Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 35

W±tek: Czy po zatankowaniu LPG mo¿e auto wybuchn±æ ??

Super Moderator Awatar olejus
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Sk±d
    Wroc³aw

Czy po zatankowaniu LPG mo¿e auto wybuchn±æ ??

Piæ trzeba ! Je¶æ mo¿na !

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    powiem ci ze takich passatow to mam pare dziennie. nawet ich nierobie bo niechcem, kolektory lepione tasm± izolacyjn± i poxipolem , tarcze tylko do golenia starcz±, nawet raz widzialem jak gosc mial jeden przewod wysokiego napiecia zrobiony z kabla od przedluzacza, a jak powiesz ze co pan odpier... to on grzecznie odpowiada "co pan pier..." :D opony najtansze i najlepiej jedna bo juz sie rozpadla, klocki najtansze, a olej superol, a gosc kase ma, 2 synkow jezdzi skoterkami po 3tys zl a on niestety niedolozy do auta bo lepiej pochwalic sie dla s±siadowi ze przez rok w auta wsadzil 30zl..... a jak juz ktos jezdzi dieslem to i wszystko w aucie najtansze musi byc, niewiem moze to taka mentalnosc w bielsku ale juz mnie krew zalewa jak staram sie sprzedac cos dobrego i w dobrej cenia, przykladowo mam yokohame AC01 195/65r15 po 209zl a gosc zamawia debice furio po 200zl bo na debicy sie dobrze mu jezdzilo, i za cholere nieprzekonam ze robi glupio, ale sie rozpisalem.......... ale szlak mnie trafia jak starasz sie cos robic dobrze i fachowo

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    VW :]
    Sk±d
    £dz
    Krzywy ¶wiête s³owa! Osobi¶cie widzia³em w warsztacie jak kole¶ sobie sam silnik przek³ada³ a gazowników prosi³ tylko o podpiêcie instalacji "na krótko" To co zobaczy³y moje oczy serce nie znios³o. Us³ysza³em od gazowników ¿e oni siê nie wtr±caj±. Klient chce - klient ma. Polak jest zdolny i wszystko na ostatni± chwilê. Klocki jak ju¿ ich nie ma, olej jak siê wypali, opony jak s± ju¿ ³yse. Po co wydawaæ kasê - auto je¼dzi. A ¿e potem kogo¶ zabije a przy okazji siebie to ma³o wa¿ne. Dlatego przegl±dy techniczne powinny byæ bardziej rygorystyczne aby z³omy po ulicach nie je¼dzi³y stwarzaj±c zagro¿enie dla innych.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Sk±d
    Mlava
    Krzywy dlatego ja mam jedna zasadê: "Nie próbuj zrozumieæ ludzi bo sam zg³upiejesz"
    B M W

Staram siê pisaæ poprawnie po polsku.

Vip Vip Awatar max mt
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Sk±d
    Koszalin
    Cytat Zamieszczone przez wiku
    Krzywy dlatego ja mam jedna zasadê: "Nie próbuj zrozumieæ ludzi bo sam zg³upiejesz"
    Dobre i prawdziwe :D
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA
    Móg³ byæ to jakikolwiek samochód, vw, bmw, mercedes czy opel. Wiêc nie oceniajmy auta sam mam takiego passata ( oprócz auta s³u¿bowego ), mam go ju¿ z sentymentu, a auto jest maksymalnie dopieszczone i zadbane, wygl±da jak nówka i dotyczy to lakieru jak i wszelkich podzespo³ów. Przyk³adowo komplet klocków przednich 190 z³, tarcze komplet 420 z³, kable wysokiego napiêcia 210 z³, i kto¶ mo¿e powiedzieæ po co wsadzasz tak± kasê w starego z³oma, ale to mój z³om i to jak on wygl±da i je¼dzi jest moj± prywatn± spraw±. Co do gazu to te¿ takowy mam i jeszcze nigdy nic nie dzia³o siê z instalacj±, raz nawet prze³adowa³em j± bo wchodzi do niej 33 litry a ja zatankowa³em 40 ( nie odbi³ zawór zim± ).
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    To teraz zobaczcie ile aut w Polsce je¼dzi na LPG a ile na samej benzynie . Bior±c pod uwagê zap³ony aut z LPG i aut zasilanych tylko benzyn± , to auta z LPG maj± malutki udzia³ w takich przypadkach. O wiele wiêcej zapala siê aut bez LPG , tylko jak wybuchnie raz na pó³ roku jaki¶ stary passat z instalacj± robion± u Zenka w szopie to wtedy jest wielkie halooo . Takie samo halooo jest wtedy , kiedy to w wypadku bierze udzia³ auto marki BMW, a 99% reszty wypadków bez udzia³u BMW nie jest tak rozpowszechniana publicznie.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Aldik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    740xd f01
    Sk±d
    Katowice
    Cytat Zamieszczone przez bosman
    To teraz zobaczcie ile aut w Polsce je¼dzi na LPG a ile na samej benzynie . Bior±c pod uwagê zap³ony aut z LPG i aut zasilanych tylko benzyn± , to auta z LPG maj± malutki udzia³ w takich przypadkach. O wiele wiêcej zapala siê aut bez LPG , tylko jak wybuchnie raz na pó³ roku jaki¶ stary passat z instalacj± robion± u Zenka w szopie to wtedy jest wielkie halooo . Takie samo halooo jest wtedy , kiedy to w wypadku bierze udzia³ auto marki BMW, a 99% reszty wypadków bez udzia³u BMW nie jest tak rozpowszechniana publicznie.
    Chocia¿ nie lubie gazu to sie muszê zgodziæ ... robi± wielkie hallo a ja nigdy nie spotkalem sie z autem na gaz które by wybuch³o czu siê zapali³o, chociaz jak czasami myje jakie¶ trupy z lpg to sam sie dziwie jak to mo¿liwe patrz±c pod maskê...

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    powiem ci ze takich passatow to mam pare dziennie. nawet ich nierobie bo niechcem, kolektory lepione tasm± izolacyjn± i poxipolem , tarcze tylko do golenia starcz±, nawet raz widzialem jak gosc mial jeden przewod wysokiego napiecia zrobiony z kabla od przedluzacza, a jak powiesz ze co pan odpier... to on grzecznie odpowiada "co pan pier..." :D opony najtansze i najlepiej jedna bo juz sie rozpadla, klocki najtansze, a olej superol, a gosc kase ma, 2 synkow jezdzi skoterkami po 3tys zl a on niestety niedolozy do auta bo lepiej pochwalic sie dla s±siadowi ze przez rok w auta wsadzil 30zl..... a jak juz ktos jezdzi dieslem to i wszystko w aucie najtansze musi byc, niewiem moze to taka mentalnosc w bielsku ale juz mnie krew zalewa jak staram sie sprzedac cos dobrego i w dobrej cenia, przykladowo mam yokohame AC01 195/65r15 po 209zl a gosc zamawia debice furio po 200zl bo na debicy sie dobrze mu jezdzilo, i za cholere nieprzekonam ze robi glupio, ale sie rozpisalem.......... ale szlak mnie trafia jak starasz sie cos robic dobrze i fachowo
    Krzywy to niestety nie tylko w Bielsku... ten twoj kolo to i tak rozrzutnik bo nowki opony lyknal ;D ostatnio przyjechal jeden fura za 40tys i opony to se kazal z haldy wygrzebac :D ;D bo 3dni wczesniej szwagier tu lysolce wymienial

wracajac do tematu - smiech na sali... auto z lpg musi sie mocno palic i to z 20min zeby wybuchl zbiornik wiec zakladam ze ten passat stacje diagnostyczna jakies 5lat temu ogladal... lub pan diagnosta 5x banknoty ogladal :( smutne i niestety prawdziwe.
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

zbiornik lpg nie ma prawa wybuchn±æ. Czasami cale auto potrafi sie spalic a zbiornik zostanie. Od tego sa zawory bezpieczeñstwa. Chyba ¿e siê myle.... takie info dosta³em od znajomego gazownika

“Nadsterowno¶æ wzbudza strach w pasa¿erach. Podsterowno¶æ - w kierowcy”

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •