Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Wędkarstwo

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Coboss, kolega Volumax prezentuje na zdjęciu nie bolenia a karpia pełnołuskiego czyli sazana. Z reguły te karpie są troszkę grubsze ale widocznie to jest wersja sportowa :)

Jeśli chodzi o wędkarstwo to nie jest to moje hobby ani też moja pasja. To jest po prostu mój sposób na życie! Wędkuję już 18 lat i myslę że miałbym Ci wiele wiedzy do przekazania, szkoda tylko ze mieszkamy tak daleko. Kocham swoją Siódemkę bardzo mocno ale gdybym miał wybierać bez wahania wybrałbym wędki. Biorę udział również w zawodach, mam ze 40 dyplomów, 17 pucharów i kilka nagród rzeczowych. Byłem kilkukrotnym mistrzem koła, mistrzem okręgu a także byłem na mistrzostwach Polski. Dobra koniec przechwalania :) Musze przyznac że jak na 1,5 miesiąca łowienia to masz bardzo dobre wyniki :) Ja ostatnio złowiłem lina 1,85 kg czyli na brązowy medal. Będzie moje zdjęcie w wiadomościach wędkarskich jeśli ktoś kupuje ;) Wspominałeś coś o nockach-ja je wręcz uwielbiam!! Nie ma to jak wyprawa na suma, węgorza lub porannego lina. Oczywiście najlepsze wyprawy są we dwójkę bo się człowiek nie nudzi, można liczyć na pomoc w podbieraniu ryby a i bezpieczniej nad wodą. Życze Ci dużo zapału w rozwijaniu tej pięknej pasji i połamania kija! :)

Aha i jeszcze jedna konstruktywna rada odnośnie robienia zdjęć z rybką: Staraj się rybę pokazywać przodem ZAWSZE w pozycji poziomej trzymając ja oburącz i nie wkładając przy tym palców pod skrzela. Nie wyciągaj rąk przed siebie bo to znacznie zniekształca wielkośc ryby. Najlepiej trzymać ja przy ciele no i staraj się aby ryba cała zmieściła się w kadr. Najpiękniejsze zdjęcia oczywiście robione nad wodą a nie na tle łóżka, wanny czy zlewu. Wymieniłem wszystkie rzeczy za które się strasznie ludzie czepiają na wędkarskich forach. Jesli się do tego dostosujesz krytyka Ci nie groźna ;-)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Individual23 ja kupuję wędkarskie wiadomości :) Napewno zwrócę uwagę na twoje zdjęcie. Odnośnie rybki na zdjęciu to masz rację to Sazan :) Jeśli chodzi o kolegę Cobossa to szacun za wyniki jestem pełen podziwu. Dawno nie miałem takich wyników w ciągu nawet 2 dniowej zasiadki. No ale pierwsze koty za płoty w tym sezonie zaliczyłem tylko jedną nockę nad Wisłą pod Płockiem i pare krótkich zasiadek nad stawami w Dobrzelinie.
    http://www.lowiska.pl/index.php?poka...id_lowiska=323
    Coboss qrde zaczynam się zastanawiać czy któregoś dnia by się nie ustawić na wspólny wyjazd i jakąś 2 dniową zasiadkę karpiową. Co ty na to Mistrzu :) A i jeszcze jedno odnośnie łowiska napisz jakie opłaty i pozwolenia.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez WojtekD
    To znaczy na tych fotkach to Ty ?? Z tym karpikiem ??
    No ja, ja :) wiem sporo przytyłem przez choroby :P a fotki są świeże z poniedziałku :)

Individual23 dzięki za rady :) na pewno temat się rozwinie i będziemy mogli wykorzystać twoją wiedzę o ile się zgodzisz ;)
    PS. Nie mogłem jej chwycić od spodu :/ starałem się ale była za silna :)

Volumax koszta nie są duże :) wszystko można obgadać. Ja też muszę się jeszcze podszkolić i mam na to troszkę czasu ale w lipcu lub sierpniu możemy się zgadać. Póki co nie mam jeszcze karty i mam strasznie ciężko w poszukiwaniach, stawów i łowisk gdzie można łowić za większą opłatą bez karty. No i cały czas doskonale moje zanęty. Jak będę już wiedział, że czuje się na siłach to możemy się gdzieś zgadać na małe zawody ;)

-----------------------------
    Dzisiaj pozytywnie mnie zaskoczył szwagier z kumplem :) przejeżdżając firmowym autem koło łowiska zatrzymali się aby pogadać z zarządzającym łowiskiem :D okazało się, że jestem rekordzistą :) on z dziadkiem który tam jeździ i pilnuje wód od zawsze nie pamiętają aby ktokolwiek złowił jednego dnia tyle, takich sztuk ani też aby ktoś złowił choćby zbliżoną ilość do 10kg w jeden dzień (ja 11,5kg) :D przyznam, że tego się nie spodziewałem

Nie mogłem też się nie pochwalić w sklepie wędkarskim w Lesznie w którym jak i wszyscy prawdziwi wędkarze się zaopatrują a sprzedawcą jest sam właściciel. Dzień wcześniej oczywiście robiłem zakupy u niego selekcjonując dokładnie sprzęt pod dane łowisko więc od razu mi pogratulował sukcesu. A wracając do meritum powiedział mi, że miejsce które sobie upatrzyłem (byłem pewien, że prawdziwy zwierz właśnie tam siedzi) nie było zasiadywane przez wędkarzy od dawien, dawna i z tego co on pamięta ostatnie rekordy tam bite były lekko 10 lat temu i od tamtych lat raczej wędkarze upodobali sobie zupełnie inny brzeg. Był zaskoczony, że właśnie tam udało mi się ustanowić swój rekord :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BRAK
    witam ponownie bylem na rybkach nad rzeka Pilica ,a oto moja zdobycz :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Mielny Piękna Sztuka :) I piękna pogoda. Zadzdroszczę Ci wypadu na rybki. Ech szkoda kiedyś było więcej czasu a teraz kobieta dziecko robota q....a kiedy będzie trochę spokoju. Warka od Wawki nie daleko może się spikniemy któregoś razu na rybki :) Co ty na to ??

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Volumax
    Mielny Piękna Sztuka :) I piękna pogoda. Zadzdroszczę Ci wypadu na rybki. Ech szkoda kiedyś było więcej czasu a teraz kobieta dziecko robota q....a kiedy będzie trochę spokoju. Warka od Wawki nie daleko może się spikniemy któregoś razu na rybki :) Co ty na to ??
    A dziękuje za pozytyw ,,,,,,,,,,na rybki jetem chętny do warki z wawy jest jakieś 60km zawsze możemy sie umowic ,,,,,,,,,dziś bylem ogarna trochę trawkę kolo swojego stawiku no i oto wyniki -karp 2,40kg,karp 3,20kg oto fotki;]

kliknac na fotke a pokaza sie wpełni

Zaawansowany Użytkownik Awatar krabi_one
    BMW
    E60 530i
    Kurde Panowie takiego Okonia to bym sobie zjadł..

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Fantastyczny leszczyk :) ja teraz w niedzielę jadę i może uda mi się Cię dogonić w osiągnięciu ;)
    Tam gdzie jadę leszcze rządzą. Są niby sztuki po 40cm i lepiej, zobaczymy póki co ostatnio po 4 godzinach od rana pojechałem ze złości bo wyciągnąłem koło 20 szt od 5-35cm a nastawiałem się na karpia. Tyle, że leszcze właziły dosłownie na wszystko nawet na większy hak i 2 duże porcje kukurydzy :/
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów