Panowie co myslicie o tym zestawie ? http://www.allegro.pl/item652785954_...e38_x3_x5.html
Myslicie ze warty swojej ceny ?
Panowie co myslicie o tym zestawie ? http://www.allegro.pl/item652785954_...e38_x3_x5.html
Myslicie ze warty swojej ceny ?
No przyglądałem się tej aukcji wczoraj i cena niegłupia :|
Only E38
Dobra rzecz - już kiedyś przerabiałem temat takiej kamery :)
Tylko ciekawe czy ta kamera "Odwróci" obraz na monitorze aby nie było dziwnego widoku gdy skręcasz w lewo ,a kamera inaczej się zachowuje niż człowiek by się spodziewał :)
Wlasnie cena taka ze mozna zaryzykowac mysle. Sam jestem bardzo ciekaw jak sie sprawuje taki bajer.
To jeśli zakupisz to cudo to daj szybko znać :DZamieszczone przez kri100s
Only E38
Ciekawe czy poszłoby w e65 kiedyś w Germani widziałem zamontowaną między światłami podświetlenia tablicy rej. obraz na monitorze ok to była opcja zamiast PDC
No ciekawa sprawa hmm :)
mi się podoba i to bardzo... ja bym zaryzykował. ale na razie puki co muszę poczekać.
Tez chciałem miec tą kamerę, dlatego że widziałem to nowej S-klasie, ale wydaje mi się, że różnica jest olbrzymia między seryjna kamera, a takim sprzętem:
1. Nie będzie tutaj widac konturów samochodu na tle obrazu z kamery, jeśli nawet będzie widać, to nie odnosi sie on do skrętu kierownicy :(
2.łatwo się brudzi i w sytuacji kiedy by się naprawdę najlepiej spisał- jakieś parkingowe zaspy snieżne, będzie trzeba wyjść i go przetrzeć :razz:
3. Kwestia podłączenia z tego co czytałem, tez nie była taka oczywista i nie działało to tak sprawnie jak seryjna- wyświetlanie sie obrazu w chwili wrzucenia wstecznego.
4. Nie znalazłem informacji o kącie widzenia tej kamerki, ale w S-ce jest ona umiejscowiona w punkcie żarówki nad rejestracją i ma duzy kąt widzenia, efekt jest taki, że jeżeli wyjeżdzasz tyłem z miejsca parkingowe prostopadłego do ulicy i nie widzisz przez szybę czy coś jedzie, to w mercu jesteś w stanie to dostrzec, tutaj raczej zapomnij...
A nie wchodząc w te argumenty, to chłopaki którzy już załozyli podobne kamerki chyba z nich nie korzystają... więc nie są one zbyt praktyczne :/
Jak już mieć taki gadżet, to może lepiej niech będzie to kamera z np 5krotnym zoomem wbudowana pod kątem, i będziesz widział twarze ludzi, którzy stoją za tobą na światłach, po szybkim kursie zdolności nauki czytania z ruchu warg będziesz miał niezłą pompę podczas czekania na zielone ;)
Wlasnie licze na odpowiedzi osob ktorze korzystaja z takich dokladanych kamerek a wiem ze sa tutaj takowi :D