Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 51 do 60 z 65

W±tek: [ elektryka] Roz³adowa³ sie a potem cudownie o¿y³

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    740i M62
    Sk±d
    Warszawa
    Je¶li chodzi o ³adowanie akumulatora to warto¶æ pr±du, którym ³adujemy nie mo¿ne przekroczyæ ok. 10% pojemno¶ci akumulatora. Proponowa³bym Ci sprawdziæ datê produkcji akumulatora - jest wybita na biegunie ujemnym (tydzieñ/rok). A i sprawd¼ poziom + gêsto¶æ elektrolitu, je¿eli istnieje taka mo¿liwo¶æ.

Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    740i M62
    Sk±d
    Warszawa
    A i sprawd¼ jaki masz pobór pr±du przez auto po ok. 16 minutach tj. pod³±cz amperomierz szeregowo, zamknij klapê na zamku (nie ca³±) i zamknij auto. Poczekaj i zobaczymy co dalej.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    BMW 7系列
    Sk±d
    ワルシャワ
    Cytat Zamieszczone przez tgracing
    Ciebie jak i innych u¿ytkowników powinna interesowaæ warto¶æ pr±du rozruchowego
    Mnie interesuje - i st±d pytanie przy okazji tematu: jakiego pr±du rozruchowego potrzebuje rozrusznik M60/M62 (albo chocia¿ M73)??

Nigdzie nie mogê znale¶æ tej informacji. Sylwekk kiedy¶ pisa³ o 250A - ale dotyczy³o to TDS-a.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    Cytat Zamieszczone przez Marcin_BMW
    A i sprawd¼ jaki masz pobór pr±du przez auto po ok. 16 minutach tj. pod³±cz amperomierz szeregowo, zamknij klapê na zamku (nie ca³±) i zamknij auto. Poczekaj i zobaczymy co dalej.
    Nie bardzo wiem jak sprawdziæ ten pobór pr±du :/ Musia³bym mieæ jaki¶ dok³adny tutorial :) Poza tym mam automatyczn± klapê i jej siê nie da nie domkn±æ.

Wezmê oba aku wyci±gnê i podepnê do ³adowania bo nic innego mi na razie nie przychodzi do g³owy.
    Mam taki stary prostownik. To bêdzie chyba najlepszy :D
    Sprawdzê te¿ t± datê produkcji. Nie bêdê grzebaæ w elektrolicie bo aku s± na gwarze wiêc tych nalepek nie ruszam.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Cytat Zamieszczone przez Supermen
    Nie bardzo wiem jak sprawdziæ ten pobór pr±du :/ Musia³bym mieæ jaki¶ dok³adny tutorial :)
    Supermen, to wiedza elementarna z podstawówki ;)

Od³±cz "-" od akumulatora i pomiêdzy od³±czon± klemê a "-" akumulatora w³±cz multimetr cyfrowy (najlepiej, wtedy nie bêdziesz siê zastanawia³, jaki kolor kabla do jakiego zacisku (najwy¿ej znak bêdzie wskazywa³ warto¶æ ujemn± ale to nie ma znaczenia). Klapy nie musisz zamykaæ, po prostu przez ca³y czas do u¶pienia auta bêdzie siê ¶wieciæ ¶wiat³o w baga¿niku (ale dziêki temu bêdziesz dok³adnie wiedzia³, kiedy samochód "u¶nie"). Ca³a filozofia. Jak ¶wiat³o zga¶nie, powiniene¶ zobaczyæ warto¶æ w okolicach 0,02A. No chyba ¿e masz telefon, to warto¶æ ta mo¿e byæ wiêksza i zmniejszy siê po dodatkowym czasie.

Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    :570: A no to siê okaza³o ¿e aku mam roz³adowane :oops:

£adnie oba wyci±gn±³em, mniejszy pod³±czy³em i jest roz³adowany. 2 pewnie tak samo.

Nie wiem co z t± data produkcji. Na minusie jest wybite 10 08 ale na fakturze zakupu mam 06.08 :?

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tgracing
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Sk±d
    Szczecin, aktualnie: DE, Bodensee
    10 08 ale na fakturze zakupu mam 06.08
    No to niez³y bajzel :?
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    10 08 ale na fakturze zakupu mam 06.08
    No to niez³y bajzel :?
    Wydaje mi siê ¿e to nie chodzi o pa¼dziernik 08 tylko 10 tydzieñ 2008. Bo na 2 aku mam 38 07. Czyli wychodzi ¿e mniejszy aku mam z marca 2008 a duzy z koñca wrze¶nia 2007.

Na³adowa³em mniejszy aku i nie chcia³ mi wska¼nik na prostowniku zej¶æ do 0 trochê poni¿ej 2 sie zatrzyma³. Ale mo¿e to wina stanu elektrolitu. Nie chcê w tym grzebaæ. Pojadê na gwarze niech mi to sprawdz± :)
    A du¿y aku siê jeszcze ³aduje i ju¿ jest pomiêdzy 1 a 2

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    740i M62
    Sk±d
    Warszawa
    Tyln± klapê mo¿esz bardzo ³atwo "zamkn±æ". Wystarczy wzi±æ p³aski element i wcisn±æ w zamek od klapy (znajdujê siê po ¶rodku) do ¶rodka (tam gdzie zatrzaskuje siê klapa). Auto my¶li, ¿e klapa jest zamkniêta, a jest otwarta.

Pozdrawiam

-----------

Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Ciebie jak i innych u¿ytkowników powinna interesowaæ warto¶æ pr±du rozruchowego
    Mnie interesuje - i st±d pytanie przy okazji tematu: jakiego pr±du rozruchowego potrzebuje rozrusznik M60/M62 (albo chocia¿ M73)??

Nigdzie nie mogê znale¶æ tej informacji. Sylwekk kiedy¶ pisa³ o 250A - ale dotyczy³o to TDS-a.
    Moc rozrusznika (P) = 1,7 kW
    P=U x I

Policz :)

Pozdrawiam

-----

A i jeszcze U= 12V

MOD: Edytuj posty :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    BMW 7系列