-
Konto usunięte
Oj Hubertus7er już tak nie narzekaj na te 3.0 bo jeszcze cię usłyszy i się obrazi i potem będziesz miał :D.
Silnik mimo że jeden z najmniejszych w 7-kach to przecież i tak jest mocny. Co maja powiedzieć goście którzy maja pod maską w 3-kach silniczki 1.6 które serio już nie dają rady. Wiec nie jest tak wcale źle.
A jedna rzecz mnie zastanawia odnośnie tych testów i porównań, bo się ludzie kłócą, marudzą i w sumie nic z tego nie wynika poza interesującą lekturą :D.
Mam w ręce instrukcje z mojej E32 i tam w jednej z tabel podane mam katalogowe dane odnośnie przejazdu 1 kilometra przez poszczególne silniki. Tam pisze jak byk że np. E32 735 przejeżdża pierwszy kilometr ze startu w 28,9 sek. gdzie e32 750 robi to w 27,3 sek. Czy to aż taka różnica te 1,6 sek.? Bo moim zdaniem nie aż tak dużo. Wiadomo ze 5-litrowka wyrywa znacznie lepiej i nie da się tego podważyć ale obydwa silniki jak już złapią cug to idą (no mam nadzieję że nie przegnę jak powiem) „podobnie” w interesującym nas zakresie prędkości czytaj 0-200. Zwracam uwagę na to aby słowo „podobnie” brać z rozsądną rezerwą.
Uprawnienia umieszczania postów