Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: [mechanika] zasysa powietrze przez bagnet oleju

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez pasjonat
    Witam

Tak u mnie lekko dmucha do góry powietrze , ale to dmuchanie jest bardzo minimalne. Więc może coś z ta odma jest nie tak jak powinno lekko zasysać ?
    Zawsze możesz odme odkręcić i sprawdzić jej stan.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Tak byłoby najlepiej lecz wiem że jest to czasochłonne , jakieś inne pomysły ?

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e38 740iA M60B40
    Witam

Tak u mnie lekko dmucha do góry powietrze , ale to dmuchanie jest bardzo minimalne. Więc może coś z ta odma jest nie tak jak powinno lekko zasysać ?
    kolega Bitek-Bitek juz napisał ,co powinienes zrobic skoro podejzewasz sam odme.Nikt tu nie jest wrozka.A pomysłow juz troche rzuconych miałes, wiec jak ci sie nie chce to nie sprawdzaj ....

Dla twojej pewnosci, specjalnie odpaliłem dzis auto z rana aby osłuchac sprawe i posłuchałem z wyjetym bagnetem co tam słycha, prawie nic nie słyszałem ani nie czułem, moze delikatne zasysy powietrza i jego wypychy, ale wiatrak troche mi zagłuszał .Choc wydaje mi sie ze tłoki idace w doł wytwarzaja nadcisnienie, a te w gore podcisnienie, i u mnie chyba jest ok bo wszytko wychodzi na zero, prawie nic nie czuc . Odme wymieniałem jakies 8-9tys km temu, przed wymiana oleju, wiec swiezynka.Ale chyba juz pisalem o tym... .Szczerze mowiac to nie mam juz pomyslow wiecej na twoje wydmuchy z rury bagnetu i mysle ze nie masz problemow z zadna odma skoro tylko delikatnie czujesz podmuchy, tyle ze skoro napisałes o spalinach to ci zasugerowalem juz jakis trop. Wez jakies piórko czy cos delikatnego i dopiero sobie sprawdz .Jak z odma so problemy, to bierze olej, kopci z wydechow i silnik nie rowno chodzi.Tyle co wiem na ten temat.
    ...ther's no better way to flyy...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez MichalV8
    Witam

kolega Bitek-Bitek juz napisał ,co powinienes zrobic skoro podejzewasz sam odme.Nikt tu nie jest wrozka.A pomysłow juz troche rzuconych miałes, wiec jak ci sie nie chce to nie sprawdzaj ....

Dla twojej pewnosci, specjalnie odpaliłem dzis auto z rana aby osłuchac sprawe i posłuchałem z wyjetym bagnetem co tam słycha, prawie nic nie słyszałem ani nie czułem, moze delikatne zasysy powietrza i jego wypychy, ale wiatrak troche mi zagłuszał .Choc wydaje mi sie ze tłoki idace w doł wytwarzaja nadcisnienie, a te w gore podcisnienie, i u mnie chyba jest ok bo wszytko wychodzi na zero, prawie nic nie czuc . Odme wymieniałem jakies 8-9tys km temu, przed wymiana oleju, wiec swiezynka.Ale chyba juz pisalem o tym... .Szczerze mowiac to nie mam juz pomyslow wiecej na twoje wydmuchy z rury bagnetu i mysle ze nie masz problemow z zadna odma skoro tylko delikatnie czujesz podmuchy, tyle ze skoro napisałes o spalinach to ci zasugerowalem juz jakis trop. Wez jakies piórko czy cos delikatnego i dopiero sobie sprawdz .Jak z odma so problemy, to bierze olej, kopci z wydechow i silnik nie rowno chodzi.Tyle co wiem na ten temat.
    Witam

Dziękuje za to że sprawdziłeś jak odma działa u Ciebie , więc myślę że nie pozostaje mi nic innego jak wyciągnąć tą odme i sprawdzić na stole . Wydaje mi się że mam problemy z odmą bo ostatnio zauważyłem że olej mi trochę ubywa i trochę więcej kopci ale to jest bielutki dym . Sprawdzę tą odme i dam znać co i jak .

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 4,0 aut. 1995
    Zaciekawił mnie temat, sprawdzałem u siebie i nic nie dmucha ani nie ciągnie z bagnetu za to jakby oleju ubyło no i świece w oleju! Czy to może być tak, że z powodu niedomagań odmy zalewa mi świece? w jakimś poście był wykazany taki związek do tego syk, dziś jak odpaliłem bez pokrywy słyszałem wyraźnie go na górze silnika, o tym też czytałem, że to może być odma. Proszę o odpowiedź czy zalane świece plus syk w rejonie kolektora dolotowego to odma do wymiany.
    pzdr

Uprawnienia umieszczania postów