Ja zrobiłem 50 tyś 740d i jeżeli chodzi o silnik to mam święty spokój, skrzynia chodzi dobrze, jedyne co mnie wnerwia to zawieszenie, ale chyba wymieniłem juz wszystko i mam nadzieje, że teraz będzie spokój, niestety polskie drogi są jakie sa i nic sie na to nie poradzi... Też zakładalem 1.5roku podobny temat, też sie wypytywałem czy warto, czy sie opłaca, czy turbo pada itd itp ale ogólnie mało jest tych aut wiec tez małe porównanie, mój mechanik i wtedy i dziś mówi ze tych silników nie naprawia - tzn nie pamieta poważnych awari, o jedynej jakiej ja słyszałem w tym silniku to na tym forum - ktoś wymieniał turbo koszt jak pamiętam ok 2-3 tyś z garetta... Ale jak sprzedam to E65 kupie w benzynie bo to co słysze o dieslach w tym modelu to mnie przeraża... Mój mechanik juz niejedną taką remontował i koszta spore, mój dobry znajomy własnie będzie składać 3litrówke bo mu sie całkowicie "rozpadła"... 740d E38 to ostatni najmocniejszy i dobry diesel w bmw..
Co do spalania hmm chyba tak jak podaje instrukcja 7-14. Jeżeli Tobie po Wrocławi pali 16 nasza 740i to diesel powinien max 12... mi benziniak spalał ok 18 po Katowicach po za jednym wyjatkiem przed sprzedaż gdzie wyszło 15 i do dziś sam w to niewierze, chyba rozstać si enie chciała albo chciała pokazac ze jest lepsza od diesla który w takich samych warunkach spala ok 13-14. Mało jeżdzie po mieśie wieć trudno mi porównać, ale w trasie trudno przekroczyć 10... Juz to wyliczałem i wyszło że plus minus przez 50 tyś zaoszczędziłem jakieś 8tyś zl - chociaż to bardzo w przybliżeniu za względu na zmieniajace się ceny paliw... Na pewno poczujesz ulge w portfelu...