Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 93

Wątek: [e38] E38 Diesel

7ka
    Gość
    w tym ogloszeniu napisane jest auch mit EDC moeglich takze z EDC mozliwe,takze pasuje...ja mam nowki H&R na tyl napisane w ogloszeniu bylo -25 i tez napisal ze takze z EDC..jesli ktos je chce tanio sprzedam 300zl

7ka
    Gość
    pare zdjec z Cuxhaven ,chcialem sie pochwalic tez nowymi oponami i je pochwalic..

hm...to nie odpryski ;D to pelno muszek ;)

wersja sie polepsza ;D

7ka
    Gość

:razz:

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Mega balony ale fajnie siedzi autko i to powoduje że....mi się kurde podoba ;D
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

7ka
    Gość
    E38 Panzer :P

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    już zimówki? :shock:
    czy taka zmiana komfortu jazdy z 20 na 16 ?
    ale jak na 16 to chyba najładniejszy wzór, sam mam takie zimowe i cholernie mi się podobają :D – ciekawe jak by wyglądał ten wzór w rozmiarze 20” :D
    ale patrząc na temperatury też niedługo zmieniam na zime :(
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728iA
    Moje zdanie znasz. Jak już Ci się znudzą te kólka to się odezwij :D

7ka
    Gość
    wlasciwie to kupilem je bo mi sie od zawsze widzialy w e38.. jest taka wersja E38 Panzer.. i bardzo mi sie podoba taki styl..
    chce tez troche zmienic to co mialem.. dziaiaj podoba mi sie ori wzor..wlasnie takie cos jak teraz mam,dodam ze dzisiaj trudno o ori stan....
    do szeczescia brakuje paru zmian..ale z czasem..niedlugo nowe piekne fotele,potem moze grube szyby..
    czasami tez moja zona bedzie zasiadac 7er wiec tez szkoda mi bylo 20" .. inna sprawa ze auto mniej pali i co dla mnie istotne..nie rzuca sie w oczy..a nadal pozostanie piekna e38ka ;) nie ma co gadac .. ta fela jest mala.. a 20" pieknie wygladaja w e38.. po zimie zadecyduje co dalej...czy zostana .. czy zostanie.. ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iL
    Cytat Zamieszczone przez EVAN
    A z czego nivo zczytuje poziom auta?
    Przy założeniu niższych sprężyn poziom auta się zmieni :-/
    Nivo może to odczytać ( obniżenie ) jako sytuacje że auto jest obciążone _. siedzi niżej i próbować je podnieść
    Ale podstawowe pytanie to jak nivo zczytuje połóżenie auta.
    Kiedyś pękło mi cięgno od zaworu poziomującego auto i podniosło mi tył do góry i stąd wiem jak to wygląda.
    Pod spodem samochodu ( z tego co pamiętam) na tylnym moście jest zamocowany zawór ciśnieniowy tzw. "ekas" który jest połączony ruchomym cięgnem z nadwoziem. (Widać go gołym okiem jak spojrzysz z tyłu pod auto).
    Myślę, że da się to wyregulować po zmianie sprężyn -cięgno na "ekasie" jest na wieloklinie i można je przestawić i zmienić poziom auta.

Więc może warto się dokładnie dowiedzieć czy obniżenie sprężyn nie da tego samego efektu co przestawienie-obniżenie nivo?

To tylko moje przypuszczenia.

7ka
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Mikrus
    Cytat Zamieszczone przez EVAN
    A z czego nivo zczytuje poziom auta?
    Przy założeniu niższych sprężyn poziom auta się zmieni :-/
    Nivo może to odczytać ( obniżenie ) jako sytuacje że auto jest obciążone _. siedzi niżej i próbować je podnieść
    Ale podstawowe pytanie to jak nivo zczytuje połóżenie auta.
    Kiedyś pękło mi cięgno od zaworu poziomującego auto i podniosło mi tył do góry i stąd wiem jak to wygląda.
    Pod spodem samochodu ( z tego co pamiętam) na tylnym moście jest zamocowany zawór ciśnieniowy tzw. "ekas" który jest połączony ruchomym cięgnem z nadwoziem. (Widać go gołym okiem jak spojrzysz z tyłu pod auto).
    Myślę, że da się to wyregulować po zmianie sprężyn -cięgno na "ekasie" jest na wieloklinie i można je przestawić i zmienić poziom auta.

Więc może warto się dokładnie dowiedzieć czy obniżenie sprężyn nie da tego samego efektu co przestawienie-obniżenie nivo?

To tylko moje przypuszczenia.
    8/

Uprawnienia umieszczania postów