Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: podsufitka - demontaz

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Dla potomnych, można bez żadnego stresu wyjąć sufit z krótkiej, wystarczy wyjąć jeden fotel i ładnie wyjdzie z auta, trochę wyczucia i jest git. Gorzej jest z klejem, który sypie się jak wściekły, pod żadnym pozorem nie ścierać go, tylko ręczne wybieranie bo inaczej wlezie wszędzie i marne szanse na usunięcie bez zostawienia śladów.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Jest 740iL 1995 r. Ex: e38 730i, e38 735i, E39 523i,E36 320i cabrio
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    Dla potomnych, można bez żadnego stresu wyjąć sufit z krótkiej, wystarczy wyjąć jeden fotel i ładnie wyjdzie z auta, trochę wyczucia i jest git. Gorzej jest z klejem, który sypie się jak wściekły, pod żadnym pozorem nie ścierać go, tylko ręczne wybieranie bo inaczej wlezie wszędzie i marne szanse na usunięcie bez zostawienia śladów.
    Potwierdzam, ten klej a w zasadzie pianka z klejem to masakra. Jak podsufitka zaczęła w jednym miejscu odchodzić a tapicer powiedział żeby poprawić, trzeba będzie podsufitkę zdemontować to odpuściłem. Udaję że nic się nie stało. Każdy taki demontaż powoduje szkody - a to stara pianka coś pobrudzi, a to jakiś uchwyt plastikowy pęknie, a to podsufitka się zagnie. A robię sam, więc staram się jak mogę...
    xxxxxxxxxxx (MOD edit) dysponuję blokadami rozrządu M60, M62, M62TU

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 750i & e60 525i
    Niestety u mnie też zaczął odchodzić materiał. Cały tył do szyberdachu luźny.
    1.Próbować dostać się od tyłu i to podklejać?
    2.Jeżeli nowy materiał to może ktoś ma sprawdzony jak najbliższy oryginalnemu?
    3.Jest ktoś ze śląska kto to robił? Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów