Witam.Mam bmw e65 745i 2003r.benzyna.Moj problem to ze jak opuszczam albo podnosze kierownice do gory(nie przy skrecaniu) to strasznie trzeszczy-tak jak by plastik ocietal o plastik.Co to moze byc????? Prosze pilnie opomoc.
Witam.Mam bmw e65 745i 2003r.benzyna.Moj problem to ze jak opuszczam albo podnosze kierownice do gory(nie przy skrecaniu) to strasznie trzeszczy-tak jak by plastik ocietal o plastik.Co to moze byc????? Prosze pilnie opomoc.
u mnie też skrzypiało. Poleciała końcówka kierownicza. Nie miała luzów a skrzypiała. Jak wstrzyknęłem strzykawką z igłą pod gumę końcówki oleju to sie uspokoiło na troszkę, tyle że póżniej pojawił się luz. Końcówka jak się okazało była sucha i się poprostu zacierała. Jak dostała oleju to przestała skrzypieć ale zrobił sie luz. Wymiana obydwóch stron odrazu za jedną zbierznością pomogła i jest ok.
drązek prosze pana jest ori a ty niezakladasz orginalu a myslisz ze zakladasz orginal........Zamieszczone przez coboss
Ja się nigdy nie kłóciłem, że zakładam ori. Zakładam najlepsze zamienniki jakie w ASO by Ci założyli. Chyba inaczej nie można zakupić drążka który ma bite na części TRW i BMW. Ja jak widzę takie 2 loga na części (przed demontażem na aucie) to kupuje w tedy drążek TRW i wiem, że będę zadowolony.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Nie gadajcie o głupotach i kto co lubi .... bo to ma tyle do tematu co nic i robicie tylko śmietnik ...Zamieszczone przez coboss
To zanim wymienisz wszystko to spróbuj ocenić gdzie masz rozdarty mieszek ochronny na gałkach.
Czasem to wystarczy - bo skrzypi przy skręcie najczęściej na drążku środkowym, czasem na końcówkach drążków jak już piach załazi.
ja stawiam na drążek środkowy, ale warto luknąć z perspektywy kanału
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
Koledzy a tak wogóle to w E38 drążek środkowy ma obie końcówki ruchome czy jedna jest stała?? Pytam bo wiem że np w oryginalnym drążku w E34 jedna końcówka jest stałą, czyli nie jest sworzniem kulistym tylko obsadzona jest na stałę. Z tego co wiem to są to dużo wytrzymalsze drążki. Jak jest w E38? Jeśłi oryginał jest taki jak piszę to czy jest możliwość dokupienia takiego zamiennika z jakiejś firmy? Jeśłi tak to z jakiej? Dziś się orientowałem i Febi ma tylko z obiema ruchomymi. Proszę o radę. A tak wogóle to co polecacie założyć zamiast oryginału? Nie musi być tanie byle było by dobre. Oryginał w ASO nie wiem ile kosztuje ale planuję się zoriętować.
ogladalem i niema w aucie nic rozdartego, do takiego stoponia niedoprowadzam aby juz smar wylazil ze sworznia, narazie odpukac nic nieskrzypi a jak cos to 300zl na drązek wydam i tyle,Zamieszczone przez Hubertus7er
aha coboss niewiem czy sie orientujesz ale ze jak na czesci jest napisane TRW i ty kupisz pierwsze lepsze TRW to to samo, jest duuuuzo odmian czesci, eco line, profiline czy nawet oznaczenia klockow przykladowo ferodo FDB FDS itp, to ze kupisz identycznej marki to nieznaczy ze zakladasz najlepszy zamiennik, duzo zalezy od rocznika, w moim aucie ori wachacze byly BOGE a nie TRW i co mam w takiej sytuacji zalozyc??? pozatym niemysl ze TRW jest najlepsza firmą, ale jak jestes szcesliwy i zadowolony......... chyba o to chodzi
heh - u mnie też nic nie było widać i sar nie wyłaził, a po wyjęciu drążka zobaczyłem że jest małe rozdarcie na mieszkuZamieszczone przez krzywy191
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
to co nikt nie wie jak jest z tymi końcówkami w tych drążkach?