Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Wędkarstwo

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d

Wędkarstwo

Jako, że mam nową fantastyczną pasję, która wciągnęła mnie bez reszty zakładam nowy temat.

Chciałbym aby każdy zarówno chwalił się osiągnięciami jak i doszkalał jeszcze amatorów takich jak ja :)

Liczę, że nie zabraknie wśród nas miłośników tego sportu czy dla innych hobby a nawet życiowej pasji.

-------------------------------------
    Dzisiaj pierwszy raz jadę na nockę ;) Jadę nad niesamowite stawy które można porównać wyglądem i wielkością do jezior. Należą one do PZW więc są zarybiane. Dowiedziałem się, że kilka lat temu spuszczono tutaj kilka sumów, które już zdążyły nieraz trzeć. Byłem tam raz i perfidnie było widać, że żerują pomiędzy 9:30 a 11 bo brania w tych godzinach ustały więc wnioski łatwe do wyciągnięcia. A że zostanę tam też i na niedzielę to mam ochotę pierwszy raz pobawić się w spining.
    Mam do Was podstawowe pytanie. JAK I CZYM???
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    zazdroszczę cierpliwośći ;) Kiedyś byłem strasznie napalony na wędkarstwo. Pożyczyłem wędke i na wiosce zacząłem łowić rybki sporo czasu minęlo i... nic nie złapałem. Przyszła moja ciotka i powiedziała, że też chce spróbować no dałem jej tą wędkę z pogardą a tu proszę. Co chwila jakaś ryba. jak się wkur... to tak się zakończyła moja historia z wędkowaniem.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Coboss sam myślałem o założeniu takiego tematu :) Wędkarstwo to moja druga pasja. Może któregoś razu razem się wybierzemy na rybki.
    A poniżej jeden z moich okazów :)

http://foto.rybieoko.pl/layout/set/f...ie/ryby/sadzan

Powodzonka i połamania kija

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    a ja jak i POSITIV zazdroszcze cierpliwości bo ja nie mial bym chyba nerwów siedzieć p
    nad stawem cały dzień by złowić rybke
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    To jest Boleń? ładna rybcia :) Ja wędkuje od 1,5 miesiąca i jak mówiłem wciągnęło mnie to na maxa :) póki co to największy rarytas to 32cm, 0,7 kg Lin wyciągnięty z gruntówki z dużej odległości :) podobno rzadka sprawa

Ale już się od dawna szykuje na dużego zwierza sprzęt też oczywiście non stop rozwijam :) Ostatnimi czasy chodzi mi po głowie karpik tak ponad 5kg :D

A już miałem przygody po których przez 15 minut nic oprócz zapalenia fajki zrobić nie mogłem, tak mi łapy latały :D więc wiem jakie to są emocję walczyć z potworem, który przez pół godziny wygrywa z Tobą zanim dostajesz pierwszą szansę :) mi póki co 2 razy takie potwory zrywały się po ok 10 min walki :( ale są chociaż bez cenne doznania

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BRAK
    Witam was temacik kozak,dla mnie wedkowanie to nie tylko zabicie czasu ale i odskocznia od codziennych obowiazkow ,odpoczynek,relaks.Wedkowaniem zajmujesie chyba od dawna :D
    A bakcyla do wedkowania odziedziczylem po dziadku.Posiadam rowniez staw taki 25m/15m o glebokosci 1,80m
    Zdiec z wypraw wedkarskich mam tyle ze sam niemoge ich ogarnac ale wzuce kilka pierwszych :D troche zlapanych w stawie ,nad rzeka( pilica,wisla,cieply kanal śfierza kolo kozienic)
    [center:651efaa83e]
    [/center:651efaa83e]

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ładny okoń :)
    Lina też takiego wyciągnąłem :D
    A jeżeli chodzi o wczorajszy dzień?! Wkur... tyle ludzi, że szok :D
    Od wielu, wielu tygodni ludzie nie łowią prawie nic. Wczoraj wszyscy cisza, ktoś złowił małego karpia :D
    A ja wytaształem:
    1x 2kg
    2x 2,5kg
    i na koniec 4,5kg karpia ;D aaaaleee miałem dzień :D i chyba mam już niezłą receptę na zanętę i przynętę na karpia :x
    Ogólnie jak się ludzie zbierali i przechodzili to tylko patrzyli i nikt się nie odezwał. Musieli mieć MEGA zmarszczkę ;D

Na pierwszym zdjęciu 2,5kg a na drugim 4,5 :D

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    No brawo - ładnie poczynasz ;)

Ja na długie lata popadłem w wędkarstwo, jak miałem 9lat.
    Jakichś spektakularnych okazów nie miałem - bo i taki karp ponad 2 kg to już kiepsko smakuje (im większy tym gorszy), a ja zawsze łapałem z przeznaczeniem na patelnie lub na grilla.

Ale z okazów, to miałem kiedyś amura 4.7kg holowanego ok. 35min żyłką 0.2mm.

No ale jak ktos nie ma cierpliwości siedzieć z piwkiem na brzegu "bajora", to zawsze może z zestawem na wobler lub inne gumowe czy muchy połazić po rzekach i potokach.

No ale niestety przed końcem szkoły średniej z braku czasu musiałem zaniechać wędkarstwa.
    U rodziców mój zakurzony sprzęt jeszcze leży, ale do tej pory nie wróciłem do tej przyjemności.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    NA takiego amurka bede sie czail jesienia ;) a jezeli chodzi o karpika to byl pyszny, zalezy skad masz rybe. Co innego jest kupic rybe a co innego jak ona latami plywala w duzej wodzie za pozywieniem. Rozmawialem ze znajomymi karpiarzami i mowili ze karp z jeziora nawet z 15 kg jest bardzo dobry.do jedzenia.Czy tak jest to nie wiem, znajomy miesiac temy zlowil 15,5kg na jeziorze Wonieskim imowil ze byl bardzo smaczny :)

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    To znaczy na tych fotkach to Ty ?? Z tym karpikiem ??
    Gra muzyka

Uprawnienia umieszczania postów