Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
Cytat Zamieszczone przez joe white
Oj Hubertus7er już tak nie narzekaj na te 3.0 bo jeszcze cię usłyszy i się obrazi i potem będziesz miał :D.
;D ;D ;D nie zrozumiałeś mnie, a może chciałeś za bardzo - mi tylko chodziło o to, że 3.0 w 7er to jeden z najmniejszych silników.

A te dane co przedstawiasz, to rzeczywiście 1.6 sekundy wydaje się być niewiele, ale jeśli to to przedłożysz na wymierną różnicę, to przy prędkości
- zaledwie 140kmh daje to różnicę 62m
- a przy 180kmh jest już 80m

więc się robi różnica na ponad 10 długości auta, a to już dla widza jest sporo
Hehe a mylisz się kolego. Zrozumiałem, zrozumiałem. Po prostu sobie żartuję. Ale tak na poważnie to masz racje że będą to spore odległości gdy auta będą jechać. No ale do czego zmierzam. Na tej stronie http://www.bmw-klub-lodz.com.pl/model/e38/02 jest prospekt, gdzie są podane dane techniczne 740 4.4 i 750 5.4. Pisze tam że 740 przejedzie pierwszy kilometr w 26.5 sek. gdzie 750 zrobi to w 26.6 sek. Wynika z tego jednoznacznie że obydwa auta powinny iść równo z delikatną przewagą 740 przy końcu pierwszego kilometra z racji masy działającej na korzyść 740. Oczywiście HIGH END należy do 750 ale jak wspomniałem powyżej rozpatruje te zagadnienie w interesującym nas zakresie prędkości czyli od 0 do 200km/h. Swoje przemyślenia opieram w 100% na wiedzy książkowej w postaci prospektów bo ani tą ani tamtą nie miałem przyjemności jechać. To czy są to brednie czy prawda sami oceńcie.