niestety niewidzialem takiego drązka, nawet niewiem jak ma to dzialac w e38 :?
niestety niewidzialem takiego drązka, nawet niewiem jak ma to dzialac w e38 :?
Z e32 znam - sam przerabiałem.Zamieszczone przez Danek25
Z e38 to tyko na obrazku z katalogu...
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
Nie bardzo rozumiem stwierdzenie "obie końcówki ruchome czy jedna jest stała"... Drążek środkowy ma dwie końcówki do osadzenia w przekładni kierowniczej i w podporze oraz dwa przeguby kulowe zakończone śrubami do nakręcenia końcówek. O ile się orientuję, żadna z końcówek nie może być osadzona na stałe )jak wyglądałoby skręcanie kierownicą?? Może ma po prostu ograniczone stopnie swobody do ruchu względem własnej osi....Zamieszczone przez Danek25
kiedyś miałem e34 z 89 roku i sam na własne oczy podczas wymiany drążka środkowego widziałem że jedna końcówka była nie ruchoma ( mam na myśłi ruchy eliptyczne jak sworznia kulistego ) Owszem sworzeń w tamtym drążku był ruchomy ale tylko poprostu się obracał. Nie chodził wogóle na boki. Z tąd moje pytanie o drążek w e38. Możliwe że takie tu nie występują. Stwierdzam fakt z autopsji na podstawie E34.
No to w e38, w tym kontekście, działa to tak samo.
no to sie zrozumieliśmy heheh. Czyli każdy drążek do E38 jest z taką końcówką, czy są też takie w których obie końcówki są ruchomymi sworzniami kulistymi? Pytam bo jeśłi tak to wolę włożyć z nieruchomą ze względów na trwałość.Zamieszczone przez sylwekk
brak, tylko taki jak ori
No az tak to malo kto sie zna. A TRW uwazam za jedna z najlepszych firm. Zakladam zawsze albo TRW albo Lemforder i zakladalem je do wielu swoich aut. Na TRW nigdy sie nie zawiodlem a na Lemforderze juz tak. Firmy o ktorych mowisz robily to chyba na pierwszy montaz a pozniej jak ASO zakladalo oryginalne zamienniki to bylo juz bite BMW i TRW, na wahaczach Lemforder i BMW. co ja akurat mialem zalozone w fabryce to moge powrozyc z fusow :)Zamieszczone przez krzywy191
Reasumujac TRW zawsze bede polecal z czystym sercem :)
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
a ja np niepolecam tarcz TRW, laczniki stabilizatora tez glupi 4max wytrzymal mi dluzej niz TRW, klocki tez sredniak, nawet REMSA jest duzo lepsza, ogolnie niezawiodles sie bo to jest dobra firma i trzyma pozioma, ale aby najlepsza???? ja osobiscie stawiam na BOGE i Ruville
:) Z hamulcami mnie nie zaskoczyles. Juz wczesniej calkiem w ciemno odradzalem, jak ktos sie specjalizuje w jednej rzeczy to raczej w innych bywa slaby. Ja mialem takie niefajne przygodyz tymi czesciami co Ty piszesz ale w moim przypaku byl to lemforder :) wiec temat czesci jest na prawde ciezki do ogarniecia.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!