tak samo zakładałem i polecam:):)Zamieszczone przez Wiktor
ale otworu na narty nie wybijałem całego tylko wywierciłem w nim duzy otwór na kabel- zawsze to lepsze wyciszenie.
Przy prędkości 290 to tylko antena montowana na stałę ,a jeżeli na magnes to chyba by musiała mieć neodymowy magnes. :D :D :hah:
cholera go wie ale ku mojemu zdziwieniu była na swoim miejscu :D pewnie kabel ją trzymał :)Zamieszczone przez Mirek
Władza kłamie :)
Ostatnio edytowane przez sylwek7 ; 22-12-2010 o 20:30
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Moja Antenka na magnez przy 260 puscila.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
Nie ma sprawy ale praktyka,magnesy na allegro jak już po wymianie to wątpie czy ktoś to nawet oderwie od maski.Życzę powodzemia :hah:
Uwaga po takiej wymianie magnesu to będzie jak przyspawane. http://www.allegro.pl/item635823756_...scieniowy.html
Wilson Little Wil 100cm :DZamieszczone przez sylwek7
Powstrzymałem Ciebie w trosce o twój lakier na dachu :D Potwierdzam 220 na dachu i myslę, że dałaby radę więcej. Sprzedawca tej anteny ma A8 i powiedział, że przy 260 nic się nie stało :] Polecam ją! Jest nie duża i dobrze ściąga no i przy wjeżdzie na autostradę nie trzeba jej demontować![]()
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D
Jako servisant od lat zajmujący sie krótkofalarstwem i CB radiem powiem tylko tyle: chcesz mieć zasięg i być zadowolony to montuj na stałę. Dzurka i montujemy. Jak zrobi się z głową otwór to w póżniejszym okresie można go przed sprzedażą "zatkać" np anteną od telefonu lub jak niektórym robiłem płetwą. Wszelkie mocowania i magnesy to półśrodki, które zrobią dużó więcej szkody niż otwór. Mocowania kaleczą trwale klapę śróbkami, które muszą być mocno dokręcone (masa), a magnesy rysują znacznie lakier. Osobiście nie uśmiecha mi się jazda z naklejoną folią rodem z reklamówki. Kolejny atut anteny zamocowanej na stałe to lepsze osiągi z powodu dobrego kontaktu z masą, a ta jest podstawą poprawności działania CB Radia. Ten kto się sprzeciwi temu co tu napisałem poprostu nie miął nigdy porządnej anteny zamocowanej na stałę w aucie. Zgodzą się ze mną ludziska, którzy korzystali z CB radio już bardzo dawno temu jak np ja w latach 90 kiedy to było ogromne BUMMM na CB. Swoją drogą szkoda, że te czasy sie nie wrócą, teraz to tylko jest kupa hamstwa w eterze. Bolesna prawda.
ja mam radio zamontowane na stałe. Wywaliłem schowek pod chamulcem recznym i wyglada to dobrze. Mam antene magnesowa ,ktorej kabel poprowadzilem progiem pod plastikami az do tylnich dzwi. Potem leci pod uszczelka i wychodzi u gory dzwiami. Co do zasilania to leci progami pod kanape i tam była taka mała zalakowana dziórka która przechodzi do samego aku.
Właśnie o tym miejscu na radyjko myślałem ;) Tylko zastanawiam się czy starczy przewodu antenowego gdyby antena była np. na bagażniku ?Zamieszczone przez k.krzysztof
A jeśli chodzi o samą antenkę to może coś takiego ?
http://www.cbradio.abc24.pl/default....RETNA%20ANTENA
B ędziesz
M ógł
W yprzedzać