Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: [E66] Podłączenie kamerki z aktywnym trybem parkingowym

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    E66 (750Li) 2007

Post [E66] Podłączenie kamerki z aktywnym trybem parkingowym

Witam,

Z racji tego, że niedawno moja perełka E66 przeszła gruntowną lakierkę karoserii i tego, że znalazł się już pierwszy chętny na jej uszkodzenie pod blokiem i oczywiście ucieczkę - postanowiłem zapobiec temu w przyszłości.
    Kupiłem kamerkę 70mai M310 PLUS oraz dodatkowo zasilanie trybu 70mai KIT UP03. Kamerkę umieściłem pod lusterkiem i kabel zasilający poprowadziłem pod tapicerką nad lusterkiem i prawym słupkiem prowadząc finalnie kabel pod obudową umieszczoną pod schowkiem po stronie pasażera. Kupiłem też dwie przejściówki bezpiecznika ATC i zainstalowałem je na przewodach zakupionego zasilacza do przewodów ACC oraz VCC+
    Proszę o informacje które bezpieczniki ze schematu najlepiej zastąpić przejściówką z podłączonym zasilaniem?
    I drugie pytanie - czy do przejściówki dołożyć drugi taki sam bezpiecznik jak był wpięty bez przejściówki żeby były dwa te same, czy może są jakieś konkretne sugestie dotyczące zastosowanego bezpiecznika dla tych dwóch przewodów i tej kamerki?

Pozdrawiam
    Z.

Vip Vip Awatar sebobass
    BMW
    e66 750Li
    Chyba będziesz musiał wziąć zasilanie bezpośrednio z akumulatora, albo zastosować powerbank do trybu parkingowego, bo jak zamkniesz auto a kamera będzie pobierać prąd to powermodul odetnie akumulator.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Sprawdź czy w miejscu bezpiecznika nr 30 masz w ogóle jakiś styk. Może się okazać że styk z jednej strony gniazda bezpiecznika będzie. Wtedy sprawdziłbym czy jest tam zasilanie.
    Wg schematów to jedyny bezpiecznik ze 100% stałym plusem z przodu.
    Reszta leci przez Power Module w bagażniku.

Jeśli nie da rady wykorzystać bezpiecznika nr 30, to spróbowałbym stały plus wziąć z bezpiecznika nr 15, to zasilanie do modułu świateł, z tego co pamiętam w opcjach kodowania modułu PM jest domyślnie ustawione, żeby zasilanie do LM było stałe.

Jako plus po zapłonie możesz wykorzystać bezpieczniki nr 31 lub 32. To zasilanie zapalniczek, które mają wyłączane zasilanie
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms