Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Czy forum zamiera?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak

Post Czy forum zamiera?

Mam wraĹźenie ze forum zamiera. Jestem tu od samego poczatku jego istnienia. Bylem nawet blokowany za dosc radykalne poglady na temat mechaniki naszych maszyn.
    Pamietam pierwsze spoty, jak pojechalem chyba do Sandomierza na spot, zajezdzam a tam jakichs dwoch lebkow w e32 siedzi i oni robia spota. Omalo nie wypadli przez szyby jak zajechalem wtedy, to byl model F na topie. Pozniej sie okazalo ze to byl kolega Dzuda bodajze, hehe pozdrawiam. Generalnie piekne czasy. Albo niejaki Adasio, w kazdym temacie byl "ekspert", zwlaszcza jak chodzilo o przyklejenie ringow do e38, albo jak chodzilo o ocene czyjegos E65 wystawionego na sprzedaz - ocena zawsze byla 3/na 10 bo auto nie bylo czarne, nie bylo z ameryki lub bylo przedliftowe. Potem caly internet cytowal tego "eksperta" - ciezko bylo sprzedac auto. Widac ze tego juz nie ma, Adasio dorosl, przesiadl sie chyba na serie G lub kto wie co.
    Ale generalnie widac ze czasy grzebania w tych autach przemijaja. Jak ktos zaczynal od E30 to jeszcze mogl cos pogrzebac przy E32. Ale obecne serie ze wzgledu na stopien skomplikowania oraz poziom zamoznosci ludzi eliminuja koniecznosc lub wrecz mozliwosc samodzielnych napraw. Samo forum chyba bylo nawet zalozone jako pop prostu kanal sprzedazy akcesoriow do naprawy skrzyni, czy potem tych rurek do silnika - tak to kazdy czul, ale przy tym forum rozwinelo sie takze merytorycznie, co sie chwali. Mam sentyment do tego forum, ale odkad skonczylem z bmw to dopiero teraz czuje radosc z jazdy, brak bukajacych kontrolek, bledow, komunikatow, wiecznych napraw. Brakuje mi V12 bo to jednak byly magiczne auta, owszem, ale dzis na bmw nawet nikt juz nie patrzy, takie sa piekne inne modele, inne marki. Swiat sie zmienil.

Zaawansowany Użytkownik Awatar rexman
    BMW
    e31
    Czasy się zmieniły! Na każdym kroku to widać, ale każdy orze jak może.
    Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Facebook przejął większość użytkowników for internetowych i nie tylko.

Dla niektórych ludzi facebook stal się synonimem "internetu".

7er.pl pozostaje jednak dalej jednym z największych polskojęzycznych for internetowych o tematyce BMW.

Baza danych jest ogromna a liczba wejść "gości" szukających informacji jest bardzo wysoka i sięga do ponad 10 tysięcy wejść na dobę w szczytowych momentach.

Względem budowy struktury informacji i możliwości ich poszukiwania fora internetowe wygrywają z FB ...

@BMW

Mogę Cie zapewnic ze forum 7er.pl nie powstało ze względów marketingowych.

Kazdy kto pomagał i był przy narodzinach tego przedsięwzięcia pamięta energie, "zajawkę" i radość jaka panowała w trakcie zlotów, spotów i innych spotkań ale także tutaj na forum.

Niemniej cieszy mnie jednak fakt ze oferta moich produktów która weszła w późniejszym etapie na forum była widoczna i pomagała przez większość czasu utrzymać forum bez zewnętrznych bannerów i nachalnej reklamy.

Dziękuje Tobie i wszystkim za "sentyment", udział i pomoc w tworzeniu tego miejsca !
    Ostatnio edytowane przez Sebek ; 09-11-2025 o 12:47
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Bmw 750lix
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    Albo niejaki Adasio, w kazdym temacie byl "ekspert", zwlaszcza jak chodzilo o przyklejenie ringow do e38, albo jak chodzilo o ocene czyjegos E65 wystawionego na sprzedaz - ocena zawsze byla 3/na 10 bo auto nie bylo czarne, nie bylo z ameryki lub bylo przedliftowe. Potem caly internet cytowal tego "eksperta" - ciezko bylo sprzedac auto. Widac ze tego juz nie ma, Adasio dorosl, przesiadl sie chyba na serie G lub kto wie co..
    Nie wywołuj wilka z lasu - dobra rada!!!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar jagdtiger
    BMW
    brak
    Szczerze.. czasy się zmieniają, auta też. Miałem kilka sztuk E32, E34 i E65. A później superby, camry, passaty, audice.. Oprócz audi w tych wszystkich autach brakuje tego czegoś. Jakości wykonania, dokładności prowadzenia... A usterki i kosztowne naprawy były w każdym aucie. Minęło 7 lat i znów kupiłem E65! :) Może to i stare auto, ale b dobrze wykonane, według mnie wystarczająco nowoczesne jak na dzisiejsze czasy i może się podobać..
    Co do forum, wszystko się kiedyś kończy, natomiast naście lat temu wszyscy poznawaliśmy te auta we własnym zakresie, nie każdy mechanik jeszcze ogarniał naprawy, był bardzo duży rynek części używanych i można było doposażać auta (nie za miliony jak dziś). Ja co parę lat jeszcze zaglądam i mam nadzieję że forum dalej się będzie trzymało, a jeśli nie, to całkiem niezłe archiwum dyskusji i sposobów napraw :) Na pewno dzięki temu forum i tej społeczności bardzo dużo nauczyłem się o marce BMW i jej eksploatacji, a niektóre nicki takie jak Sebek, tuczi, ttrol, Zdzira850i albo Adasio faktycznie pamiętam do teraz :)

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Jak Sebek napisał forum żyje, ludzie dorośli stali się bardziej wygodni i klikaja na FB. Jednak tkanka 7er.pl bedzie wiecznie żywa. Co do powstania Sebku to w tle jakiś marketing był, w końcu te halogeny ktoś gdzieś sprzedał.

Zaawansowany Użytkownik Awatar jpj
    BMW
    E32/E46/4R
    W przypadku E23/E32/E38 to forum jest dobrą biblioteką technicznej wiedzy i wg mnie zawsze będzie działać.