Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Którędy kabel od anteny CB ???

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Cytat Zamieszczone przez vic
    bez przeróbek... dwie minuty :)
    Obrazek
    i to by było na tyle... ;)
    porządne auto, porządne stare radio, porządny człowiek! ;)

Władza kłamie :)
    Ostatnio edytowane przez sylwek7 ; 22-12-2010 o 20:30
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik Awatar Maniekk
    BMW
    e38 740 i
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Wracając do tematu:

Wczoraj stałem przed operacją przerzucenia kabla do bagarka (antena na klapie) i nie powiem - wyczytałem wszystkie posty i....

Musiałem się sam zabrać za operację ;)

Antena jest na klapie na magnesie po prawej stronie i kabel idzie od razu w bok pod klapę.

Kabel idzie pod boczkiem (klapka na akumulator) obok prawego zawiasu i do kabiny

Przejście jest dobre, ale niestety trzeba zdemontować kanapę, słupki i półkę tylną. Roleta i głośniki DSP pozostały na swoim miejscu. Przeciąganie warto zrobić w dwie osoby (dzięki Radoshb ;)) i nasz kabelek idzie dalej z wiązką samochodu po prawej stronie

Namawiam do przeciągnięcia tamtędy, bo roboty nie ma za wiele a efekt cieszy. Nie ma żadnego cięcia, ciągnięcia przez rękaw na narty itd.

Powodzenia
    Dokładnie , wybrałem tą samą drogę :what:

I tak jak napisał sylwek7 najlepiej zrobić ten zabieg we dwie osoby :)

Przyznam się tylko że ja zrobiłem montaż na stałe ( otworek w prawym błotniku , dokładnie w tym miejscu gdzie w lewym jest antena od telefonu )
    Wiem że ktoś może mnie posądzić o zbrodnię przeciwko 7er ale pragnę zapewnić że otwór został wykonany z ogromną ostrożnością i precyzją ;D Dokładnie zabezpieczyliśmy to miejsce przed wodą i myślę że wszystko będzie oki :D
    A samo radyjko wylądowało między siedzeniem pasażera , a środkowym tunelem.Zasilanie z gniazdka zapalniczki :)

Antenkę wybrałem taką : http://moto.allegro.pl/item641070922...klep_w_wa.html

Dziękuję wszystkim za rady i podpowiedzi ;D
    B ędziesz
    M ógł
    W yprzedzać

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Cytat Zamieszczone przez Maniekk
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Wracając do tematu:

Wczoraj stałem przed operacją przerzucenia kabla do bagarka (antena na klapie) i nie powiem - wyczytałem wszystkie posty i....

Musiałem się sam zabrać za operację ;)

Antena jest na klapie na magnesie po prawej stronie i kabel idzie od razu w bok pod klapę.

Kabel idzie pod boczkiem (klapka na akumulator) obok prawego zawiasu i do kabiny

Przejście jest dobre, ale niestety trzeba zdemontować kanapę, słupki i półkę tylną. Roleta i głośniki DSP pozostały na swoim miejscu. Przeciąganie warto zrobić w dwie osoby (dzięki Radoshb ;)) i nasz kabelek idzie dalej z wiązką samochodu po prawej stronie

Namawiam do przeciągnięcia tamtędy, bo roboty nie ma za wiele a efekt cieszy. Nie ma żadnego cięcia, ciągnięcia przez rękaw na narty itd.

Powodzenia
    Dokładnie , wybrałem tą samą drogę :what:

I tak jak napisał sylwek7 najlepiej zrobić ten zabieg we dwie osoby :)

Przyznam się tylko że ja zrobiłem montaż na stałe ( otworek w prawym błotniku , dokładnie w tym miejscu gdzie w lewym jest antena od telefonu )
    Wiem że ktoś może mnie posądzić o zbrodnię przeciwko 7er ale pragnę zapewnić że otwór został wykonany z ogromną ostrożnością i precyzją ;D Dokładnie zabezpieczyliśmy to miejsce przed wodą i myślę że wszystko będzie oki :D
    A samo radyjko wylądowało między siedzeniem pasażera , a środkowym tunelem.Zasilanie z gniazdka zapalniczki :)

Antenkę wybrałem taką : http://moto.allegro.pl/item641070922...klep_w_wa.html

Dziękuję wszystkim za rady i podpowiedzi ;D
    Słuszne rozwiązanie i wybór antenki też ok jak w takim przedziale cenowym. Dużo montuję tych właśnie anten i ludziska zadowoleni.

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    U mnie całość wygląda w ten sposób:

Radyjko schowane przed wścibskimi ;)

Oduswam podłokietnik, dołączam mikrofon i jest gotowe do jazdy :D

Antenka w bagażniku (Sirio Turbo 1000) długość ok 110cm (myślę, że minimum do CB w aucie, chyba, że ktoś zamiast słuchać chce co 10km pytać jak tam dróżka) mieści się zarówno w poprzek

...jak i po przekątnej na podłodze bagażnika (podejrzewam, że gdyby nie butla, antenka pięknie weszła by na długość

Na aucie...

Ale polecam troszkę dłuższego bata :D 145cm i odbiera zdecydowanie więcej :) a w bagażniczku robi tylko lekki łuk...

oczywiście wygodniej wygiąć ją w drugą stronę ;)

Na aucie wygląda tak:

A kabel przepuściłem przez podłokietnik jakąś dziurką która już była ;)

Na codzień i tak jest to zasłonięte :)

a kabel idzie pod kanapą i pod dywanem prosto do schowka pod podłokietnikiem ;)
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Wiktor, czy radyjko to President Harry II?? Weszło po prostu do schowka pod podłokietnikiem - czy musiałeś wywalać ten plastik?
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Jest to wspominany przeze mnie na SB Uniden 520 :) kosztuje 2-3 razy mniej niz President a jest zbudowany z tych samych podzespołów co radia Johnny II i Harry II (różnica polega na naklejkach na panelu i jeszcze niektóre Presidenty w odróżnieniu do Unidena mają ASC).

No i teoretycznie nie wolno go sprzedawać, ale to nie mój problem ja go tylko używam :)

Plastik musiałem wyjąć, w planach miałem zrobić to tak żeby całe radio weszło do środka i schowek się zamknął także dodatkowo troszkę podszlifowałem mocowanie schowka za plastikiem, ale nie wziąłem pod uwagę wtyku antenowego, który ma ok 3cm długości i przez niego radio wystaje. Bez anteny da się to zrobić tak, żeby zamknąć schowek :D
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Ja nie lubię czegokolwiek dziurawić we wnętrzu samochodu więc rozwiązałem sprawę tak:

Sprytne radyjko i kabel anteny poprowadzony jak u Wiktora przez podłokietnik i pod kanapą, z tą różnicą, że u mnie od kanapy jest wyjęty na wierzch ;)

(zdjęcia zrobione telefonem )

[URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35 98'
    [quote="PAWIOR"]Moja bunia jest dziewicą :what:
    Błona nie zerwana i przejścia z bagażnika do wnętrza nie ma...
    :][/quote

Tak jak u mnie.
    W grodzi bagażnika jest dziur i zaślepka, która trzyma pionową dechę tapicerki.
    Wyjmij zaślepkę od strony bagażnika, przełóż kabel i wsadź zaslepke z powrotem.
    Kabel wyjmij od wewnątrz auta. Będzie widoczny po odpięciu rzepa znad podłokietnika tylnego.
    Potem puść go za oparcie i pod kanapą.

Kolego raski, bardzo proszę wypełnić postanowienia pkt. 5 naszego regulaminu.

Uprawnienia umieszczania postów