Można widlakiem za pasy. A jak ktoś lubi extrim to dzwigiem :D
Można widlakiem za pasy. A jak ktoś lubi extrim to dzwigiem :D
Ja bym raczej sie zastanowił w czym tkwi problem, troche dziwne to aby trzeba było przechylać auto w celu dolania oleju, jeszcze sie z czymś takim nigdy nie spotkałem!?
Wzglednie zabawa w 007 jakas wyskocznia do deski i jak juz pojedziemy na 2 kolach to trzeba zatrzymac sie na scianie :DZamieszczone przez Mirek
A tak napowaznie moje nerwy nie zrozumialy unoszenia auta na tym amatorskim sprzecie :) wystarczy odrobine przegiac i zobaczymy efekt jak na slawnym filmiku ze zlotu z przed paru lat
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
[quote="radoshb"]bez jaj!!!Zamieszczone przez sylwekk
No co? Jak cos jest skonstruowane aby wytrzymywac niesamowite sile w poziomie i nagle dostanie nacisk w pionie to moze podziekowac (oczywiscie stara zurzyta czesc) to tak jak felga i kraweznik, uderz przodem (lekko zegniesz) udez bokiem a zlamiesz. Ja tu nie mowie ze cos sie urwie :D ale jak sa na wykonczeniu jakies czesci to po takim zabiegu nie pociagna jeszcze tych 2 miechow jak by to uczynily bez gwalceniaa ich, Trzeba brac poprawke ze 7er to jakies 2 tony a nie 650kg jak przy maluchu :)
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
nie nacisk w pionie, jaki pion??? a myslisz ze jak wchodzi w zakret to jaka sila dziala???
To nie jest z plasteliny, żeby się pogięło od przechyłu. Przede wszystkim najwięcej zbiorą opony. O elementy zawieszenia nie ma się co martwić, bo im praktycznie nic nie grozi. Poczytaj trochę opracowań na temat mechaniki, od razu zrozumiesz bezsens swoich teorii...Zamieszczone przez coboss
no dokładnie opony mogą dostać po tyłku.
Ostatnio byłem pomocnikiem w przewalaniu na dach poloneza i jakaś chwile stał bokiem i nic tam nie strzelało i nie pękało, więc wątpie aby w bmw coś sie miało stać ...
http://images.google.co.uk/imgres?im...a%3DG%26um%3D1
w tym poscie jest fajne uzadzonko ale niewiem jak z ciezarem 7....
ale odpowiednie materialy i mamy mysle odpowiedni przyzad