Wczoraj mia³em strasznie dziwn± sytuacje. A¿ mi sie ciep³o zrobi³o. By³em wieczorem z moj± Kobiet± na wycieczce. No i jak mieli¶my sie zbieraæ do powrotu to mi moja mówi ¿e w telefonie samochodowym wyskoczy³a informacja ¿e bateria roz³adowana. Ja przekrêcam kluczyk. Kontrolki sie pozapala³y ale tak jako¶ bladym ¶wiat³em, nie gas³y przy tym. i komunikat trans. fail. prog. chce przekrêciæ kluczyk i nic. Wy³±czy³em wyj±³em klucz za 10 sek. wk³adam z powrotem do stacyjki kontrolki znowu za¶wieci³y sie blado i nie gas³y (nawet zauwa¿y³em ¿e ¿ó³te kontrolki nie gas³y).
Zblad³em. wyskoczy³em z auta, pod¶wietlenie wnêtrza i ca³y light pakiet sie te¿ tak blado ¶wieci³. Kufer otworzy³em to sie równie¿ otwiera³ jak by chcia³ a nie móg³.

Po 10 min w³±czy³o sie pod¶wietlenie monitora, telefon równie¿ sie w³±czy³. Przekrêcam kluczyk wszystko ok, komfort start za³±czy³. No to w drogê.
Po drodze w Test 9 wszed³em i ³adowanie pokazywa³o 13,8 V najmniej 13,5 V. Nie wiem czy to dobrze czy ¼le.
I do koñca nie wiem co sie sta³o ¿e moja kochana 7emka straci³a przytomno¶æ.
Akumulatory mam chyba 70AH i 110AH kupione by³y 03.06.2008 (na fakturze mam date) Wiêc mo¿na powiedzieæ ¿e nówki. Mo¿e alternator... Albo to ¿e ma³o je¿dzê... Albo jeszcze win± mo¿e byæ to ¿e wczoraj wieczorem sie trochê bawi³em gad¿etami w aucie by³ gaszony odpalany ¶wiat³o sie ¶wieci³o, tv chodzi³. Nie wiem.

W ogóle dziwne jest to ¿e sie "na³adowa³" i odpali³!!!

Aha i przy okazji chcia³em siê zapytaæ o ten komunikat TRANS. FAIL. PROG. Wiem co on oznacza i auto powinno sie prze³±czyæ w ten tryb awaryjny skrzyni. Wyskoczy³ mi ten komunikat ze 3 razy ju¿ jak kluczyk przekrêci³em w 2 pozycjê. Po wy³±czeniu i w³±czeniu wszystko wraca³o do normy. Tak jak by mu sie co¶ pochrzani³o z tym komunikatem. Podobno mo¿e sie on te¿ wy¶wietlaæ jak jest ma³o pr±du.

Ahh jakie te auta potrafi± byæ kapry¶ne ale i tak bym mojej BMW nie odda³