. Oczywiście paliwo rozlało się gdzie tylko mogło. Czy mogło dotrzeć aż na drugą część zbiornika po lewej stronie?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    nie da sie :) to jest calosc, musialbyc ciac ,spawac/zgniatac ,zgrzewac. Ja sam zastanawiam sie jak dziala ten bak..moim zdaniem powinna byc jakas pompka ,przepompowujaca paliwo miedzy komorami, zas nie zaobserwowalem nic takiego podczas renowacji, i dalej sie glowie.. chyba ze u mnie czegos brakuje :/

Zaawansowany Użytkownik Awatar giezet
    BMW
    e38 740i
    Wywaliłem całkiem ta uszczelkę z korka od paliwa i już nie puka bak i się nie zapowietrza, czy to możliwe w tak banallny i łatwy sposób się udało nie rozwiercając korka?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740 1997
    Czym roznia się baki dla e38 z nivo i bez? Na realoem maja inne numery i ceny.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Osobiście uważam, że dziura w korku to doraźna pomoc w odpowietrzaniu. Nasze zbiorniki są stalowe, a poprzez korek będzie zaciągało wilgoć do środka nie wspominając o wzbogaceniu paliwa w wodę, myślę że ten filtr w nadkolu nie pozwala na to, poprawcie jeśli się mylę.

Uprawnienia umieszczania postów