Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: podsufitka - demontaz

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740 1995r.
    ad 1. Za chwilę się dowiesz ��

Ad 2. Klej w sprayu Tessa z czerwona przykrywją 500ml z Leroy 50 PLN, trzyma ładnie juz ponad rok

Ad 3. Klej 2x 50PLN + tkanina z juz podklejoną pianką ~120PLN + Klipsy biurowe ~10PLN + wałek do malowania mały 15 PLN = ~245 PLN

Podsufitke demontowałem i czysciłem sam. Na oryginalny klej z pianką poszło sporo urw i jobów. Jeśli nie planujesz prania calej tapicerki to przy demontazu obklej krawędzie drzwi/półki/fotele jakąś folią malarską czy coś. Wyciągnięcie fotela będzie pomocne. Czyściłem szczotką do szorowania + woda z płynem do mycia naczyń w spryskiwaczu: spryskujesz -> szorujesz -> suszysz suszarką do włosów i tak kawałek po kawałeczku. 2h i podsufitka była czyściutka (no w 95%). Jeśli chodzi o obklejanie to jakaś godzina roboty i chyba najprzyjemniejsza część operacji :). Raczej wystarczy jedna puszka kleju ale nigdy tego nie robiłem i uczyłem się obklejać na słupkach więc troche na straty poszło. Całość prac zajęła 5-6h i ~250 PLN. Nie żałuję, że to sam zrobiłem ale już nigdy więcej tego nie zrobię...
    Ostatnio edytowane przez Pacion ; 12-12-2019 o 12:23

Uprawnienia umieszczania postów