Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 16

W±tek: esze¶ædziesi±tcztery yazg.o.t.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez rexman Zobacz posta
    Piêkna robota szczególnie z tymi doci±gami!
    Co do os³on sworzni kulistych... mam to za sob±. Ju¿ nie pamiêtam jak to by³o. Chyba jaki¶ stary wahacz wpad³ mi w rêkê. Luzów nie mia³, tylko ta gumowa os³ona ze staro¶ci siê rozpad³a. Wtedy jeszcze nie wiedzia³em, ¿e istniej± w sprzeda¿y same os³ony i ¿e idzie to samemu ogarn±æ.
    Dziêki Marek,
    Mnie ju¿ siê nie chcia³o bawiæ w wymianê os³on w tym przypadku. Stare wahacze/sworznie by³y dosyæ mocno zmaltretowane i wymaga³oby to ¿mudnego d³ubania.
    Co innego w e31. Tam pokusi³em siê o taki zabieg, g³ównie z uwagi na brak dostêpnych samych wahaczy.
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    Z tymi zegarami to zaszala³e¶ .... lipa straszna imo.
    Reszta jak to u Ciebie, na 5+

Pzdr
    Zegary to przypadek, podpatrzony u innego forumowicza na BKP w jego e63.
    G³ównie skusi³em siê ze wzglêdu na ich funkcjonalno¶æ. Mo¿na wy¶wietlaæ jednocze¶nie aktualny poziom oleju jak równie¿ temperaturê oleju, wody, napiêcie i jeszcze kilka informacji.
    Co¶ czego pró¿no szukaæ na ori zegarach.
    Maj± kilka rzeczy, które mi przeszkadzaj±, ale prze¿yjê.

Cytat Zamieszczone przez jpj Zobacz posta
    Jak zawsze szacun za pracê!
    Dziêki. Po ma³u do przodu.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2026
    BMW
    e66 750Li 2008
    Sk±d
    ¦l±sk
    Jakie cewki to by³y te "dedykowane"? U mnie dwie ori pad³y, wsadzi³em Delphi GN10210-12B1 i dzia³aj±. Tak swoj± drog± nie znalaz³em innych odpowiedników oryginalnych, Bosch'a takich jak oryginalne ju¿ nie da siê kupiæ, zosta³y zmodernizowane, a na RealOEM Delphi jest wypisane jako zastêpczy.

Jest ró¿nica po za³o¿eniu napinacza klimatyzacji? Mam bez, po w³±czeniu klimy czuæ po pracy silnika ¿e go obci±¿a i obroty siê podnosz± do ok 650rpm. Nie wiem czy tam szukaæ problemu, czy ten typ tak ma.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Plexi36
    Do³±czy³
    Mar 2019
    BMW
    G12 750LiX
    Sk±d
    Be³chatów
    Cytat Zamieszczone przez LukaszK Zobacz posta
    Jakie cewki to by³y te "dedykowane"? U mnie dwie ori pad³y, wsadzi³em Delphi GN10210-12B1 i dzia³aj±. Tak swoj± drog± nie znalaz³em innych odpowiedników oryginalnych, Bosch'a takich jak oryginalne ju¿ nie da siê kupiæ, zosta³y zmodernizowane, a na RealOEM Delphi jest wypisane jako zastêpczy.

Jest ró¿nica po za³o¿eniu napinacza klimatyzacji? Mam bez, po w³±czeniu klimy czuæ po pracy silnika ¿e go obci±¿a i obroty siê podnosz± do ok 650rpm. Nie wiem czy tam szukaæ problemu, czy ten typ tak ma.
    To normalne. Mo¿na za pomoc± ISTA/INPA ustawiæ setpoint dla obrotów ja³owych silnika bez klimy i z klim±. Domy¶lna warto¶æ to 550 bez klimy i (na 90%)700 RPM z klim±.

Podobne w±tki

1. [E23] edwadzie¶ciacztery yazg.o.t.
    Przez yaz w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 154
    Ostatni post / autor: 01-03-2025, 09:26
  2. [F01/02] yazg.o.t. i moje "7"...
    Przez yaz w dziale Witam, jestem nowy ...
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 15-09-2020, 08:35

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •