Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: E38 750 Vs E38 740 .

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez tristeza
    Hubertus - miałem i R19 i E36 - sorry ale nie ma porównania - E36 to jest samochód w odróżnieniu od Renault ;) to co piszesz o trzęsieniu zauważyłem, ale odwrotnie
    No widzisz - oba auta bezdzwonowe/bezstłuczkowe i w dobrym stanie techn.- a jednak.
    Sam myślałem że będzie odwrotnie - ale porównując trwałość i cenę, to komplet gum do zawieszenia w R19 (tuleje wahaczy, zimmerblocki, gumy stabilizatora) to cena grubo poniżej 100pln + koszt wymiany.
    Ja je zmieniałem (prawie w komplecie) co ok 6-8 miesięcy - więc tu masz odpowiedź.
    >> Ale mi tu nie chodzi o to które w lepszym stanie i mniej tyrkocze, tylko o odczucia komfortu przy większych prędkościach

Ale wracając do tematu, to 7er jest bezkonkurencyjne, a 750 to wiadomo...

Choć mam "tylko" 3.0 pod maską, to i tak jak ktoś znajomy mi wali o moim aucie, to o przyspieszeniu mu mówię, niech swoim niby-cudem przyspieszy jak najszybciej 0-100kmh, a potem niech z przodu prędkości dopisze "1" i lekko zwolni zegarek, to mu wyjdzie jak moje e32 buja się powyżej setki :D :D :D
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Wybaczcie chwilową frustrację, ale miałem nadzieję poczytać coś ciekawego odnośnie 750 vs 740 w e38 - bo taki temat jak najbardziej mnie interesuje, miałem nawet napisac coś odnosnie e32 ale nie chcąc robić OT nie piszę nic bo to inna półka.

Czytam więc co następuje i przeglądając tą dyskusję zmuszany jestem do zapoznawania się z radosnym gaworzeniem o "świętej renówce Hubertusa", nagle tu na forum dowiadując się że Renault 19 UBER ALLES a niebite e36 trzeszczy przy 160km/h?

Dajcie sobie spokój Panowie z tym beztroskim paplaniem o niczym, bo zamiast pisać konkrety z każdego ciekawszego tematu biją po oczach popłuczyny babskich pogaduszek przy kawie wzbogacone kwiatkami typu
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    zimmerbkicki
    Jak wygląda temat e38 740vs750 - kto wie lub ma jakiś pogląd niech pisze, ale skończcie z tym pisaniem "czegokolwiek" bo to nawet do okienka na gg się słabo nadaje.
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Dajcie sobie spokój Panowie z tym beztroskim paplaniem o niczym, bo zamiast pisać konkrety z każdego ciekawszego tematu biją po oczach popłuczyny babskich pogaduszek przy kawie wzbogacone kwiatkami typu
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    zimmerbkicki
    Jak wygląda temat e38 740vs750 - kto wie lub ma jakiś pogląd niech pisze, ale skończcie z tym pisaniem "czegokolwiek" bo to nawet do okienka na gg się słabo nadaje.
    Śmieszna zwykła literówka, którą po chwili poprawiłem, jeszcze przed Twoim postem (szybki jesteś :D ) - Ten sie nie myli, kto nic nie robi.
    A te "paplania" wnoszą tyle do tematu, co film wyżej do porównania osiągów - a przez takie paplania to przynajmniej masz o czym czytać :hah: :what: :hah:
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i
    To z doświadczenia mogę wam powiedzieć że 750 owiele bardziej odstawia 740 niż tu na filmiku :P może ta była zajechana kto wie, a może to moja jakaś lepsiejsza :P

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i v8
    Jak dla mnie e38 V12 to mol bagienny,przy takim silniku i liczbie cylindrow to porazka jak dla mnie,wole e38 4,4 v8 jest bardziej agresywne i v8 ma piekny dzwiek.W v12 podoba mi sie wyposazenie,bo osiagi marne,dopiero Alpina pokazala klase
    Jestem jaki jestem

Ale weź kolego pod uwagę ile lat ma konstrukcyjnie silnik V12. Jak na czasy w których powstał chyba nie byl taką porażką. Poza tym silnik nie ma nic do wyposażenia. Jak się postarasz to możesz znaleźć 728 na mega wypasie albo zabiedzone V12
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i v8
    Faktycznie troche ulepszony jak w modelu e32,ale zbyt wielkiej roznicy nie ma.Mialem okazje sie dwoma takowymi przejechac i nie zrobilo na mnie za duzego wrazenia,e34 535i wypadlo lepiej jak dla mnie jezeli chodzi o zywiolowosc.Naprawde spodziewalem sie czegos wiecej :(
    Jestem jaki jestem

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    No tak, to jest ten ból V12, że ciągną równo od dołu i tak nudno i monotonnie przyspieszają, że nawet nie można się zorientować kiedy ta wskazówka na prędkościomierzu zawędrowała do końca...

Pod względem żywiołowości to najlepiej wypada 318is, tam ta moc jest tylko przy czerwonym polu :D
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    Pod względem żywiołowości to najlepiej wypada 318is, tam ta moc jest tylko przy czerwonym polu :D
    Wiktor nie pal tyle ;D Is-em jeździłem baaardzo dużo i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że nie jedzie w żadnym zakresie obr Przecież to auto ma ponad 10sek do 100 :shock:
    To już E32 m30b30 lepiej przyspiesza.

Cytat Zamieszczone przez Wiktor
    No tak, to jest ten ból V12, że ciągną równo od dołu i tak nudno i monotonnie przyspieszają, że nawet nie można się zorientować kiedy ta wskazówka na prędkościomierzu zawędrowała do końca...
    Powiem Ci że coś w tym jest. Wogóle nie czuć jak to auto się rozpędza. Nieraz tak sobie jadę 40-50km/h, deptam gaz i wydaje mi się że jakoś tak słabo jedzie. A tu pare sekund i jest 140 :D Oj niejeden nowy diesel ze stajni Merca, Audi i BMW się już zdziwił... No ale dla niektórych 6 sekund do setki przy masie 2100kg to muł :]
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Uprawnienia umieszczania postów