Cytat Zamieszczone przez sylwek7
Wracając do tematu:

Wczoraj stałem przed operacją przerzucenia kabla do bagarka (antena na klapie) i nie powiem - wyczytałem wszystkie posty i....

Musiałem się sam zabrać za operację ;)

Antena jest na klapie na magnesie po prawej stronie i kabel idzie od razu w bok pod klapę.

Kabel idzie pod boczkiem (klapka na akumulator) obok prawego zawiasu i do kabiny

Przejście jest dobre, ale niestety trzeba zdemontować kanapę, słupki i półkę tylną. Roleta i głośniki DSP pozostały na swoim miejscu. Przeciąganie warto zrobić w dwie osoby (dzięki Radoshb ;)) i nasz kabelek idzie dalej z wiązką samochodu po prawej stronie

Namawiam do przeciągnięcia tamtędy, bo roboty nie ma za wiele a efekt cieszy. Nie ma żadnego cięcia, ciągnięcia przez rękaw na narty itd.

Powodzenia
Dokładnie , wybrałem tą samą drogę :what:

I tak jak napisał sylwek7 najlepiej zrobić ten zabieg we dwie osoby :)

Przyznam się tylko że ja zrobiłem montaż na stałe ( otworek w prawym błotniku , dokładnie w tym miejscu gdzie w lewym jest antena od telefonu )
Wiem że ktoś może mnie posądzić o zbrodnię przeciwko 7er ale pragnę zapewnić że otwór został wykonany z ogromną ostrożnością i precyzją ;D Dokładnie zabezpieczyliśmy to miejsce przed wodą i myślę że wszystko będzie oki :D
A samo radyjko wylądowało między siedzeniem pasażera , a środkowym tunelem.Zasilanie z gniazdka zapalniczki :)

Antenkę wybrałem taką : http://moto.allegro.pl/item641070922...klep_w_wa.html

Dziękuję wszystkim za rady i podpowiedzi ;D