Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 65

Wątek: [ elektryka] Rozładował sie a potem cudownie ożył

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    niespotkalem sie jeszcze z przypadkiem gdzie sprawny alternator jak i regulator napiecia nieporadzil sobie z wlaczonymi swiatlami, wentylacją i ogrzewaniem tylniej szyby, pozatym to jest alternator a nie pradnica gdzie do "generowania" pradu potrzebne sa bardzo wysokie obroty

aha a prad ladowania sprawdzam zawsze przy aku a nie na alternatorze gdzie moze sie okazac odpowiedni a na aku wlasnie poprzez zasniedzialem styki, cienkie przewody czy inne problemy napiecie bedzie zaniskie, jak na aku jest OK to zostawiam, jak NO-OK szukam dalej

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Nikos rozmawiamy chyba o "standardowym" aucie i problemie a nie z mega car audio czy odpalaniu innego auta przewodami........ chyba ze ty jezdzisz nacodzien z rozrusznikiem na kablach w bagazniku ;)

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Chciałem zauważyć , że moc alternatora jest dobrana do wyposażenia i do tego dobrana jest pojemność akumulatora. Z reguły w danym modelu jest kilka typów alternatorów.
    Alternator ma za zadanie utrzymać prąd ładowania nawet gdy są włączone wszystkie urządzenia w jednym czasie, a regulator utrzymać wartość ladowania.

http://www.zkue.ime.pw.edu.pl/downlo...lternatora.pdf
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    a czy wartość podawana w test 9 jest dokładna? Jezeli tak to dobrze mi ładuje.

A i tak nikt nie wpadł na pomysł jakim cudem auto mogło sie rozładować i po 10 min odpala jak by wcześniejsza sytuacja nie miała miejsca. Dzisiaj jak poszedłem sie 7emą przejechać to odpalił jak zwykle wzorowo.
    Jedyne co tym razem zauważyłem to inny piksel wysiadł i telefon jak by to powiedzieć zajmował głośniki. Przyszły jakieś smsy z sieci i potem cały czas z głośników szumiało jak by fon był włączony. musiałem go wyłączyć zupełnie żeby w głośnikach było radio. Ale może to był tylko przypadek nie związany z wcześniejszym incydentem z rozładowaniem
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    ja mialem tak jak cela w aku miala przebicie, raz auto moglo stac pare godzin na swiatlach, czasem po 10min juz nieodpalal albo odpalał z trudem, jezeli jest mozliwosc otworzenia korkow w aku to pod obciazeniem aku mozna zobaczyc w ktorej celi elektrolit "gotuje" sie

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    tz nikos twierdzisz ze na wolnych obrotach jak wlaczasz wszystkie urzadzenia to alternator "niewyrabia"?

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    a ja moge sie zalozyc ze tak niejest, rozumujac tak jak ty, to jak odpale auto, wlacze wszystko co sie da i tak auto bedzie stalo na wolnych obrotach a aku powoli bedzie sie rozladowywal tak????

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    nikos z calym szacunkiem ale takie bzdury piszesz!!! OK moze jak wlaczysz zapalniczke, przesowasz fotel, zamykasz szyber i wlaczasz rolete to moze przez sekunde czy 2 pobor pradu jest wiekszy ale to dzieje sie albo i nie prze sekunde czy 2, a jakies tam bzdury ze alternator kreci sie zawolno to wyssales z palca

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    ..

Radek , Sylwek co do alternatora to spójrz na pdf'a którego dałeś , zobacz ile ma obrotów na wolnych obrotach i zobacz ile daje amper , a następnie policz albo zmierz ile żrą wszystko urządzenia dostępne w aucie na wolnych obrotach
    To są obroty alternatora a nie silnika uwzględniające przekładnie koła pasowego :)
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    biorac pod uwage wielkosc kol pasowych wydaje mi sie ze alternator na wolnych obrotach kreci sie przynajniej z predkoscia 1000rpm, nikos udowodnij a wtedy przyznam racje, narazie sie smieje :hah:

Uprawnienia umieszczania postów