Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: [ pozostale] Do Kolegów w UK

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez mario730i
    koledzy z UK,a jak wygląda kupno auta w UK?czy wygląda to tak samo jak w PL umowa kupna sprzedaży i tyle?,też się zastanawiam nad sprowadzeniem anglika,szukałem coś u siebie w IE ale tu drogie są auta.
    kupno samochodu czy w UK całkiem rózni sie od kupna samochodu w PL , po pierwsze, nie bawisz sie w żadne umowy kupna - sprzedaży , poprostu w dowodzie rejestracyjnym "LOG BOOK" jest oddzielna rubryka na dane nowego posiadacza którą wypisujesz podczas zakupu samochodu i odsyłasz do DVLA. Po około dwóch tygodniach dostajesz dowód rejestracyjny na swoje imie i nazwisko i to wszystko. Nie musisz przerejestrowywać, zmieniać tablic itp. Nie musisz nawet wychodzic z domu by zarejestrowac samochód ( no chyba że wrzucic list do skrzynki)

Jeżeli chcesz kupić samochod na eksport , tez nie ma nic prostszego jak tylko przy zakupie wypisujesz w "LOG BOOK'u rubryke w której jest potwierdzenie że samochod opuszcza UK. Wtedy zostaje wyrejestrowany i możesz go spokojnie zabrać do PL

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    accord :)
    najfajniejsze jest to, ze ani nie lazisz po urzedach, ani nie stoisz w kolejkach. Wszystko załatwisz przez poczte ,w zaden sposob zakup auta nie upośledza twojego codziennego planu dnia.
    Szkoda, ze Nam tak daleko jest do chociaz zblizonego modelu zalatwiania wszelkich papierow w uk
    per aspera ad astra

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bmw 730i
    Cytat Zamieszczone przez FuBu
    Cytat Zamieszczone przez mario730i
    koledzy z UK,a jak wygląda kupno auta w UK?czy wygląda to tak samo jak w PL umowa kupna sprzedaży i tyle?,też się zastanawiam nad sprowadzeniem anglika,szukałem coś u siebie w IE ale tu drogie są auta.
    kupno samochodu czy w UK całkiem rózni sie od kupna samochodu w PL , po pierwsze, nie bawisz sie w żadne umowy kupna - sprzedaży , poprostu w dowodzie rejestracyjnym "LOG BOOK" jest oddzielna rubryka na dane nowego posiadacza którą wypisujesz podczas zakupu samochodu i odsyłasz do DVLA. Po około dwóch tygodniach dostajesz dowód rejestracyjny na swoje imie i nazwisko i to wszystko. Nie musisz przerejestrowywać, zmieniać tablic itp. Nie musisz nawet wychodzic z domu by zarejestrowac samochód ( no chyba że wrzucic list do skrzynki)

Jeżeli chcesz kupić samochod na eksport , tez nie ma nic prostszego jak tylko przy zakupie wypisujesz w "LOG BOOK'u rubryke w której jest potwierdzenie że samochod opuszcza UK. Wtedy zostaje wyrejestrowany i możesz go spokojnie zabrać do PL
    w Irlandii jest tak samo,tu też jest ten ''LOG BOOK''tylko nie byłem pewny czy w UK jest tak samo!dzięki FuBu :pada:

Zaawansowany Użytkownik
    Szkoda , że nie zgadaliśmy się wcześniej , bo ja przyprowadziłem sobie E32 750i z 94 roku na przeszczep wnętrza (i nie tylko) do mojej babci (trafiłem bardzo bogatą wersję z kilkoma cukierkami , których nie widziałem w E32 w Polsce) . E38 jest na pęczki i są zazwyczaj w bogatych wersjach i tego czego szukasz trafisz na bank za psie pieniądze. Jak będziesz zdecydowany do wpłacaj zaliczkę angolowi wtedy na bank Ci przytrzyma, wsiadaj w samolot , bo telepać się autem 15 godzin w jedną stronę to bez sensu , jak samolot leci 2 godziny.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bmw 730i
    Cytat Zamieszczone przez ariusz
    najfajniejsze jest to, ze ani nie lazisz po urzedach, ani nie stoisz w kolejkach. Wszystko załatwisz przez poczte ,w zaden sposob zakup auta nie upośledza twojego codziennego planu dnia.
    Szkoda, ze Nam tak daleko jest do chociaz zblizonego modelu zalatwiania wszelkich papierow w uk
    zgadzam się z tobą ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    accord :)
    dowody rejestracyjne są mistrzowe:)
    Jak bylem na wakacjach w Polsce to nikt mi nie wierzył, ze dowód jest wielkości papieru formatu A3 /rozłożony/:))
    Ale to bardzo wygodne, bo w jednym miejscu masz wszystko.. sprzedaż, kupno, zmiana adresu etc.. a do tego wszystkiego wcale nie musisz ze soba tego wozić :)
    per aspera ad astra

Początkujący Użytkownik
    zapomnieliście dodać,że w związku z przerejestrowaniem auta nie ponosi się żadnych opłat.....jedynie znaczek pocztowy.... :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    ....
    koledzy mam pytanie a czy oprócz e bay i tej strony co kolega wyżej podał

jest jeszcze jakis sensowny serwis gdzie jest duzo ogłoszeń z autami

pozdrawiam

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Blog
    3
    szczerze powiem że nie bardzo ... najbardziej używanym przez anglików jak i rownież przez nas jest www.autotrader.co.uk

Początkujący Użytkownik
    BMW
    ....
    ok dzięki kolego

pytam z tego względu że tak jak napisałem w przywitaniu niedługo chciałbym coś nabyc

a w angli nieraz można coś fajnego trafić

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów